МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 12

• 85 945
  • 787
  •   1
Отговори
# 60
момичета може ли за мнение - след 3-4години опити за бебе, през което време лекувахме Астенозооспермия от мъжка страна-( бяха бавнички , но а+б бяха 45%, което беше сравнително горе-долу добре) успях да забременея по естествен път, но за съжаление за кратко , в 9г.с. спря развитието, което го установихме чак в 12г.с., направихме абразио и сега чакам да излязат резултатите от изследването на плода, през което време говорих с лекарка-Генетик, която първа след толкова години забеляза в морфологията на спермограмата, че освен бавни, ами и човечетата са увредени - нормалните форми са 14.5% (което е с 0.5 стотни над референтната граница и може би за това никой не го е отразила), а Анормалните са 85,5% от които около 80% са с грешка в главата на сперматозоида, където всъщност е и генетичния материал, та според генетика, ако такъв сперматозоид оплоди яйцеклетката може това да е причина за дефекта и съответно загубата - след като видим резултата от изследването вероятно ще изследваме кариотип, но въпросът ми е тези анормални форми повлияват ли се от добавки , витамини, лекарства (защото тя обясни, че това се променя в зависимост от здравословното състояние на човека, може да се влошава и подобрява), което логично ми се струва да има някакви добавки за това състояние - в крайна сметка ми каза , че диагнозата му е АстеноТЕРАТОзооспремия , а не както са я отбелязали просто Астенозооспермия....
Малко дълго стана, но някой ако е лекувал такова състояние...ще се радвам да споделите

# 61
Здравейте Ирина. Съжалявам за загубата. Не мога да си представя как се чувстваш.

Тези 14.5% за които говориш са направо супер на фона на нашите 3%. Направи каквото казват лекарите, но моят съвет е да потърсиш проблема и на друго място (тромбофилия например). Може да се присъединиш към групата във фейсбук "За Д-р Сигридов с любов" (там много неща ще ти се изяснят) и дори да си запазиш час при него.

Успех и бъди силна! Лекарите казват, че щом е станало 1 път, ще стане и втори.

# 62
Благадаря за подкрепата...ще разгледам форума задължително....ще изследвам и тази тромбофилия ..всичко , каквото трябва...въпреки че според генетичката тромбофилията причинявала аборт на по-късен етап от бременността и почти е изключи тя да е причина ( ама няма да чакам да ми се случи втори път пък на по - късен етап да причини тя...ще изследвам със сигурност) ; отхвърли също имунологичните ,защото пък те съвсем още в началото на бременността прекъсвали.....и най-много я притесниха дефектните глави ..за това каза кариотип да сме изследвали....и сега притесненията ми отидоха в тази насока...до сега пиеше ММ - Спермотренд...имаше подобрение в бързината...ама сега пък тия анормални глави за тях какво личение не знам

# 63
Може да направите SDI тест, за да се изясни дали наистина има висок процент на фрагментации. Тъй като за момента това е по-скоро предположение. Но тестът е скъпичък. Ти ще си прецениш дали да го направиш. Причините за евентуални фрагментации са доста. Тук можеш да прочетеш повече- http://www.vienna-ivf.com/in-vitro/diagnostika/prichini_pri_muja … nk_fragmentaciya/

# 64
Ирина, и ние сме с астенотератозооспермия. Вчера ММ пусна SDI и чакаме резултатите след седмица.
ММ приемаше ортомол, но нямаше ефект, дори резултатът е по-лош.
Досега не съм забременявала. Като цяло при мен все още предстои да се доизяснят как стоят нещата.

# 65
Момичета, знаете ли дали инсулиновата резистентност има влияние върху спермограмата?

# 66
Да, трябва да се вкара в норма  Peace

# 67
Може да направите SDI тест, за да се изясни дали наистина има висок процент на фрагментации. Тъй като за момента това е по-скоро предположение. Но тестът е скъпичък. Ти ще си прецениш дали да го направиш. Причините за евентуални фрагментации са доста. Тук можеш да прочетеш повече- http://www.vienna-ivf.com/in-vitro/diagnostika/prichini_pri_muja … nk_fragmentaciya/

Благодаря, ами от това, което чета на този етап с подръчни средства единствено вит.С и вит.Е може да взима, с тези цигари направо не знам ........
И като излязат резултатите ще коментираме и ако трябва да се прави ще се прави този тест, ама то така като гледам си е много желателно...да не казвам задължително.....

# 68
Nature Sunny

Благодаря, ами от това, което чета на този етап с подръчни средства единствено вит.С и вит.Е може да взима, с тези цигари направо не знам ........
И като излязат резултатите ще коментираме и ако трябва да се прави ще се прави този тест, ама то така като гледам си е много желателно...да не казвам задължително.....

irina-lo, да се включа и аз, може би нашия случай ще ти е полезен (особено що касае мъжка мотивация).
Моят също беше пушач, не тежък но така и не успя да ги спре напълно. Като се запознахме в началото пушеше 2+ кутии на ден, с мрънкане го накарах да ги смъкне до 10, 15 цигари.

