Искам да кажа ... (144) през март 2018

• 365 730
  • 5 812
  •   1
Отговори
# 5 565
Кате🤗
Даун семейството ми е от 5 човека от които само 1 внася пари. Аз лично смятам че имам право на детски а ти какво смяташ си е твой проблем. Впечатленията ми за теб бяха доста различни но това вече си е мой проблем.

Аз няма как да знам как са при теб нещата, ако не ги кажеш. За пореден път казвам, че коментирам казаното от теб. Съжалявам, че коментирам теб конкретно, когато говоря по принцип, но ти сама каза това, от което аз се възмутих.

# 5 566
Няма държава м която да те се плащат данъци и осигуровки.  Но за какво и как се разходват, в нормалните държави е уредено отлично и няма подобни кражби.
Интересно как същите тези българи, които тук роптаят...отидат ли да живеят в чужбина плащат в пъти по-големи данъци и не мрънкат.

# 5 567
Естественно, че имаме застраховка, но застраховката за наводнения е съвсем различна. Зависи от фоот плана, до 100 годишен план - задължителна, над 100 не е. Ние сме в 500 годишният план.
Всички къщи са частни, аз поне не знам в тази страна да има общински жилища.
Застраховката , за която говоря, покрива пострадалите от бедствия. Това са няколко милиарда, до сега знам за 3 транша на обща стойност около 15 милиарда. Пострадали сме около 4,9 милиона души, или около 4 хиляди къщи. При 20% от тях имат застраховки, другите 80% като нас нямат . За 80% без застраховки има заделени по 33К. По този фонд можеш да получиш пари до 3 пъти през живота си и след това изкупуват къщите, разрушават и оставят до там
И двете къщи нямат специална застраховка за наводнения. Ако си под наем, наемателят не получава нищо, собственика също, защото не му е основен имот.

А аз разбирам Даун. Не харесвам когато хора се опитват да манипулират системата. Имам познати, тя е декларирала, че е самотна майка и независимо, че живеят със съпруга си, има намаления за медицинската осигуровка за нея и за детето и. Ако я попиташ обаче не вижда, че това е грешно...а за мен си е измама.

При вас явно е различна системата. То и тук от Щат до Щат има разлика. Аз се "бия в гърдите", че имам застраховка, но се моля да не ми се налага да я ползвам, нем съм чела и дребня шрифт.

# 5 568
Аз затова дадох пример с Англия там детските се дават на всички деца, няма ограничения по доход. Само трябва да кандидатстваш.  А и детските са добавка за децата, а не социални помощи. И би трябвало да се дават на всички деца както е била и първоначалната идея. А не едни деца да взимат а други не. На мен това ми звучи доста дискримационно. Дали аз ще ги взимам и за колко време това е без значение. Уж всички деца са важни а накрая излиза че някои са по-важни.

# 5 569
За застраховките няма да се включа, защото само се моля да не се случва на никой да ги използва.

За детските смятам, че трябва да са за всички деца, независимо от дохода. Всички деца са еднакви.
Помощите са друга бира и са за соц. слабите.

Няма ли някаква по-петъчна тема да подхванем?
Къде са Нешка, мари, Жаки, Тонка и Сие да разведрят малко обстановката?

# 5 570
  • София
Онзи, засегнат ли се почувства?
За мен проблема няма, аз не съм недоволна от това, че плащам осигуровки.
Не. Но коментира нещо, което само аз съм казал, затова отговорих. ДОМ не плащам, но реших все пак да поясня.
Налози трябва да се плащат, плащам. Това, което се получава срещу тях е неадекватно. А като периодично се изтупва чувала не по предназначение, този, който чинно плаща, може да не се дореди при нужда, това казах. Аз, ти, той......и т.н.

Стимулира се тъпата корупция така, а и не коментира статистиката за броя на ромите. Нали видя колко са. Дали те са ни виновни за всичко?
Как се стимулира корупцията? Като трябва да се направи /сравнително/ елементарна и рутинна манипулация, случвало ти се вече и ако има риск пак да те осакатят, ако имаш възможност отиваш в частната клиника. Къде видя корупция? Допускам, че може и да не съм бил пределно ясен, но не навлизах в детайли.
Стъкмистиката  за ромите не ми се коментира. Ще нагазим в дълбокото. Simple Smile
П.П. Ти си извадила представителни данни, ОК. Колко е вярно е отделен въпрос. Innocent

# 5 571
Писах и изтрих.
Не искам да влизам в полемиката от последните страници.Темата много ми харесва и не бих желала да се разочаровам.

# 5 572
  • Варна
Веднага давам пример със сестра ми, която трета година живее в Германия, плаща значителна част от заплатата си като данък и здравна застраховка. И да, не роптае. Първо, защото когато е в нужда получава всичко, че и отгоре, няма да навлизам в детайли, но е така. Второ, защото останалата част от заплатата й, след приспадане на данък и застраховка, й стига съвсем спокойно да посрещне своите и на детето си нужди. В Бг и двете неща липсват. Ама тотално.

Между другото хвърлих едно око на статистиката в линка на Даун. Около половин милион са посочени там ромите. Още толкова са посочени турците. Между другото една не малка част от ромите се определят като турци, така че цифрите там не ми се виждат много верни. Българите май бяха дадени към 5-6 милиона. С една проста сметка човек може да схване колко голяма част от тях са навън. Тази част обикновено са млади, работоспособни хора. От останалите тук голяма част са пенсионери, знаете го. Една част са деца. Нормалните, все още млади, работещи българи тук не са достатъчни. Каква част от тези 5-6 милиона са работещи и внасящи данъци тук? Ей такава статистика искам да видя. На тази не й вярвам. Според мен не е актуална към сегашния момент.

За мен циганите са по-близо до милиона, а не до половината му. И само консумират. Напълно разбирам недоволството на хората срещу тях. И го споделям.

# 5 573
ОК, нека всички деца да взимат по 40 лв. Аз с тях ще купя един потник например, а някое дете ще получи един чифт сандали от пазара и маратонки, които ще се скапат на другия ден. Ще заспя спокойно, защото нали.....Взела съм си парите, не е ясно за какво.

И е супер дразнещо това с циганите. Аз не говоря за тях. Има доста повече от тях, мизерстващи българи. От цялото ми писане, не се ли схвана?

Лека нощ.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 21:21 от Down Under

# 5 574
  • София
А ако ти не купиш потник, другото дете ще получи Адидас?
Отново, не е това идеята на детските, те не са в социална помощ.

# 5 575
Абсолютно съм съгласна с Хай.

# 5 576
  • София
Аре, черпя едно парче. Simple Smile
Други желания? Ядене, пиене? Smile

# 5 577
Аз не виждам какво се променя с роптаенето срещу ромите.

Е да, но във формата в който са в момента са точно вид финансова подкрепа защото са обвързани с доходи.

А иначе...темата не може да е само хахо, хихо.

# 5 578
  • Варна
По-добре да прекратим тази дискусия, че ще ни подключат. Да не говорим, че ще се изпокараме. Проблемите в държавата ни са толкова много, че краят им не се вижда.

# 5 579
  • Euskal Herria
Много сте писали.
Прибрахме се от разходка. Този път ходихме до едно градче в Кантабрия. Доста ветровито беше. Като приготвя вечерята, ще прегледам снимките, които направихме. За първи път влязох и разгледах мястото, където се провеждат коридите.
А общината при нас е подсигурила много богата програма за празничните дни. Само да иска човек да обикаля.

Общи условия

Активация на акаунт