НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 429
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • В полите на Пирин планина
Ама защо с едно яйце? Сложи си две-три!
Може и малко кашкавалче, сиренце, нещо месно ...

# 481
Това последното не е много препоръчително! Надявам се да е шега.

# 482
  • Варна
Сигурно никога. Има си хора и хора. На някои им се получава лесно, на други не. Ако сте като мен значи апетита за сладко и глада никога няма да ви пуснат, ще трябва да ги борите постоянно.

# 483
Ама защо с едно яйце? Сложи си две-три!
Може и малко кашкавалче, сиренце, нещо месно ...
Това последното не е много препоръчително! Надявам се да е шега.
Шега е, но не съвсем. Тук често съм чела, че в един момент се стига до липса на апетит, но се налага да ядеш насила и се наяждаш с нещо малко като едно яйце и 3 маслини.  Peace

# 484
  • Варна
Кое е шега бе, Мари? Ти нали сама си писала, че като изгладнееш сгъваш една малка заквасена сметана? Тя не е ли равна на яйце плюс маслини?

Не мога да му хвана спатиите на тоз режим значи. Яжте мазнини и протеини, намалете въглехидратите и няма нужда да броите грамажи и калории. Да ама не се оказа съвсем така. Млечните трябва яко да се намалят, да не кажа ПОЧТИ да се изключат и хич не е вярно, че не се следят грамажи. Следят се и още как.

# 485
Ми, ако менюто е от 1 яйце и 3 маслини си че чист глад. И ако се продължава така ще си докара здравословни проблеми.
А кофичка заквасена сметана засища много повече от яйце и маслини. Да не говорим, че това за мен е междинно хранене. Аз не сядам с по- малко то 3 яйца, ако разчитам само на тях. 2 броя, ако са придружени с много кашкавал, или месо, или супа.... Тук има и психологичен аспект. Яйце и 3 маслини мога да изям на един залък. Следователно естествено, че ще съм гладна. Сметаната мога да я ям и 15 минути.
Нищо от изброените неща от теб не следя.

# 486
Кое е шега бе, Мари? Ти нали сама си писала, че като изгладнееш сгъваш една малка заквасена сметана? Тя не е ли равна на яйце плюс маслини?

Не мога да му хвана спатиите на тоз режим значи. Яжте мазнини и протеини, намалете въглехидратите и няма нужда да броите грамажи и калории. Да ама не се оказа съвсем така. Млечните трябва яко да се намалят, да не кажа ПОЧТИ да се изключат и хич не е вярно, че не се следят грамажи. Следят се и още как.
Абсолютно съм съгласна.  Peace

# 487
  • В полите на Пирин планина
С този режим се регулира апетита, но това не означава да изчезне съвсем. Преди няколко дни, когато похапнах доста на вечеря, но все пак режимна храна, си мислих, че много отдавна не ми се е случвало да преям наистина и да чувствам, че ми е тежко. Нито чувствам стомашен дискомфорт - подуване, тежест, киселини. Такива неща ми се случват, ако хапна нещо извън режима - примерно някой сладолед. Все едно съм глътнала топка след това.

# 488
Режимът всеки го спазва според своите си нужди и особености и затова е толкова различно. Не е като план - в понеделник 5 ябълки, във вторник 3 картофа. Ето, чета примерно за успехите на Амур, но моето тяло хич не реагира като нейното и да, определено не мога да си позволя да ям до наяждане или хич да не следя количествата, а млечните ме прецакват отвсякъде.

# 489
Скрит текст:

Не мога да му хвана спатиите на тоз режим значи. Яжте мазнини и протеини, намалете въглехидратите и няма нужда да броите грамажи и калории. Да ама не се оказа съвсем така.
Млечните трябва яко да се намалят,
Скрит текст:
да не кажа ПОЧТИ да се изключат и хич не е вярно, че не се следят грамажи. Следят се и още как.

