МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 12

• 86 003
  • 787
  •   1
Отговори
# 105
А коя е другата тема и аз да почета, че ме вълнува този въпрос.
Нашата морфология е 14.5% ,а по референтни стойности трябва да е >14%... на което генетичката заяви,че е доста зле...имах бременност с такава морфология на ММ ,но за кратко...

Shocked Shocked Shocked

Еееее, как зле бе? Нали всичко над 14 е идеално, а както виждам тук се случват и спонтанни бремености с далеч по-малко проценти. Кви ги дрънка тая жена изобщо?  Rolling Eyes

На 25.09.17 нашия резултат е бил 7%.

На 25.01 - 6%.

Утре пак съм на преглед, остана ми да пусна АМХ и да подаваме, то се е видяло че друг вариант няма  Confused

Концентрацията се увеличава, морфологията пада  Confused

Оня ден бях на гастро и там ми намериха проблем, имам чувството че на какъвто и лекар да отида все изскача проблем от някъде  Tired

# 106
Еее, как 4% е в норма?? Под норма е . 14% е нормата.

И аз съм забременявала с 2-3% морфология , но с мисед в 7-ма седмица. Тоест плода вървеше 2 седмици назад..

Ирина , ако са ви 80% дефектни глави- пуснете и СДИ.
Ние сме с 2% морфология и 60% дефектни глави.
Факторите са много - не се гледа само 1 показател.
Според мен сте за ИКСИ... с 4%.

# 107
Зависи с каква машина се работи СГ, при едни нормата е 14, а при други 4%.  Резултатите се тълкуват според зададената норма.
Обаче при норма 14%, за идеален се смята резултат над 30%, а между 14 и 30%- се води намалена репродуктивна способност.
Всичко под 14 и под 4% и при двете норми се води стерилитет и за това се финансира от фонда.
То реално и при 1% морфология може да се забременее с читав сперматозоид, но шансът да се случи е колкото да се оцели 6ца от тотото.
     За съжаление, това че се е случило при 5 двойки ( много се радвам за тях), не означава че ще се случи и при останалите 5 000 например. Confused

# 108
Такам, днес пак бях на лекар.

О все пак е имало и е минала. Измери ендометриум 16.9 мм и жълто тяло в левия яйчник.

О е била някъде в диапазона 14-17.

Преден цикъл на 15.02, сегашен все още няма. Утре е 35-ти ден от Ц. Каза ми от утре да започна да пия дуфастон 2 по 1 и аспирин протект за 10 дни, и ако не ми дойде на 2-3 април да си направя кръвен тест.
Тия последните две ми каза с каква точно цел ми ги дава (нещо свързано с имплантацията) ама така и не го запомних. Ся се чудя от тоя Дуфастон няма ли да прокървя, тя май каза че в възможно де. Общо взето лекарката обясняваше доста подробно, ама някак сложно ми дойде да запомня всичко. Да си ги пия плътно 10 дни независимо дали ми дойде или не. Сега ми остават само молитви  Praynig

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 19:17 от Джей

# 109
О,скъпа Джей,дано не ти дойде!Пожелавам ти спонтанно да стане..И моя последен цикъл беше на 15 Февруари.
Добре де,ти сега не можеш ли да се тестваш?

# 110
Ох, то на тоя етап нищо сигурно няма. С нашата СГ не знам да се радвам ли, да страдам ли щ
ото веднага почвам да си мисля всевъзможни сценарии. И ся седя и се чудя от тоя дуфастон утре дали няма да го предизвикам, знам ли. Сигурно въпросите ми сна безумно тъпи, но всичко ми е мъгла.

Морело, къв е смисъла да се тествам сега при положение че съм с късна О - 28 ден и нататък. Реално ако се е случило нещо то е било средата или края на миналата седмица.

# 111
Ясно,не съм разбрала за късната О.Успех!

# 112
Такам, днес пак бях на лекар.

О все пак е имало и е минала. Измери ендометриум 16.9 мм и жълто тяло в левия яйчник.

О е била някъде в диапазона 14-17.

Преден цикъл на 15.02, сегашен все още няма. Утре е 35-ти ден от Ц. Каза ми от утре да започна да пия дуфастон 2 по 1 и аспирин протект за 10 дни, и ако не ми дойде на 2-3 април да си направя кръвен тест.
Тия последните две ми каза с каква точно цел ми ги дава (нещо свързано с имплантацията) ама така и не го запомних. Ся се чудя от тоя Дуфастон няма ли да прокървя, тя май каза че в възможно де. Общо взето лекарката обясняваше доста подробно, ама някак сложно ми дойде да запомня всичко. Да си ги пия плътно 10 дни независимо дали ми дойде или не. Сега ми остават само молитви  Praynig

здравей, да ти споделя понеже и аз доста месеци, близо година съм на същата схема и лекарства, веднага след като видим жълтото тяло (т.е. да сме сигурни, че е минала овулацията) ми изписва дуфастон+ аспирин протект за 10 дни - целта на дуфастона е в случай, че е станало бебе да може да се закрепи , да не ти паднат нивата на прогестерона и да изтънее лигавицата и да "падне", а аспирина мисля, че е за да не се получи някакъв тромб, така си спомням първия път, че ми го обясни, за всеки случай ... и принципно до 3-4-5 дни след като ги спреш, ако нищо не е станало си идва цикъла (което не ти го пожелавам), ако е станало правиш тест и така - на моята док.думите и винаги бяха спираш дуфастона и ако до три дни няма цикъл правиш тест и идваш, но в месеците се оказа, че понякога ми идва и на 5-6 ден (до 10 дни е максималното време, което дават след дуфастон да дойде цикъла)...
Ами пожелавам да няма цикъл , а две чертички Innocent

# 113
Може би не си задавам правилно въпроса. Аз го почвам от утре за 10 дни, мисълта ми е че ако ми дойде в четв да речем, трябва ли да продължа да го пия докато минат тия 10 дни?

# 114
ами не мисля,че ще ти дойде, докато го пиеш...не ми се е случвало да ти кажа честно....но ако ти дойде няма смисъл пък да го пиеш..той ти е изписан с цел в случай,че е настъпила бременност да се задебели лигавицата и да се задържи ембриона...ако има цикъл и се чисти лигавицата няма логика да пиеш нещо,което да и помага да нараства

# 115
Може би не си задавам правилно въпроса. Аз го почвам от утре за 10 дни, мисълта ми е че ако ми дойде в четв да речем, трябва ли да продължа да го пия докато минат тия 10 дни?
    Ако ти дойде трябва да го спреш, че може да ти обърка хормонално следващия цикъл. Но става въпрос ако наистина ти дойде, а не за зацапване. Принципно този медикамент има свойството да удължава цикъла докато се пие, но не действа на всички по този начин. Има момичета на които си им идва точно на датата дори и да го пият в същото време.
      Според О, менструация очаквай най-рано на 28ми. Peace

# 116
Благодаря ви момичета, ще ви държа в течение  Hug Heart Eyes

# 117
Дуфастона не може да ти стопира цикъла.
Ако няма бременност , ще дойде цикъл и тогава го спираш.
Няма нужда да се тъпчеш с хапчета без нужда.

# 118
Здравейте, предстои ни втора контролна спермограма. Първата ни е в Надежда. Двоумим се между Щерев и Малинов. Какво ще ми препоръчате?

# 119
Ние имаме и в трите изброени и препоръчвам Малинов. По думи на доцент Русев, инвестирали са много в апаратура. В Щерев резултатите са изключително занижени, плюс е че става бързо и можеш да си видиш резултатите онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт