Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Неангажиращ флирт - изневяра или не?

 • 20 326
 • 1 101
 •   1
Отговори
 • Мнения: 808
Темата е продиктувана от разговор с моя позната, който отвори много въпроси. Ще се радвам да споделите мнения, тъй като повечето тук сте семейни.

Та, въпросната моя позната е семейна от 10 години и има едно дете. Тя ми сподели, че от няколко месеца флиртуват с неин колега - закачки, погледи, тук таме някоя по-пиперлива реплика. Пишели си отвреме навреме. Но, според нея, не прекрачвали границата и се въздържали от други действия, тъй като и двамата били семейни. Аз бях учудена, че смята това поведение за нормално, но според нея, в семейния живот след определено време, било добре хората да си доставят тръпка, иначе всичко било сиво и скучно. Каза, че тази нейна тръпка я държи в добро настроение. Споделете и вие вашата гледна точка и опит, особено семейните от повече време. Кое е изневяра и кое не? Допустимо ли е подобно поведение и къде е границата? Мислите ли, че при по-дългия семеен живот неизбежно се стига до монотонност и желание за нещо ново и различно? Вярвате ли, че тръпка може да има и в брака след години семеен живот или смятате това за наивно?

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 15:20 от _Anna-Maria_

# 1
 • СИ
 • Мнения: 1 307
Я-я-я-я... Това да не е моята колежка? Поразително съвпадение.     Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 2
 • Мнения: 10 631
Тръпката идва с новото, непознатото, желанието да разбереш повече, любопитството. За дългогодишен брак "тръпка" не е акуратна дума.

Неангажиращият флирт не е изневяра, може да доведе до такава, може и да не доведе

# 3
 • Мнения: 3 174
Описаното не е изневяра, според мен, но при подходящи обстоятелства, лесно би довело до такава. Аз не съм против такива флиртове, стига наистина да не се прекрачва границата. Има си родени флиртаджии хора, имам такава колежка, то отвътре ѝ идва, не е като да си търси нещо. По-скоро бих я нарекла закачлива. Ненатрапчива е, не е вулгарна, с хумор и финес флиртува - предизвиква приятни емоции и усмивки, не виждам лошо.

# 4
 • Мнения: 2 241
Ами то винаги така се започва. Иначе дали е изневяра или не- това е много относително понятие. За един няма проблем половинката му да се фраска с други, за друг един поглед или едно здрасти е повод за драми.
Лично аз не обичам такива истории, щото както казах така се започва. А по-добре е да не започваш нещо,което не можеш или не искаш да довършиш.
На другия въпрос- не е задължително тръпката да изчезне в един брак след определено време. Моята не е изчезнала, още ме привлича, още ми е хубаво с нея. При различните хора е различно, обикновено нещата се влошават като се натрупат проблеми и неразбирателства, тогава изчезва и тръпката.

# 5
 • Мнения: 22 528
Баш това не е изневяра, стига да успеят да си останат до там. Докарват си малко тръпка и си разнообразяват сивото ежедневие.
 Важното е и какво искат - дали целта е да си останат с гъделичкането на чувствата, или си е свалка с цел изневяра. Ако е първото, ми малко адреналин не пречи. В дългогодишния брак също може да има емоция и да е приятен, но тази е различна.

# 6
 • Мнения: 5 376
Мога да я разбера, но според мен не е редно. Описаното не ми прилича на флирт, звучи ми по-скоро като начало на свалка и ако не са закоравели и двамата, а те явно са новобранци, накрая някой ще пострада.
Имам приятелка флиртаджийка - просто ѝ е в кръвта, макар че не прекрачва границата или поне аз не знам. Обаче мъжете, които тичат с виснали езици не са никак щастливи при осъзнаването, че за нея е просто игра.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 882
Ако си мъж, жена ти ще дигне голям проблем.
Не е изневяра, докато не се заговори за секс и няма физическа близост.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 31 302
За мен описаното не е проблем, ако останат на това ниво. Но рискът някой да задълбае е голям.

Лично моето мнение е, че при дългогодишна връзка/брак тръпката в един момент изчезва и на нейно място идва рутината. Не е задължително да са си скучни един на друг или да не могат да се гледат, но идва момент, в който вече познаваш до болка всяка реакция и реплика на половинката. И ти се ще малко разнообразие независимо дали си го признаваш или не.

# 9
 • София
 • Мнения: 4 949
За изневяра точно не бих го приела, но не бих се и зарадвала. Обаче такива истории рано или късно свършват в кревата, освен ако участниците не са пълни дървета. Така че според мен си е стартиран обратният брояч. Тепърва ще слушаш обяснение и оправдания. "Ама то само главичката", нали Wink

# 10
 • Мнения: 2 022
Нереалистично е да очакваш 20,30 години на някого все да му е невероятно силна тръпката към теб и обратното. За мен ако съм лоялна, обичам мъжа си и държа на него, някоя и друга закачка с друг няма да ми образува пукантина в брака, даже напротив. Аз също обичам да се закачам и да флиртувам, но си имам ясни граници и знам кой е най-важният човек в живота ми.

# 11
 • Мнения: 13 651
Е, не е изневяра. Това са просто някакви игрички.
Не е задължително бракът да е в русло или скучен. Ако човекът е по-широко скроен и с широта на ума, е нормално да изследва всякакви територии и да е любопитен. А човешките взаимоотношения са най-интересната област на човешкия ум, отвъд чисто физическото, което си е просто механика и остава на ниво примитивно общуване. Тогава има само физическа изневеря.
Изневярата също има нюанси  – физическа, емоционална, ментална.

# 12
 • София
 • Мнения: 21 112
Така описано за мен не е изневяра.

# 13
 • Мнения: 1 432
За мен не е изневяра. Също си позволявам да флиртувам, но никога не съм прекрачвала границата. Мъжът ми често се държи свободно и се закача с познати жени, което при него не е флирт, но може да се приеме така от някой, който не го познава.
За мен, ако няма физическа близост и някой не се е настанил трайно в мислите с другия, всичко си е само безобидна закачка. Зависи вече и кой колко ревнува, ние не се ревнуваме и не бих била с ревнив мъж, не понасям такива неща.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 1 951
Почти всички до тук охотно казват "човещинка е и аз бих го направил".
Обаче казалите така, може ли да погледнат от другата страна и да си помислят каква ще им е реакцията, ако техния партньор си играе на задявки /без изневяра/ с колежка/колега.
Изобщо не съм от моралистите или лудо ревнивите. Идеята обаче да се захвърля една играчка и да ес взема друга, защото вече нямало тръпка и после пак да се върнем на първата и т.н. не ме кефи. Цялата тази история във взаимоотношенията да кажеш "аз просто си играя, заради тръпката" не е моето.

Общи условия

Активация на акаунт