Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 фев. 2018, 22:19 ч.

Смени жената 2018

 • 172 890
 • 1 903
 •   1
Отговори
# 1 860
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 738
Може да не плащат данъци за това, от което действително основно се издържат, и така минава номера с картините Simple Smile Колкото и скромно да живеят, къщата гълта повече пари от апартамент.

# 1 861
 • Мнения: 786
Много по-забавно е да кибичиш пред телевизора, отколкото да се събираш със сульо и пульо и да се чудиш кво да си говориш с тях. Аз умирам от скука на такива сбирки. Обичам да се срещам с хора на 4 или макс на 6 очи за да можем да се концентрираме в разговора. И то само с такива, с които имам какво да си кажа. Големи сбирки ме разпиляват и уморяват.
Хората са различни.  На мен пък ми е приятно да се събирам с приятели. Предпочитам го пред висене пред телевизора или компютъра. Доста мои познати ходят на народни танци и им е бая весело на тези "банкети".
Нека не забравяме, че жената е предимно сама вкъщи и има нужда да разпуска и да комуникира с други хора, не само с кучето.  
Пълни глупости са, че няма хармония като не са нон стоп заедно. Аз пък предпочитам да си имам мои си занимания и хобита, а не да съм лепната за мъжа ми. И така 30 години....
А този си е чист търтей, да. Разсърди се , че му променят правилата.... алоу, ти за какво си се записал в това предаване? Даже се учудвам, че Катя се опитваше спокойно да говори и да разбере къде е проблема.  
Жал ми стана за децата....
И още нещо да допълня - И тоя си дошъл, за да променя България.... ЖДНБ Grinning

# 1 862
 • Мнения: 1 435
Катя ми се вижда от хората, които не обичат да имат ангажименти към семейството, а предпочитат да си живеят техен си живот , по техни си правила, както им е кеф на тях и да не се съобразяват с никой. Нейният живот със свръх заетост извън дома го имах, когато нямах семейство. Сега вече нито имам желание, нито излишно време, което да уплътнявам навън в разни хора. Имам си достатъчно занимавки в къщи и на училище, които ми ангажират времето и ме изморяват достатъчно за да нямам време и сили да тичам на накъде си всяка вечер. Предпочитам да съм си в къщи със семейството - да си сготвим нещо вкусно и да си почиваме пред ТВ, компютри или кой както си обича. Чувствам се стара и уморена. А Катя е поне колкото мен на възраст, но живее като 20 годишна. Има дъщеря, но хич не обича да и отделя време защото е заета с танците си. Като гледам на кучето отделя повече време отколкото на детето си.  Не е семеен тип и не може да налага модела си на хора, които са по-семейно ориентирани. Дори ми се струва, че нарочно си е взела мъж, който липсва от къщи за да не и се налага да дискутира всяка вечер с него извън домашните си активитети. Само такъв покорен муньо може да я изтърпи.


Как може да се определят хората, като сульо и пульо без да си си се събрал с тях. Може пък да ви хареса комуникацията. Децата как се зарадваха, като определи жената като правило да има купон в къщата. Не мога да разбера хора, живеещи в капсула, в къщите на които не влиза никой и те не ходят никъде. Концентрация в разговор на 4 или 6 очи разбирам в работата. С приятелите не се концентрирам, а се забавлявам, разбираме се преди да сме си отворили устата.

Ако под забавление имаш предвид пиене и ръсене на глупости и бъзици - да. Но това е за хора, на които нуждата им от комуникация в къщи не е задоволена или които нямат близки приятели, които да им задоволят нуждата от общуване. Като живеех сама и аз имах нужда непрекъснато да съм навън сред хора. И пак - не какви да е, а 3-4 човека, с които ми беше приятно и имах какво да си кажа и с тях се виждах предимно поотделно. Никога не съм обичала да ходя по купони с непознати и винаги ми е било скучно. Сбирки с класа или колеги може и пак зависи кои са - с всички няма как да си говоря, но поне 2-3 интересни ако има става. Но това обезсмисля навалицата и пак стигаме до общуване с избрани няколко човека. Предпочитам да си поканя 2-3 близки приятели в нас - най-хубавите купони така ми се получават.

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 09:25 от Skrekkelig

# 1 863
 • София
 • Мнения: 11 992
Имам чувството, че различни предавания сме гледали. Катя живее като сама, защото реално Е сама през 90% от времето. Дъщеря й живее в друг град, мъжът й пътува по цял месец и си е у дома за няколко дни. Реално тя е със семейството си 7-8 дни месечно.
Ами много ясно, че ще си организира живота, работата и приятелите. Дори много добре си се справя жената, не се е лепнала за щерка си да й обсебва живота, не мърмори на мъжа си за отсъствията, не се е отдала на мързел и селски клюки, а живее активно и здравословно. Екстра си е даже.

# 1 864
 • Мнения: 786
Катя живее като сама, защото реално Е сама през 90% от времето. Дъщеря й живее в друг град, мъжът й пътува по цял месец и си е у дома за няколко дни. Реално тя е със семейството си 7-8 дни месечно.
А доколкото видях и сама работи в ателието.
А че нарочно си е взела мъж, който отсъства (и това преди 20 години) - не мисля. В много семейства в малките градове се случва това - няма работа и член на семейството заминава за чужбина или става шофьор.

# 1 865
 • Мнения: 1 435
Имам чувството, че различни предавания сме гледали. Катя живее като сама, защото реално Е сама през 90% от времето. Дъщеря й живее в друг град, мъжът й пътува по цял месец и си е у дома за няколко дни. Реално тя е със семейството си 7-8 дни месечно.
Ами много ясно, че ще си организира живота, работата и приятелите. Дори много добре си се справя жената, не се е лепнала за щерка си да й обсебва живота, не мърмори на мъжа си за отсъствията, не се е отдала на мързел и селски клюки, а живее активно и здравословно. Екстра си е даже.

