Искам да кажа ... (144) през март 2018

• 365 780
  • 5 812
  •   1
Отговори
# 5 460
О, Селесте, аз съм странен случай. Нали винаги вървя вързана и не обръщам много внимание на косата, отделно не обичам да отивам и да се налага да ми я мият в салона(само у дома го правя, че ме е страх от намръзване- особено зимата), та не винаги мога да откликна, когато ММ си запазва час.....

# 5 461
Аз също се подстригвам 3-4пъти годишно, дори и тогава ми е досадно, но няма как. Simple Smile

Детски, еднократна помощ и т.н. никога не съм взимала.
Но пък куп познати със завидни финансови възможности, но без брак с мъжете си, чинно си чакат 35те лева детски надбавки. Ами грозно ми е това...

# 5 462
  • Варна
А, вече са 40 Simple Smile Щедра е държавата ни, няма що.

# 5 463
Нямам представа колко са, цифрата я написах на око дето се вика. Simple Smile

# 5 464
Нашите детски са 150лв. Взимам ги, кой ти ги дава. Даже сумата не е малка, на фона на 40лв.

Руми, лошо ми стана, като те четох. Ако бях аз, нямаше да го разказвам с толкова хумор. Голяма съм шматка, все треперя за болести. Постоянно съм на тръни. Минава ли това, или цял живот ще съм такава паника?

Сесил, и 35 да са или 40лв., все е нещо. Щом им се полага, да си ги взимат.

# 5 465
ванини, на кого му се полагат?
Ако говорим за тези, които нямат брак, само за да се възползват от всички останали привилегии, добавки и помощи,а в същото време те или съпрузите им въртят стабилен бизнес, ...не смятам, че точно им се полагат.
Полагат се на тези, които имат определен доход и той е наистина нисък.
А не на онези, които се правят на големи тарикати за 40лв.

# 5 466
  • ту тук, ту там
Имаш или нямаш брак, доходите на бащата се декларират.

# 5 467
Да, не декларират тези, които се водят с баща неизвестен.

# 5 468
  • Sofia
Сесил,някак накриво ми се струваш тия дни  newsm78
Дестки надбавки трябва да има за всички български деца,без значение от доходите на родителите.Иначе е дискриминация за мен  Naughty.И се жалват,че няма раждаемост и че изчезваме... а как да е, с такава социална политика, конкретно към децата.
Що бях сигурна,че съм писала сутринта? Пък не си намирам пИсанката?  newsm78
Така юнашката се наскачах.Много съм доволна от себе си  bowuu.

# 5 469
Ясно колко съм незапозната с тези неща. Simple Smile

# 5 470
  • София
И как доказваш,че живееш или не живееш с него?
Сесил съгласна съм с теб! Peace
Имам и аз такива познати.Понякога съм се чудила защо споменават пред други хора за детски,след като стандарта им на живот показва друго.
Мари защо не ги занесе мъфините?!?Сега да те мислим колко от тях ще изядеш!!! Laughing

# 5 471
Мерси, момичета, стискайте още малко  Praynig Hug Laughing

Аз ходя на фризьор 4-5 пъти годишно. Обикновено си записвам час със сина ми през месец, а той ходи всеки месец. Преди като го водех, бях доста по-редовна, но откакто порасна и фризьорката си го знае, само й звънкам и той ходи сам и стана сложна организацията, т.к. той отскача след училище, а на мен тогава не ми е удобно хич Laughing

Помощи и всевъзможни държавни средства не сме получавали никога като семейство. Единствените обществени пари, които влизат по един или друг начин в семейството е стипендията на сина ми, но те са си негови и са на базата на постигнати отлични резултати. Според мен трябва всички деца да получават детски  Peace Може да са нищо на месец, но за година ако цифрата е 40 лева са 480 лева - това са си 2, дори 3 чифта хубави обувки отвсякъде, или например забавления за детето, абе има за какво да се наместят Naughty

Сесил, навремето аз като получавах стипендия за успех, моята съученичка на която семейството имаше доходен бизнес още във времето на стабилната сива икономика, получаваше стипендия поради нисък доход. Декларираха само едната заплата на майката, която беше на държавна работа, а бяха 4-членно семейство. И не, не се срамуваше да си взема стипендията. За това казвам, че всяко дете трябва да получава, както си беше преди.

Ванини, при мен продължава. Даже съм такава смотла, че треперя и не можех да измеря температурата на детето... Странното е, че като беше по-малък сякаш бях по-спокойна.

# 5 472
  • София
Това от кога е въведено?
Точно 1 година съм взимала детски, след майчинството. Искаха единствено моя доход.

Иначе съм на мнение, че държавата не е длъжна да ни издържа децата. Но спирам, че ще стига до циганите и ще стане мазало.

# 5 473
Тонка, явно има промени и може би са се усетили, че доста хора се възползват от това, че нямат брак.

# 5 474
Редактирам се, че ги споменах ромите, а не искам да стане мазало Peace
Ох, много ми е тегава тая тема. Не ме засяга пряко, но се дразня на несправедливости. Джена правилно го е казала и аз го приемам като дискриминация.

Общи условия

Активация на акаунт