НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 415
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • до най-прекрасния мъж
Аз черния го обичам с 95 % какао, но трудно се намира. Иначе, много го харесвам, но то така или иначе повече от 1-2 квадратчета от него не мога да изям. Един си го ям повече от месец.
Относно часовете за хранене - закусвам към 9-9,30 ч, обяд около 12.30-13 ч, след обед към 16-16.30 чаша айрян или 6-7 ядки и вечерята е в 18-18.30, най-късно 19 ч. Вкъщи никога не се е вечеряло късно.
Ябълката я слагах към овесените ядки/трици с кисело/прясно мляко. Щом не трябва, няма, ще си ги ям така, пък ябълката ще е по-късно.
По принцип много вредни храни не купуваме и не ядем, все чета етикета и внимавам какво купувам. Но пустото сладко и тестено са ни основния провал - в повечето случаи домашно приготвени.

# 211

Ябълка ако ще ядеш - не сутрин. Най-рано към 11ч.
И да е зелена, кисела ябълка.
Ябълката я слагах към овесените ядки/трици с кисело/прясно мляко. Щом не трябва, няма, ще си ги ям така, пък ябълката ще е по-късно.
Нищо от това не е по този начин на хранене.

# 212
  • Бургас
Blue.angel, аз бих те посъветвала известно време да си въвеждаш храната във Фитнеспал. Така ще видиш точно как стои въпроса с въглехидратите. Защото на мен ми се виждат много. Но може и да не е така. На мен ми помогна много в началото докато свикна на комбинациите коя храна с какво, за да спазвам определено съотношение на макронутриентите.
Аз съм на пилешки бутчета днес. Едната част запечени във фурната със зелена салата за вечеря. Другите ще ги сваря за супа утре. Морков, лук, чушка, пилето и застройка от кисело мляко с яйце. Друго не слагам.

# 213
....
Едва ли някой тук е преминал на диета веднага след излизане от лекарския кабинет и диетата да е била на 100 % подходяща. Режимът по-строго спазвам от няколко дни и постепенно изключвам храните, които пречат.
Като се има предвид, че преди закусвах и обядвах основно със солети, вафли, бисквити и тестени изделия, мисля, че е добър напредък Simple Smile.
Аз точно това направих.
Ор кабинета  и директно на диета.

Не е лесно, но не е и трудно.
Има тема за ИР и там хората описват какво и колко хапват на режима.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 06:09 от Анонимен

# 214
Ендокринологът (първия от многото, които посетих) ми каза- "А, можеш да си ядеш на ден по два банана, ама гледай да не са повече..." Да, а моя инсулин беше 400 и нещо след обременяването...
Викам си тая  жена шегували се, много лабилна ли изглеждам, че да не мога да се ограничавам. Както й да е Grinning
Снощи направих една спаначена супа без фиде с много масло и застройка. Отделно направих малки пържен кюфтенца с кайма и зеленчуци/накълцана червена ,жълта чушка, гъби, лук/ и така си ги хапвам в комбина.
Редактирам, че все забравям да питам - беконът от Лидъл как изглежда, този суровият ли е на който пише "cooking"  или съм купувала грешния. Защото този суровият има добавен мед или греша? Ох, не съм купувала от месец, защото мернах, че пише мед и се самонаказах.
Иначе от началото на година съм - 9 кг. В началото беше бързо, ударно, но сега е около 2 кила на месец, което е ок за мен Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 18:57 от pifiella

# 215
Темата за ИР скоро не съм я чела, но едно време ми правеше впечатление, че част от момичетата си пият лекарствата и изобщо не спазват режим.  Което е много погрешно.

# 216
Темата за ИР скоро не съм я чела, но едно време ми правеше впечатление, че част от момичетата си пият лекарствата и изобщо не спазват режим.  Което е много погрешно.

Аз там не влизам, че са едни непоискани "съвети", едни чудесии, тук е по-приятно Grinning

# 217
  • Бургас
Лидълският бекон е пушен. Голяма опаковка, около 700 грама. Хърватски мисля, че беше. Ама цената му е убийствена вече, 18 лв. килото. Бяха го пуснали на промоция миналата седмица на 11 лв.

