МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 12

• 85 933
  • 787
  •   1
Отговори
# 705
FlushedFlushed
Ами тест за антиспермални тела се казва. Но ако имаше такива при него би трябвало да има отклонения и в СГ. newsm78  При жената също е възможно да ги има, така че е добре да се изследвате и двамата. 
      Какво сте изследвали до момента? Щом сте с неизяснен стерилитет, може би  някъде нещо е пропуснато.
Здравейте,
На мъжа ми за 3 години има само спермограма с намалена подвижност и брой. Не е твърде лоша, но шансът по ест. път е нисък. Не са ни правили генетични изследвания нито микробиология. Имаме само спермограма при него, при мен - цветна снимка, лапаро за тръби-всичко се оказа ок, беше напразна, хормони пролактин, прогестерон .. и щитовидна жлеза. Все питам за генетични и микробиология все нямало нужда..и времето си минава за съжаление. Имаме една неуспешна инсеминация и след нея започвам да мисля да си пуснем по наше решение някои допълнителни изследвания.
Вие какви изследвания имате?
Чудя се освен за микробиология и генетични и за KN клетки дали не е добре да си пусна 😦
Хубав ден!

Според чие мнение шансът е нисък, или съдите по това, че минава време, а не става бебето? Ако си с 1-2 процента под референтните стойности, то защо да е малък шанса  ... Микробиология може да си пуснете и сами, без да ви назначи лекар, за ваше спокойствие. При мен например се оказа, че имам упорито течение, което неглижирах, поради рядкото му проявление и все отлагах и мислех, че ще мине от само себе си. Нямам повишени левкоцити, но според лекарката, дори и нещо толкова елементарно, съчетано и с недобра СП, може да даде отражение. Можеш да се консултираш с андролог какви витамини/добавки да приема твоя човек, защото по-назад в темата виждам, че добре се повлиявят от тях, но тях специално мен ме е страх да му самоназначавам. Но нека кажат и другите момичета, аз съм от съвсем скоро във форума Flushed

# 706
Скрит текст:
Здравейте!
Според мен, спермограмата на Мариелка по-горе е добра и да поискат и второ мнение, преди операцията от варикоцеле!
Не виждам и какво има и да я тълкуваме, предвид че отстрани са показани референтните стойности и при всички показатели, ако не се лъжа, човекът е над допустимия минимум.
Това, което можете да направите, е да се консултирате с андролог, за дасе убедите и успокоите и той да ви каже кои добавки и дори лекарства, ако е нужно, вдигат показателите, за по-големи шансове за естествено заблеменяване.
И малко личен опит, което ви дължа, предвид че толкова много неща научих от четене на вашите постове последните месеци:
Нашата спермограма , направена в Майчин дом през месец май т.г., беше отчайваща - 5 млн. концентрация при референтна стойност 20 млн. и леко занижена морфология - 12%, при референтна граница 14%. Препоръката беше подготовка психически (и финансово) за ИКСИ и консултация с д.р Кацаров, силно препоръчан от доктора в Майчин дом. Едва ли не мъжът ми го квалифицираха стерилен. Аз го понесох по-тежко от него, той твърдеше, че това не е възможно и не се чувства болен. Ама честно ви казвам, ние отидохме контрлолно , нямаме никакви болести, инфекции, не пушим, не пием, в добра физическа форма, идални сме Simple Smile)
Кацаров откри варикоцеле І степен, което мъжът ми никога не е усещал, и каза или операция, или хапчета, като при хапчетата не залага да има шансове и по-скоро ще си изгубим времето, тъй като основният проблем оставал неразрешен и именно варикоцелето (подчертавам І степен, най-леката) е вероятната причина за лошия резултат.
Насочихме ден и час за операция, но слава Богу, докторът беше отпуска и отложихме за септември.
Преди няколко дни обаче ходих на прегред в Щерев и докторката каза, че силно (!) препоръчва да повторим спермограмата.
Отидохме в Надежда по спешност, защото дните на въздържание ставаха вече 7 и нямахме време, без да ни е изпратил лекуващ лекар и без да сме техен пациент. Просто вече ме беше страх и не знаех на кой да вярвам, но тази болница хора, е възможно най-малко комерсиална, убедих се сама. И какво да ви кажа: пак същото олигатотера .., но концентрация вече 38%, при референтна стойност по техните стандарти 39%, т.е. само 1% под нормата.
Според ембриолога, който ни обърна много внимание, е прилична даже отлична и за варикоцеле няма как да става и дума, но за наше успокоение да отидем и на още един преглед при друг андролог. Препоръча определени хранителни добавки и да продължаваме да опитваме по естествен път. Каза също, че показателите са достатъчно добри и за инсеминаця, а за ИКСИ не вижда необходимост на този етап. Аз разбира се си продължавам с моите си женски изследвания, но поне се успокоих, че положението не е толкока траригчно.
Така че момичета, не бързайте, за да не сбъркате, отидете на второ мнение, ако трябва и трето, и не се предоверявайте. Аз ще купя добавките и след 3 месеца отиваме пак за спермограма, въобще няма да се помотвам повече.
 И още нещо, ембриологът, който може да не е лекар, но по отношение на спермограмите, със сигурност е по-вещ от Кацаров, твърди, че показателите варират и дори и при 0 сперматозоиди, винаги е възможен обрат. Той, за разлика от мен, не се учуди на огромната разлика, но не отрече, че е възможна и грешка при първото изследване.  Препоръча повече секс, а аз препоръчвам повече информираност:)

