Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 556
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
  • Blondeville
Ами не съм сигурна честно казано, но при всички случаи е добре желязо и б12 да са ти в норма. За добавка за желязо е най-добре лекар да прецени колко и каква да приемаш, при мен действаше Тотема, но най-добре се консултирай с АГ. И можеш да си вземеш pregnaco - протеин за бременни ако решиш. А с кръвното как си? Не ти е високо, нали? Гледай да си спокойна, всичко ще е наред! Иди на доплер и дишай спокойно, вярвам, че всичко с бебето ще е наред Simple Smile

# 406
Като чета и започвам да параноясвам, че никой не ми е назначил изследване за витамин D и B12, хем се следя на две места едновременно. В коя седмица се прави това изследване? Аз утре влизам в 17 г.с. Ще повдигна въпроса на следващото ходене при АГ (след 2 седмици) и ако ми откаже, мога ли да си назнача сама подобно изследване?

# 407
  • Blondeville
Масово ги пренебрегват, факт. На повечето АГ целта им е просто да добутат до раждане, а евентуални дефицити не ги греят. Аз затова с втората си бременност сега съм решила да си ходя при тандема, който знам, че със сигурност ги следи. Можеш да си назначиш сама разбира се. Но ако се налага терапия, е добре лекар да ти изпише дозировка и тн. Можеш да ги изследваш когато си решиш.

# 408
Това е кръвно изследване, нали? Отивам в лаборатория и казвам, че искам да ми изследват витамини Д и Б12, така ли? Има ли нещо друго, което се изследва с тях?

# 409
Да споделя мнение:
Няколко пъти се споменава протеинът Pregnaco. С този продукт се запознах есента на бебешкото изложение в Интер експо. На мен лично ми се стори съмнителен - не видях аминокиселинния профил на опаковката. Как ще е наясно една бременна какво е количеството на всяка аминокиселина и кои аминокиселини съдържа? Има две аминокиселини, които трябва да се приемат в малки дози от бременни. Освен това не е органик, от животинкси произход е, което за някои може да е ОК, но за мен не.

# 410
  • Blondeville
Да, кръвно изследване е. Що се отнася до какво друго може да се изследва,  реално може много неща още - желязо, общ белтък, Б6, йод - (но Б6 и йод може май само в една лаборатория и се пращат в чужбина). Резултатите обаче трябва да се интерпретират от лекар, както и терапиите.

# 411
  • Някъде там
Това е кръвно изследване, нали? Отивам в лаборатория и казвам, че искам да ми изследват витамини Д и Б12, така ли? Има ли нещо друго, което се изследва с тях?
Ако не си изследвала също може магнезий, желязо, защото лекарите пускат основно хемоглобин

# 412
  • Blondeville
За Pregnaco - по-късно мога да снимам състава, аз лично не виждам нищо притеснително, препоръчва го лекар на когото имам пълно доверие и нямам притеснения, за мен телешкият протеин е оптималният вариант.

# 413
С B12 се изследва и хомоцистеина, за да се прецени точно дали има, или няма дефицит.
Ако приемаш витамини, които съдържат B12 и витамин D, е желателно да не се пият поне 2 седмици. В най - добрия случай 1 месец.

# 414
  • Blondeville
Ако се пуска хомоцистеин, е добре да се пусне и фолат, защото на хомоцистеина нивата му се влияят и от усвояването на фолиевата, та не е релевантен ако не се пусне и фолат.

# 415
момичета, недейте така смело да препоръчвате добавки, трябва лекар да прецени нуждата от тях, съответно да ги дозира. някоя мама в паниката си може да си самопредпише нещо и да си навреди, вместо да си помогне.
хубаво е да обменяме опит, но не можем да заместим лекарите.

# 416
  • Blondeville
Аз няколко пъти написах абсолютно същото, стана дума за протеин, и писах с кой имам опит Simple Smile Не препоръчвам нищо без консултация, макар прегнако да е обикновен протеин, няма нищо специално в него, но пак дозировката е добре да се каже от лекар, макар да си има такава на опаковката. За мен е много по-безобиден от биозин мама и магнезия например, а той се препоръчва доста често. Трябва си консултация с компетентен лекар винаги, защото всяка жена е индивидуален случай.

# 417
Благодаря много. На гладно ли се прави изследването?

# 418
момичета, недейте така смело да препоръчвате добавки, трябва лекар да прецени нуждата от тях, съответно да ги дозира. някоя мама в паниката си може да си самопредпише нещо и да си навреди, вместо да си помогне.
хубаво е да обменяме опит, но не можем да заместим лекарите.

Съгласна съм, но... Смятам, че всеки си има глава на раменете и разбира, че тук пишештите не са лекари, а споделят само. И се надявам да не си назначават чужди рецепти.
 Най-хубаво е да имате вяра на седящите ви лекари...

# 419
  • Blondeville
Ами прнципно са витамини и не е от значение дали е на гладно, но предполагам ще пускаш и ПКК за хемоглобин, а там е добре да е на гладно. Също трябва да спреш ако приемаш витамините, които ще изследваш, поне няколко дни по-рано. И като ти излязат резултатите, може да потърсиш консултация със специалист - дали АГ с опит, дали специалист по дефицити. Те си знаят какво точно гледат и какво и колко да дадат ако се налага. Успех, стискам палци всичко да е наред и изобщо не се шашкай предварително - дори и да има нещо (дано няма!) всичко се овладява от опитен лекар!

Общи условия

Активация на акаунт