Опити за бебе две години - без успех. Аз съм с поликистоза, при него - тератозооспермия. Три ин витра направихме безуспешно - ембрионите стопират и до пети ден почти нищо не оцелява. И аз имам проблеми с качеството на я, но и при него не са прекрасни нещата. И това най-сетне го накара да спре цигарите. За три месеца без цигари + добавки и качествена храна минахме от терато на астено. Концентрацията се повиши от 13 млн/милилитър на почти 40. Сега чакаме и резултат от SDI тест, моля се всеки ден там да няма някакъв тежък проблем.

Голяма мъка е спирането на цигарите но си заслужава. Като се знае каква е крайната цел си наляга човек парцалите и стиска зъби. Пожелавам ви успех и дано нещата вървят към подобрение по един или друг начин! Nature Sunny

# 69
phoenix_fire, ами доста сходни са ни казусите -и аз съм с поликистоза (качество на яйцеклетка не съм изследвала - овулирам, жълто тяло ... до този етап стигахме 4г. близо, за щастие по коледа се получи от самосебе си оплождане, но за кратко)...
цигарите не знам как да го мотивирам - понеже аз никога не съм пушила и не мога да си го представя това пристрастяване, но явно е някаква зависимост - когато не се излиза вечер и сме си вкъщи - на ден пуши около 10 цигари, но ако се излиза вечер в компания си става една кутия (а това е около 1 или 2 вечери в седмицата задължително)....спирал ги е иначе 2 пъти за по 5 години и много се гордее с това, ама сега когато е най-важно не става-той не е и много добре информиран точно колко влияят на репродукцията и не го осъзнава - просто си знае , че е вредно да се пуши и това е...
Късмет с теста, надявам се да няма проблеми там ... аз си очаквам резултатите от изследването на плода, за да знаем към какви тестове да се насочим, но определено искам да направя за всеки възможен риск.....
малко надежда ми дойде, че стана от самосебе си забременяването, защото той пък е много скептичен към инесминации, инвитро...просто се моля да не се налага да стигаме до там и дай Боже пак да ни се случи  и да няма този път грешки и дефекти.
А какви добавки взимахте ?

# 70
phoenix_fire, ами доста сходни са ни казусите -и аз съм с поликистоза (качество на яйцеклетка не съм изследвала - овулирам, жълто тяло ... до този етап стигахме 4г. близо, за щастие по коледа се получи от самосебе си оплождане, но за кратко)...
цигарите не знам как да го мотивирам - понеже аз никога не съм пушила и не мога да си го представя това пристрастяване, но явно е някаква зависимост - когато не се излиза вечер и сме си вкъщи - на ден пуши около 10 цигари, но ако се излиза вечер в компания си става една кутия (а това е около 1 или 2 вечери в седмицата задължително)....спирал ги е иначе 2 пъти за по 5 години и много се гордее с това, ама сега когато е най-важно не става-той не е и много добре информиран точно колко влияят на репродукцията и не го осъзнава - просто си знае , че е вредно да се пуши и това е...
Късмет с теста, надявам се да няма проблеми там ... аз си очаквам резултатите от изследването на плода, за да знаем към какви тестове да се насочим, но определено искам да направя за всеки възможен риск.....
малко надежда ми дойде, че стана от самосебе си забременяването, защото той пък е много скептичен към инесминации, инвитро...просто се моля да не се налага да стигаме до там и дай Боже пак да ни се случи  и да няма този път грешки и дефекти.
А какви добавки взимахте ?

Стискам ви палци да стане по хубавия начин. Щом веднъж се е получило - кой знае. Спирането на циг, особено в такъв момент е трудно - на моето диване му трябваха три неуспешни опита за да стигне до някои изводи и пак с нежелание го направи. За добавките - витамин ц, андрозитол, конзим q10 и пчелно млечице.

# 71
Ирина ,

Пуснете и SDI тест да видите дали не е голям % на дефектното ДНК.

ММ е бил вчера при Кацаров и той му е обърнал внимание на дефектите на ДНК, които са 19% при нас.
Казал му е, че въпреки че е в референтна граница , все пак е восоко и точно това води до мисед в ранна седмица и липса на имплантация при инвитро. Тоест като е дефектно ДНК на плувеца и развитието спира в ранен или по-късен етап.

Тромбофилията няма отношение към имплантация - в по-напреднала бременност има отношение към вече оформената плацента и кръвопотока към бебето.

# 72
Запис и от мен в новата тема, хайде скоро всички към отчетни !
Аз нямам с какво да се похваля, Г е супер , подвижните са 58мил, морфология 8% , резултат ниикакъв ! Освен да чакаме фонда, друго не остава

# 73
Здравейте, момичета, пускам днешната СГ на ММ с молба за мнения. На мен не ми се струва хич добра, а сме на лекар чак след седмица. Моля за съвети как да подобрим показателите и предварително благодаря за мненията 😊

# 74
Не е добра наистина, но виждам че са открити бактерии в пробата. Трябва да се изследва микробиология, с антибиограма, и след лечението е възможно да се подобри. 
    ПП - Ако се докажат бактерии , трябва и ти да се изследваш и лекуваш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт