Искам да кажа ... (144) през март 2018

• 365 757
  • 5 812
  •   1
Отговори
# 5 520
Аз лично никой не ощетявам, да ти кажа, най малкото защото като докато съм работила съм внасяла осигуровки. Ако някой някого ощетява то това са именно ромите, защото те не внасят в системата по никакъв начин, но за сметка на това получават.
Не разбирам защо го приемаш толкова лично, че чак и нападаш, останала съм с впечатление че си доста спокойна като изказ и поведение.

Обясних смисъла на солидарната система. Това, че си внасяла, означава, че можеш да получиш, когато си в нужда. В момента, не си според дефакто състоянието ти, но получаваш, защото си намерила вратичка. С това, ощетяваш някой, който може би също е внасял и има нужда от по-голяна помощ.

Не го приемам лично, по-скоро морално, а и професионално някак. Не нападам, а изказвам мнение по факти, предоставени от теб.

# 5 521
Novinka
Чудесна новина!

Ай спрете се бе, женки. Петък е. Значи вместо да пуснете нещо по-така ..налииии сте ми сЕднали да обсъждате глупости..Егати. Съвсем извън темата да кажа, че съм голям мразител на мангалите. И въобще няма да се потрудя да ги пиша роми. Щот са едни гадни паразити.

Тъйййй аз се връщам от парка. Тичах. Ако може да се нарече тичане 3те изстрадани километра. Срам ме е. Всички неща, с които съм се тъпкала цяла зима сега ми излизат тъпкано. Ама ще се почерпя с едно гриловано сиренце и чаша вино, все пак и аз съм хора. Има едно грил сирене на Маджаров. Не знам дали сте го пробвали. 2 минути на грил тигана, после малко мед или аз имам рачел и направо плачееее. Имаме виртуална среща с гаджето да пием вино довечера.  

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 19:37 от Захир

# 5 522
То пък понеже българите са голямо цвете. Никой не краде, не мами, не убива, не тормози и т.н. и т.н.

Не е лошо човек да бъде умерен в изказванията си в публичен форум.

# 5 523
Novinka
Чудесна новина!

Ай спрете се бе, женки. Петък е. Значи вместо да пуснете нещо по-така ..налииии сте ми сЕднали да обсъждате глупости..Егати. Съвсем извън темата да кажа, че съм голям мразител на мангалите. И въобще няма да се потрудя да ги пиша роми. Щот са едни гадни паразити.

Тъйййй аз се връщам от парка. Тичах. Ако може да се нарече тичане 3те изстрадани километра. Срам ме е. Всички неща, с които съм се тъпкала цяла зима сега ми излизат тъпкано. Ама ще се почерпя с едно гриловано сиренце и чаша вино, все пак и аз съм хора. Има едно грил сирене на Маджаров. Не знам дали сте го пробвали. 2 минути на грил тигана, после малко мед или аз имам рачел и направо плачееее. Имаме виртуална среща с гаджето да пием вино довечера. 

Нещо не можем да си напаснам графика. Все като си дойде съм в цикъл. И за всички морета така се пада..егати късмета. Ще му бая..дано се измести малко.

А така де, кажи ни го Simple Smile сексът ни е малко Simple Smile или поне на мен. Сори момичета, но на тема злоупотреба с обществени пари изпушвам.  Дразня се и, когато с циганите се оправдава всичко в държавата. Не напразно съм емигрирала, но все пак си ми е родната страна и ми се иска да се оправят нещата. Няма прекрасно място под слънцето, но има начини да се поукрепи кочинката, но зависи от всички.

# 5 524
То пък понеже българите са голямо цвете. Никой не краде, не мами, не убива, не тормози и т.н. и т.н.

Не знам дали се отнася за мен. Обаче аз наистина го мисля. И не ме притеснява, че форума е публичен, както тях не ги притеснява да смучат и вегетатират, да се плодят като невидели и да обричат децата си на глад и мизерия. Имат цялостно лош ген и манталитет. Сори.

# 5 525
Наздраве от мен Wine Glass !Сама си сърбам винцето,че скъпия пак има проблеми на работа и не се знае кога ще се прибере.
До преди няколко години живеех в една от емблематичните ромски махали в Пловдив.Там никой не работеше,но жените вечно накичени с килограми злата,къщи на по няколко етажа никнат като гъби,и в същото време реват за полагащите им се помощи.Да бе,то аз съм по—бедна от тях,но за мен само студена водичка да пийна има!Която пак аз ще си платя!А освен моята,сигурно и тяхната...
Захир,а кашкавал за грил имат ли Маджаров,че все не мога да улуча неразтичащ се?

# 5 526
И как мислите, че точно от тези помощи си купуват злато, строят къщи и карат последни модели коли? Сериозно ли хората вярват в тези неща, или в писанията които се развяват навсякъде, че с 10деца примерно получават по 2000лв. Което не е вярно и много малко хора са си правили труда да го проверят.

Не защитавам ромите, но не защитавам и мисленето как те ни взимали нещо, което ни се полага.

# 5 527
Нямам на предвид,че с помощите строят или купуват щяло и нещяло.Но щом имат възможност да го правят,за чий са им тея помощи?!И от кой идват помощите?От мен,теб,нея,него,но не и от тях!

# 5 528
  • София

Подкрепям!

# 5 529
Ами напротив, аз пък смятам, че точно сега имам нужда да взимам тези добавки. Аз не работя и нямам доход. И преди това заплатата ми беше ниска и дохода ми разделен на 4 пак не стига за да не взимам помощи.
А солидарната система предполага, че в някакъв момент тези които са имали нужда вече нямат и са започнали да внасят, за да може тая солидарна система все пак да работи. Иначе се получава болен здрав носи.
В Англия например всяко дете получава детски без значение от финансовия статус на родителите.

# 5 530
Ренко, ами каквото правят и българите, които декларират че са самотни родители, а не са и си живеят с бащата та децата. Но защото нямало как да ги хванат...си прибирали всеки месец детските.
Къде е разликата? Само в етноса ли?
И защо едните биват оправдавани, а другите съдени?

# 5 531
Защото едните внасят, а другите не.

# 5 532
  • В Космоса
Дет има една приказка - мразя расизма и циганите.

Има една малка част култивирани роми, но са много малка част. В нашия вход има такова семейство - приятни, възпитани, чисти. Като цяло обаче са безнадеждни.

# 5 533
Защото едните внасят, а другите не.

Това как точно го определи? На база какви данни?

Има и работещи роми, които си внасят осигуровки. Поне 20примера за такива мога да ти дам от личен опит и практика.
Или е по-лесно да се търсят оправдания в другите, за неправомерните действия, които сами извэршваме?

# 5 534
Ами напротив, аз пък смятам, че точно сега имам нужда да взимам тези добавки. Аз не работя и нямам доход. И преди това заплатата ми беше ниска и дохода ми разделен на 4 пак не стига за да не взимам помощи.
А солидарната система предполага, че в някакъв момент тези които са имали нужда вече нямат и са започнали да внасят, за да може тая солидарна система все пак да работи. Иначе се получава болен здрав носи.
В Англия например всяко дете получава детски без значение от финансовия статус на родителите.

Значи, хем не работиш, нем и преди си внасяла малко, хем партньорът ти ви издържа, хем не декларираш неговия доход.......

Ти самотна майка ли си? Ако си такава наистина, да те подкрепим.

Общи условия

Активация на акаунт