Намерила е начин да компенсира липсата на нормален семеен живот и комуникация - това е добре. Но защо иска да налага тоя модел на нормални семейства - те нямат нейните нужди, защото животът им е пълен. Но както казах ми се струва, че съзнателно или подсъзнателно сама си го е избрала, защото си е такъв човек - няма нужда от семейство, а от активен живот извън него, който тя сама си управлява и не иска да зависи от някакво си семейство. Има го защото така е прието, но нейното семейство е повече по документи, отколкото по функции.
И си го е направила така да си е екстра на нея - така е. Но въпреки всичко излъчването и не е на щастлив човек, а по-скоро на пренатоварен с ангажименти, изморен, но не осъзнаващ умората си и озлобен от живота (което реално е странно на фона на думите и за активно и забавно ежедневие)

# 1 866
 • Мнения: 786
Но защо иска да налага тоя модел на нормални семейства - те нямат нейните нужди, защото животът им е пълен.
Не е ли това идеята на предаването. Да се сменят правилата и семейството да поживее по друг модел, различен от техния?
А да имаш малки деца, никой да не идва вкъщи и да излизаш един път на 3 месеца.... ами сори, ама аз не мога да нарека това "нормално семейство с пълен живот". Децата се видя, че не са ОК с това, но търтея не прави компромиси....

# 1 867
 • Мнения: 2 325
Кое му е пълноценното на живота на търтея? Какво предлагат на децата си като социализиране? Та той виси по цял ден на компютъра. А

# 1 868
 • Мнения: 1 435
Разбира се, че децата трябва да могат да си канят гости. Но не и да им налагаш да излизат по банкети и да правят джумбузи - не всички си падат по такъв тип забавления. И двете семейства не ми допадат, но коментирах конкретно Катя. Търтея да го не видя - той очевидно си не е наред с главата. Но се поставям на тяхно място и да дойде някой от вън да ми налага да се забавлявам по определен начин, когато просто имам нужда да остана сама със себе си и на тишина, защото аз специално така се зареждам, и да ми вземе компютъра - е няма да стане. За мен движението и спортът са важни, но само когато усетя, че имам сили за това и сама да преценявам точно кога, как, какво и колко време да го правя. Вярно е, че това и беше работата - да смени правилата. Но ми е прекалено налагаща се и не съобразяваща се с чуждите особености. Мисли, че нейните нужди и разбирания за живота са най-правилни и край - чуждите не я интересуват. Реално наистина можеше да поговори с тюфлека и да намерят компромисен вариант как да раздвижват децата от време на време - не може така остро и със самочувствие на инстанция  да влиза в чуждия живот.
Не се давам за пример и за мен също не е правилно, но моите деца също когато са в къщи са неизменно на компютрите, таблетите и там кой квото си иска. Така са всичките им приятели и не мога да им налагам друго. Но всяко си е избрало спорт, който го интересува и си ходи на тренировки с желание. Когато е хубаво времето ги оставям сами да си идват от училище, което е на 1,8 километра и така се раздвижват допълнително. Уикенда единият ден едно е на тренировка, другия ден - друго, та малко е трудно е да се организираме като семейство да правим нещо заедно, но се опитваме колкото може от време на време да измисляме нещо - я някой парк за катерене, я с колелета ходим до ресторант или увеселителен парк, който е на поне 50-60 минути с колело от нас, я ги водя на скейт парк.... В резултат - децата ми са спортни и слабички.

# 1 869
 • Мнения: 786
Skrekkelig, с доста казани неща съм съгласна, НО в реалния живот (примерно на мен или теб да дават акъл как да живеем и т.н.). Щом са се записали за това предаване и вземат пари - ще изпълняват и правилата. А защо се мусеше на правилото да си взима децата от училище всеки ден? Че това не е ли нещо напълно нормално? Ама тоя г*з не иска да го мръдне от стола ...
В миналия сезон помня епизода с Митко и Биляна. Ами на Митко хич не му беше ОК да ядат мазни мекици с шоколад, но се съгласи.

# 1 870
 • Мнения: 1 435
Skrekkelig, с доста казани неща съм съгласна, НО в реалния живот (примерно на мен или теб да дават акъл как да живеем и т.н.). Щом са се записали за това предаване и вземат пари - ще изпълняват и правилата. А защо се мусеше на правилото да си взима децата от училище всеки ден? Че това не е ли нещо напълно нормално? Ама тоя г*з не иска да го мръдне от стола ...


ами сама си отговори защо - защото е гъз. Но и с този гъз явно има начин да се разбереш поне за 1 седмица да запазиш мира, ако намериш правилния подход. Ето - има жена и тя е доволна от него.

# 1 871
 • Мнения: 1 594
При този гъз няма правилен подход. Той ясно показа,че или става по неговият начин  или никак не става.

# 1 872
 • Мнения: 1 435
При този гъз няма правилен подход. Той ясно показа,че или става по неговият начин  или никак не става.

е то  и Катя в общи линии показа същото - и двамата чувствителни и сръдливи командири

# 1 873
 • Мнения: 1 594
Да,но колкото и да не й беше приятно тя живя по техните правила,а той не пожела. И то голямата жертва видиш ли-да си вземе децата от училище

# 1 874
 • София
 • Мнения: 216
Катя си изпълни всичко и живя по правилата им без фасони.
Аз не съм тънкообидна, но ако сготвя първо, второ и трето и тоя тъпак ми бутне чинията, че не бил гладен, направо ще откача.

Общи условия

Активация на акаунт