Здравейте, каква е концентрацията на сперматозоидите при мъжа Ви на 1 мл?

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 15:46 от AnMary

# 707
Скрит текст:
Здравейте!
Според мен, спермограмата на Мариелка по-горе е добра и да поискат и второ мнение, преди операцията от варикоцеле!
Не виждам и какво има и да я тълкуваме, предвид че отстрани са показани референтните стойности и при всички показатели, ако не се лъжа, човекът е над допустимия минимум.
Това, което можете да направите, е да се консултирате с андролог, за дасе убедите и успокоите и той да ви каже кои добавки и дори лекарства, ако е нужно, вдигат показателите, за по-големи шансове за естествено заблеменяване.
И малко личен опит, което ви дължа, предвид че толкова много неща научих от четене на вашите постове последните месеци:
Нашата спермограма , направена в Майчин дом през месец май т.г., беше отчайваща - 5 млн. концентрация при референтна стойност 20 млн. и леко занижена морфология - 12%, при референтна граница 14%. Препоръката беше подготовка психически (и финансово) за ИКСИ и консултация с д.р Кацаров, силно препоръчан от доктора в Майчин дом. Едва ли не мъжът ми го квалифицираха стерилен. Аз го понесох по-тежко от него, той твърдеше, че това не е възможно и не се чувства болен. Ама честно ви казвам, ние отидохме контрлолно , нямаме никакви болести, инфекции, не пушим, не пием, в добра физическа форма, идални сме Simple Smile)
Кацаров откри варикоцеле І степен, което мъжът ми никога не е усещал, и каза или операция, или хапчета, като при хапчетата не залага да има шансове и по-скоро ще си изгубим времето, тъй като основният проблем оставал неразрешен и именно варикоцелето (подчертавам І степен, най-леката) е вероятната причина за лошия резултат.
Насочихме ден и час за операция, но слава Богу, докторът беше отпуска и отложихме за септември.
Преди няколко дни обаче ходих на прегред в Щерев и докторката каза, че силно (!) препоръчва да повторим спермограмата.
Отидохме в Надежда по спешност, защото дните на въздържание ставаха вече 7 и нямахме време, без да ни е изпратил лекуващ лекар и без да сме техен пациент. Просто вече ме беше страх и не знаех на кой да вярвам, но тази болница хора, е възможно най-малко комерсиална, убедих се сама. И какво да ви кажа: пак същото олигатотера .., но концентрация вече 38%, при референтна стойност по техните стандарти 39%, т.е. само 1% под нормата.
Според ембриолога, който ни обърна много внимание, е прилична даже отлична и за варикоцеле няма как да става и дума, но за наше успокоение да отидем и на още един преглед при друг андролог. Препоръча определени хранителни добавки и да продължаваме да опитваме по естествен път. Каза също, че показателите са достатъчно добри и за инсеминаця, а за ИКСИ не вижда необходимост на този етап. Аз разбира се си продължавам с моите си женски изследвания, но поне се успокоих, че положението не е толкока траригчно.
Така че момичета, не бързайте, за да не сбъркате, отидете на второ мнение, ако трябва и трето, и не се предоверявайте. Аз ще купя добавките и след 3 месеца отиваме пак за спермограма, въобще няма да се помотвам повече.
 И още нещо, ембриологът, който може да не е лекар, но по отношение на спермограмите, със сигурност е по-вещ от Кацаров, твърди, че показателите варират и дори и при 0 сперматозоиди, винаги е възможен обрат. Той, за разлика от мен, не се учуди на огромната разлика, но не отрече, че е възможна и грешка при първото изследване.  Препоръча повече секс, а аз препоръчвам повече информираност:)

Здравейте, каква е концентрацията на сперматозоидите при мъжа Ви на 1 мл?

