Томболи, игри, конкурси, награди и подаръци, анкети (72) - март'2018

• 185 900
  • 2 311
  •   1
Отговори
# 2 055
И да аз се сетя да разгледам крадените снимки в промоцията на Своге и сайта "Опс, нещо май се счупи Sad.... Е нямам късмет.

# 2 056
По въпроса с данъчните декларации.Когато печелившият е пенсионер и има ТЕЛК решение първа група инвалидност,трябва ли да подаде декларация и дължи ли съответната сума?

# 2 057
В Пепси лесно ли се печели? Аз не го пия, но ако е лесно, може да регна един-два кода...

# 2 058
В Пепси лесно ли се печели? Аз не го пия, но ако е лесно, може да регна един-два кода...
При мен беше лесно, имах 3 кода и трите печелят

# 2 059
А в колко часа си ги регистрирала?

# 2 060
Здравейте на всички ,имам един въпрос относно тези данъци на наградите.Този данък се дава предполагам защото имам някакъв приход,печалба .В този ред на мисли може ли аз да дам/подам/фактура  или декларация за разход и по този начин да ми се приспадне данъка?
Не, не ти се приспадат данъци по фактури, защото ако имаш награда за деклариране, то тя е придобита като физическо, а не като юридическо лице.

На София мел, към 8.30 излизаха вторите големи награди, а сега си стоят по една. И престилките са малко май

Значи физическите лица могат да имат приходи ,но не и разходи.И друго тази награда примерно хлебопекарна е закупена от даден магазина, който следва в края на годината за заплати данък печалба от продажбата на тази стока,защо после отново се налага данък върху нея?Ще ме извините не съм много вещаят затова и питам просто да ми се изясни.
Логика няма... Нали трябва да събират за хазната от някъде, че все няма в нея. Иначе е така, продавачът ще си заплати ДДС-то, няма как иначе, организаторът ще си отчете разходите за реклама, а ние ще плащаме данък. Но понеже последните могат да злоупотребяват и да продават наградите си, (което много правят на практика) наградата се счита за вид доход Simple Smile

Точно това имах предвид,магазина ще плати не само ДДС ,но и данък печалба в края на годината в размер на 10% точно върху сумата на този уред и след това трябва и аз да платя пак същия данък.

# 2 061
  • Телиш/Плевен
Май е на периоди и трябва да уцелиш такъв. Дотук съм регистрирала общо седем кода и имам спечелени две награди. Като започна играта имах само един код, регистрирах го и не спечелих нищо. За днес имах шест. Регистрирах първо три от тях, пак нищо не спечелих. Почаках малко и регистрирах следващите три, два от тях спечелиха.  Като спечелих ключодържателя и погледнах печелившите, след мен имаше още двама, спечелили ключодържател. А аз регистрирах кодовете един след друг и след ключодържателя уцелих мултипак. Т.е. за този период, в който аз съм регистрирала, са се паднали поне 4 награди (а вероятно и повече, но не съм гледала другите списъци, защото нямаше как да знам по кое време са спечелени другите награди). Ох, дано ме разбра, че май малко се оплетох в обясненията си. Blush

# 2 062
Спечелих мултипак от Пепси

# 2 063
А в колко часа си ги регистрирала?
Вчера следобяд около 15 часа и днес сутринта около 7

# 2 064
  • при късмета
По въпроса с данъчните декларации.Когато печелившият е пенсионер и има ТЕЛК решение първа група инвалидност,трябва ли да подаде декларация и дължи ли съответната сума?
Да, трябва да я подаде и да си плати данъка. За наградите е определен така наречения плосък данък и няма облекчения за инвалиди или нормативно признати разходи. В приложението има ред само за здравни вноски, внесени самостоятелно, като безработен, които да се приспаднат и нищо друго. Пенсионер обаче не внася здравното си сам, така, че не може да се възползва от това

В пепси имам 5-6 кода, без награда. Надявам се тениска или раница, останалите награди не ми харесват

# 2 065
  • Вестерос
Милка веднага ли изпращат мейл на печелившите?
Веднага
и да ги похваля. Днес ММ си получи наградата им, спечелена в неделя.
Много е красиво и много бързо.
kakва е?

# 2 066
Еха, като ви чета голяма веселба пада в играта на Своге. Реших и аз да се включа, но с правена бисквитена торта... Ще взема да проверя дали не са ми "краднали" снимката след време... Голям зор за пасатори Simple Smile

В София Мел днес сутринта са сменили алгоритъма със сигурност - от неделя ги следя. Първо се падаше престилка, след това тигани и на края пекарна. Тази сутрин станах в 2,10 ч. (ММ пак промрънка, че не съм добре) нямаше нищо спечелено. Легнах. По принцип ставам в 5,00 ч. - вече имаше спечелени престилка и пекарна. Пробвах един код за тиганите, но греда. След това не съм проверявала кога са излезли тиганите... Факт обаче е, че сменят алгоритъма - не знам дали защото ни четат или просто така е настроен софтуера...

В Бондюел се включих, надявам се поне там да имам малко късмет. Безуспешно търся Пепси с кодове, но за сега не намирам. Не намирам и кори с играта (по принцип тях използвам), но на всякъде са непромоционални опаковки. Тъкмо се зарадвах, че поне един продукт ще купувам без да се налага да правя компромиси.

И за капак днес в магазина виждам Арияна, над която пише ПРОМОЦИЯ и грабвам една бутилка, като си мисля за играта... Да, ама като се прибрах гледам на етикета пише +200 мл... ММ каза, че ще я пийне, ама не е работа - грешната промоция съм намерила Simple Smile

Поне не съм тотално "капо" - днес си купих вода Банкя от квартално магазинче и ми се падна чаша Simple Smile
Късмет на всички.

# 2 067
  • Плевен
В сайта на НАП  от няколко дни има нова опция за проверка на подадените данни за изплатени доходи,достъпна  с ПИК или електронен подпис - Справка за изплатени доходи /различни от трудови/ на физически лица.Предполагам , че в нея би трябвало да се виждат и сумите от награди,които организаторите подават, но за миналата година аз  нямам такива, виждам подадените данни за изплатени суми по граждански договори.Който има възможност може да опита да си направи справка.

# 2 068
  • София
От корите видях в Била днес.

# 2 069
  • при късмета
Корите и аз взех от Била. И пепси там намирам

Общи условия

Активация на акаунт