# 218
  • Благоевград
Да се отчета и аз  Hug
Днес бях на контролен преглед при моята ендокриноложка. Еми страхотна жена! За пореден път се възхитих от нея.  Heart Eyes
Та да си кажа - след като спрях стимулациите, 3 кг надолу плюс 2 см от талия, паласки и ханш. Обачеее инсулинът на гладно продължава да е 25  ooooh! Кой знае колко ще е с обременяване. Много му се ядосвам. Другите показатели са ок, ТСХ е 2,13, пия си Еутирокс и съм копче. Косата ми порасна, посгъсти се, овладях косопада и не ми е отпаднало и депресирано, имам енергия. Сега обмислям пак да започна да си пия редовно Инофолика и да вкарам малко метформин и повечко движение.
Споделих с докторката, че съм правила изследване за непоносимост на храните и че се доказа лактозната непоносимост и от дума на дума става въпрос за метформина, че ми подува стомаха, прави ми проблем и т.н. и тя ми каза да погледна на описанието дали и колко лактоза съдържат и да си взема този препарат с най-ниско съдържание на лактоза. Каза, че Л-тироксинът съдържа лактоза, затова ми е изписала Еутирокс, при който пък липсва лактоза. Та тези дни ще отида до склада за лекарства и ще помоля да намерим нещо подходящо за мен и го почвам.
За щастие, яйчниците са се поуспокоили, изчистили са фоликулите от хиперстимулацията, очертава се да пробваме още една инсеминация. А до тогава - искам да помогна на себе си като си спазвам режима, пия си добавките и лекарствата и вкарам повече движение, за да намаля стреса.

Темата с готвенето и рецептите също я подкрепям, много ми е трудно с това хранене на работа и ще ми е интересно да откривам нови идеи. Нямаме условия, за да си топлим обяда, нямаме и обособено пространство, което да използваме за почивка и постоянно е едно мъкнене на кутии със студена храна. Преди две вечери изпържих свинско месце и беше страхотно на вкус като го хапнахме. На другият ден си взех за работа със салата, еми половината ми остана, защото студено е като камък, не успях да го сдъвча. Не мога да намеря адекватен вариант с този обяд. Омръзна ми да ям студена храна, но за съжаление не мога да си позволя да купувам готова храна всеки ден, защото излиза много скъпо, а така и така готвя вкъщи режимно.

# 219
Нарязвай си месото на тънки ленти.Естествено,затоплена храна е по-добре.

# 220
  • до най-прекрасния мъж
signora_tina,  аз си реших проблема с термос за храна.  Гореща супа, налята в 8 вечерта, беше приятно топла след 12 часа. Широк е и става да си носиш и други храни, освен течни в него.
Моят инсулин на гладно е 11. След обременяването е 60. КЗ е 5.5, качва се до 8 и после пада на 4. Предполагам затова диетата я попретупаха. Но аз искам да взема мерки, за да не стане по-зле. Иначе, винаги съм била закръглена, още от дете.
Оф, тази пуста закуска, тя ми е най-трудна.

# 221
Тина, за първи път от доста време звучиш позитивно! Браво!

# 222
За закуска може да си забъркаш от вечерта яйца със сирене...пекат се за десетина мин.във формички за мъфини силиконови и само си гризкаш после. Може масълце, малко колбасче...кашкавалец. и
И студени са готини....

По натам закуската може и да ти отпадне. Аз ям към 10-11ч и после към 17ч. В смисъл няма да си гладна рано сутрин 😊 ще се регулира апетита.

# 223
  • до най-прекрасния мъж
Мерси, Тете. В интерес на истината не съм много гладна сутрин. Пия чисто кафе в 8 ч и после може и да не ям. Закусвам не от глад, а защото трябва и в 12 за обяд вече съм много гладна, ако не закуся. Обаче, и ММ е с ИР с подобни на моите стойности. Даже неговият инсулин на гладно е 5. А той да не закуси не може. Пък всеки ден едно и също не става. За утре ще приготвя тези мъфинчета с домат и краставички за гарнитура.

# 224
  • Благоевград
Тина, за първи път от доста време звучиш позитивно! Браво!

Заради Еутирокса е  Laughing  Hug Малко ми беше тегаво последните 2-3 месеца заради инсето и новините, че сме за ин витро, но днес много добре ми подейства срещата с ендото. Пък и резултатите от гинекологичния преглед са добри, та затова съм на такъв кеф  Laughing

За закуска доста често си правя суфлета - купих си порцеланови формички от магазин за левче, намазвам ги с масло и слагам разбити яйца, малко бекон или каквото месце имам под ръка, кашкавал, магданоз и чушки, пека на 180 градуса за 10-тина минути. Сутрин са ми идеални, докато се гримирам и облека, са готови.

blue.angel, може ли да покажеш снимка на твоя термос? Не се сещам да съм виждала такъв, но наистина би бил много полезен в моята ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт