МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 12

• 85 986
  • 787
  •   1
Отговори
# 90
Ехааа, Морело, честито мила  bouquet
     Желая ти да е лека и безпроблемна до финала  Hug

# 91
Честито, Морело! Всичко да е наред до финала!

# 92
Мили мои, благодаря ви!Ще пиша какво е станало при АГ.

# 93
Ирина ,

Пуснете и SDI тест да видите дали не е голям % на дефектното ДНК.

ММ е бил вчера при Кацаров и той му е обърнал внимание на дефектите на ДНК, които са 19% при нас.
Казал му е, че въпреки че е в референтна граница , все пак е восоко и точно това води до мисед в ранна седмица и липса на имплантация при инвитро. Тоест като е дефектно ДНК на плувеца и развитието спира в ранен или по-късен етап.

Тромбофилията няма отношение към имплантация - в по-напреднала бременност има отношение към вече оформената плацента и кръвопотока към бебето.
Очаквам тази седмица резултата от изследването на плода и ще го пуснем и този тест, насочиха ни да направим кариотип и на мен и на ММ (не знам точно какво показва това изследване даже) , генетичката също смята, че причината за този миссед не е тромбофилия , точно заради това, което пишеш и ти - но ми се иска и това да елиминирам, за да съм спокойна при следваща бременност (дай Боже по-скоро)...

Честито на Morello_lips ... Revolving Hearts

# 94
Ирина, изследването за кариотип ще покаже дали ти, или мъжа ти имате някакво генетично заболяване, което може да предадете на детето си.

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 21:05 от Charlotte_85

# 95
Аз имам 2 приятелки с аборти в ранни седмици заради тромбофилия. Не мисля че само в късните седмици може да има последствия.

# 96
и аз чух това за тромбофилията в ранни седмици, не знам защо тази докторка генетик - така авторитетно ми обясни, че в моя случай едва ли е това причината ... но даже и да не е и да има такъв риск на по-късен етап защо да чакам и да рискувам (обикновено го назначават това изследване при 2-3 и повече мисседа), което ми се струва голяма глупост - на фона на това, че 4 години чакам да забременея и да си правя по 5 пъти експерименти - не ги разбирам тези доктори,а  и не съм на 20г.

# 97
Тази лекарка не е права - определено тромбофилията може да е причина за ранните аборти.

# 98
Момичета, в друга темичка на форума заформихме лек спор по отношение на Морфология, та ще се радвам да споделите мнение и тук, където бистрим мъжкия фактор. ММ има две СГ от Надежда с морфология по Крюгер 4%, където това е долната граница на нормата, т.е. заключението е "нормозооспермия". Според андрологът СГ е супер, става; и за донор ММ... други момичета говорят за 14% норма (по Крюгер), какво приемал фондът за норма, как Надежда обясняват своите 4% с по-добра апаратура и не знам си какво още. Принципно вярваме, че всичко ни е наред, защото в Надежда ни увещават, че е така вече доста месеци. Почвам да се съмнявам вече на какво трябва да вярвам и на какво не. Ще се радвам да споделите повече опит, а също и към коя друга клиника да се насочим за СГ, ако искаме да проверим резултата.

# 99
  • София
наред ви е, ако само този показател е съмнителен.
според мен си се забременява и спо-ниска морфология.
напоследък наминават такива резултати през темата и след няколко месеца вземат че забременеят.

# 100
Бамба, ами ние опитваме година и половина, и уж всичко ни е наред, но уви - не става и не става... все пак коя клиника е добра за СГ и мъжки фактор?

# 101
И на мен това ми направи впечатление в Надежда. Казаха ми 3% е съвсееем малко под нормата, има и хора с 1%. Имах чувството, че разговарям с хора, които не знаят какво е процент... Както и да е. Може да направите контрола в Малинов. Мисля, че имат добра апаратура.

# 102
А коя е другата тема и аз да почета, че ме вълнува този въпрос.
Нашата морфология е 14.5% ,а по референтни стойности трябва да е >14%... на което генетичката заяви,че е доста зле...имах бременност с такава морфология на ММ ,но за кратко...

# 103
А коя е другата тема и аз да почета, че ме вълнува този въпрос.
Нашата морфология е 14.5% ,а по референтни стойности трябва да е >14%... на което генетичката заяви,че е доста зле...имах бременност с такава морфология на ММ ,но за кратко...

Супер си ви е морфологията, и аз силно се съмнявам, че това е причината за загубата.

# 104
Така предполага генитичката ,защото има около 80% с дефекти в главите на сперматозоидите...но пък не сме правили този SDI тест,който всъщност разбрах, че той показва колко от тези 80%са с лошо ДНК ...абе само шаш и паника и вече не знам на кой да се доверя...на никой доктор не вярвам..което е много лошо

Общи условия

Активация на акаунт