МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 12

• 86 003
  • 787
  •   1
Отговори
# 630
Аз го разтварям в малко вода(около 100-150 мл), час-два преди прием.

# 631
Чери, споко, и аз мисля, че има натрупване и за 1-2дни няма да повлияе на резултата. Опитайте и Американската схема преди пункцията, при нас сякаш подобр СГ допълнително, морфологията беше с 1% нагоре

# 632
  • Бургас
Ние най добри резултати вадим на 4-5 дни въздържание, защото проблема ни е концентрацията основно.

# 633
Здравейте, казвам се д-р Мария Левкова и работя в Лабораторията по Медицинска генетика, гр. Варна. В момента извършваме безплатни ДНК изследвания за Y микроделеции при мъже с олиго и азооспермия, тоест брой сперматозоиди в еякулата под 5 млн/мл. Желаещите трябва да изпратят три имена, телефон за връзка и актуална спермограма на имейл адрес genetika_vn@abv.bg и ние ще се свържем с тях. Приемаме проби и по куриер, така че дори и да не сте от Варна, няма проблем. Ако имате въпроси, обадете се на тел. 052 978 649.

# 634
  • Бургас
Какво значи актуална спермограма? Има ли смисъл от изследването при вече родено едно дете?

# 635
Здравейте, казвам се д-р Мария Левкова и работя в Лабораторията по Медицинска генетика, гр. Варна. В момента извършваме безплатни ДНК изследвания за Y микроделеции при мъже с олиго и азооспермия, тоест брой сперматозоиди в еякулата под 5 млн/мл. Желаещите трябва да изпратят три имена, телефон за връзка и актуална спермограма на имейл адрес genetika_vn@abv.bg и ние ще се свържем с тях. Приемаме проби и по куриер, така че дори и да не сте от Варна, няма проблем. Ако имате въпроси, обадете се на тел. 052 978 649.
Пробите по куриер как могат да бъдат изпратени? Имате ли вече наблюдения с коя куриерска фирма и в каква опаковка?

# 636
Пробите по куриер как могат да бъдат изпратени? Имате ли вече наблюдения с коя куриерска фирма и в каква опаковка?

Няма значение коя куриерска фирма, важното е кръвта да не се праща в петък, за да не седи събота и неделя при куриерите. Кръвта се взема в лилав вакутейнер с ЕДТА и то пречи на съсирването, така че не е проблем да изкара 24 часа при стайна температура.

# 637

Няма значение коя куриерска фирма, важното е кръвта да не се праща в петък, за да не седи събота и неделя при куриерите. Кръвта се взема в лилав вакутейнер с ЕДТА и то пречи на съсирването, така че не е проблем да изкара 24 часа при стайна температура.

Благодаря Ви. Предполагам във всяка една лаборатория кръвта може да бъде взета и поставена в подобен контейнер?
Например "Лина" Simple Smile

# 638

[/quote]
Благодаря Ви. Предполагам във всяка една лаборатория кръвта може да бъде взета и поставена в подобен контейнер?
[/quote]

Да, стига да имат такъв вакутейнер, но ако имате намерение да изпратите кръв, моля Ви, първо ни пратете спермограма на мъжа Ви на имейла, за да Ви кажем дали е подходящо да се направи при него това изследване.

# 639
[/quote]

Да, стига да имат такъв вакутейнер, но ако имате намерение да изпратите кръв, моля Ви, първо ни пратете спермограма на мъжа Ви на имейла, за да Ви кажем дали е подходящо да се направи при него това изследване.
[/quote]
Да, разбира се.
Благодаря Ви.

# 640
  • Ловеч
Здравейте,
Преди малко получихме резултатите от СГ, които според мен не са добри. За първи път правим СГ, защото ще кандидатстваме по Фонда с тубарен стерилитет.
Прочетох темата, но като не съм се сблъсквала и доста неща не са ми ясни и за това моля за извинение.
Може ли да коментирате СГ и да ми дадете рецептата за бърканицата, която споменавате, че оправя подвижността.
Моля и за съвет за добър андролог и май за ендокринолог в Плевен. Прочетох за д-р Камен Генов, аз ходя при него и съм доволна, но не знаех, че е и андролог.
СГ е правена в КИРМ.
Извинявам се за дългия пост, но съм като ударена от гръм, защото тъкмо се оправиха нещата при мен и сега това

# 641
Количеството сп. е доста добро, но качеството им е влошено. Като евентуални причини в момента се сещам за варикоцеле,  щитовидна жлеза и инсулинова резистентност, високо кръвно, някоѝ медикаменти, токсини...  Трябва да се установи първо причината, за да се предприеме и правилно лечение.
     Аглутинатите са му малко завишени и не е зле да се направи и един тест за антиспермални антитела, които също може да са причина и за лошата подвижност.
      Ако е боледувал или е пил антибиотик скоро преди СГ, това също може да е причина за временно влошаване, но предполагам че за това са ви предупредили.

# 642
  • Пловдив
mima666 Ние бяхме с тази диагноза и отделно ММ пуска хормони имаше и завишеност.Но с правилния доктор мисля,че ще се оправи.

# 643
  • Ловеч
Не е пил антибиотици и мисля да запиша час за ендокринолог при Генов в Плевен, но за андролог не знам при кого да запиша.
Моля за мнения за андролог в Плевен!

# 644
Ние утре отиваме за резултите от сперомаграмата на мъжа ми.Да видим какво ще излезе.Thinking

Общи условия

Активация на акаунт