Концентрацията е 38 млн., при референтни > 39. Подвижността е в граница, а морфологията 10%. Правена е в Надежда и там бяха малко по-различни нормите, предишната в Майчин дом, София отчете концентрация 5 млн. при референтни >20.
Аз за себе си взех решение и ще се включа евентуално пак началото на следващата година. Дотогава ще ви следя, а на човека ми - яко витамини, пълноценни интимни преживявания и хубави мисли, пък каквото стане:D Че при толкова напрежение и ограмотяване, се отнесох с опитите по естествен път:D Единствено, имам още малко прегледи да си правя на мен, защото се бях занемарила, все нещо е по-важно от здравето, и не бях правила контролни и профилактични прегледи от няколко години, с което не се гордея Simple Smile Засега всичко ми е супер:)
Успех на всички Heart

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 15:46 от AnMary

# 708
  • София
Здравейте момичета, надявам се да не бъркам мястото да задам въпроса си. Може ли да помоля някой запознат за коментар по спермограмата, която прикачвам? Благодаря предварително.

# 709
Кас, къде е правена тази спермограма?

# 710
  • София
Здравей, в Инвитро АГ Медицински център Димитров.

# 711
Аз мисля, че това е доста добра спермограма. Единствено не разбирам защо няма морфология по Крюгер, но явно така е преценил докторът.

# 712
Левкоцитите са малко завишени. Може и нищо да не е, но е добре да пусне и една микробиология за всеки случай.

# 713
  • София
Благодаря ви много за отговорите, ще го направи и това.

# 714
На мъжа ми в Свети Лазар му направиха по Крюгер. Учудвам се, че не са му направили. Да не ви извикат втори път да повтаряте спермограмата?

# 715
  • София
Реално погледнато ние правим опити от едва 6 месеца, аз съм с ПКЯ и по препоръка на моята гинеколожка пуснахме спермограмата за всеки случай. Тя ми каза, че иска да има задължително концентрация, подвижност и морфология и на база на тези изисквания е направена. Надявам се да е достатъчно за момента, но ще разбера чак края на другия месец като съм на преглед при нея.

# 716
Здравейте, имам нужда от мнение по нашите спермограми първата излезе много зле насочиха ни направо към инвитро. Направихме втора разширена спермограма, но се оказа че нещата не са толкова зле и с такава спермиграма няма как да кандидатстваме за фонда. И все пак морфологията ни е много зле и това ме притеснява. Ходихме да уролог който казва че мъжа ми има Варикоцеле, но не било проблем гледа спермограмите казва да продължаваме с опитите и до 5 години ако не стане тогава да му мислим /млади сме били/. Сега незнам какво да правим!?  Прикачвам снимки и на двете спермограми.  

Последна редакция: сб, 25 авг 2018, 13:45 от bubi_66

# 717
  • Ловеч
Здравейте, не е толкова лоша СГ, при нас е много по-зле. Изследвахме хормони и ходихме на уролог и му изписа Профертил. Но аз се допитах до Денис и тя ми каза едни добавки, които са в по-добри концентрации от това лекарство. Попитайте Денис, за тези пари, които ще дадете за лекарства, с добавките на Денис по-бързо ще стане. Да е жива и здрава жената, защото винаги помага

# 718
След първата спермограма пихме Профертил дали от тях така се е повлияла?

# 719
Къде е правена разширената спермограма, виждам някаква лаборатория. Достоверни са само такива, направени в репродуктивна клиника. Добре е да махнеш вашите данни от спермограмата в Надежда най-горе.
Възможно е да има това подобрение от профертила. Но в разширената спермограма виждам, че има аглутенация, което значи слепване на сперматозоидите, което пречи на тяхната подвижност. Вижам, че има и левкоцити. Пускали ли сте микробилогия? Кой уролог ви каза за варикоцелето? Ако има, е добре да се махне.
Това за 5те години опити няма да го коментирам. Ако наистина има варикоцеле, нещата след 5 години може при него да са трагично зле...

Общи условия

Активация на акаунт