Скрит текст:
Режимът всеки го спазва според своите си нужди и особености и затова е толкова различно. Не е като план - в понеделник 5 ябълки, във вторник 3 картофа. Ето, чета примерно за успехите на Амур, но моето тяло хич не реагира като нейното и да, определено не мога да си позволя да ям до наяждане или хич да не следя количествата, а
млечните ме прецакват отвсякъде.
Млечните продукти НЕ са основна храна.Те са добавка, или за междинна закуска (като това не означава 1 кофичка-400 гр. на едно похапване), или за глезотия-Бри, Рокфор, Камембер.....
Основната храна са:
месо-всякакво, по възможност мазно
риба-всякаква, по-мазна
яйца
зеленчуци, кореонплодни рядко
мазнини-масло, мас, зехтин, авокадо, маслини, кокосово
плод-ако ви понася е НЕ пречи на отслабване и здраве.

Пример:един леген салата с парче сирене НЕ е по режима, дори да е полята със зехтин.

От всичко прочетено досега в темата (а съм изчела всички от 45 тема насам), забелязвам, че режима "не действа" и се налага да броят тези, които всъщност не го спазват както трябва.
Или закусват овесени ядки+кисело мляко, или ядат гореописаната салата със сирене, или само маркират вечерята с нещо дребно, а по-късно наваксват с плодове/млечни, защото всъщност са си гладни.Или бягат от мазнините....т.е., ядат пилешко сухо филе, свинско филе, постни риби.....
Ако ядете например:
з-3 яйца+сирене+зеленчук/бекон в масло
о-пържола в мас/масло+задушени зеленчуци и малко салата със зехтин
в-риба+салата и авокадо
гаранция, че почти на никого няма да му се налага да брои или да следи калории.
"Истината" в режима и в неброенето на калории е да се ядат храните с естествената им мазнина, а на зеленчуците да се добавя такава.Тогава човек е сит и няма нужда от чести похапвания и следене колко е изял.
Не знам някой пробвал ли е да си забърка например 3 яйца+меко масло около 2 с л+ подправки+ малко сирене и да го изяде?И да отчете след колко време огладнява след такава закуска?
Аз например дори не мога да я изям цялата наведнъж...много ми е.именно заради мазнините.

# 490
При мен изчезна апетита за сладко, но само за "модерните" десерти като чийзкейк, шоколадово суфле и т.н., но ми се ядат "старомодните" като кадаиф, баклава, бисквитена торта, всичко с тесто и захар. Според мен никога няма да изчезне поне при мен и като ходя при баба си ям и не ми става нито тежко, нито лошо, а много хубаво. Laughing

# 491
  • гр.София
Амурче, аз ям така яйцата към 12ч., но 2бр. с бекон и сирене и половин краставица,  не огладнявам до вечеря  Mr. Green на вечеря ям гърди, бекон, вратна пържола и т.н. каквото имам в наличност на тигана с купичка таратор или салата, ми екстра се чувствам  Laughing
не закусвам, пия само мазно кафенце  Wink

# 492
Амурче, аз ям така яйцата към 12ч., но 2бр. с бекон и сирене и половин краставица,  не огладнявам до вечеря  Mr. Green на вечеря ям гърди, бекон, вратна пържола и т.н. каквото имам в наличност на тигана с купичка таратор или салата, ми екстра се чувствам  Laughing
Е, да де, за това говоря....    Simple Smile
Естествено, че ако се набляга основно на салати и млечни, нещата седят по съвсем друг начин и обикновено не се получават...
Салатата е за украса на чинията, а млечните -за глезотия.А като всяка глезотия, не би трябвало да е всеки ден, че и по няколко пъти на ден.

# 493
  • Пловдив
Аз за чийзкейк умирам... Mr. Green

# 494
Аз за чийзкейк умирам... Mr. Green
Ами, направи си.   Smile
блат от ядки и масло, крема от маскарпоне, сметана, плодове/какао/шоколад
+яйца за печен
или желатин за охладен
Знам, че подслаждането е проблемът, но аз за една доза от 500 гр маскарпоне+250гр сметана ,обикновено слагам само 1-2 л захар, достатъчно ни е.А и това количество захар е разпределено в поне 10-12 порции, та се явява нищожно.А и не е препоръчително да се яде чийзкейк всеки ден все пак....   Laughing
Аз в събота ще правя шоколадова торта по повод и изобщо не мисля да се лиша от удоволствието да хапна парче.

Общи условия

Активация на акаунт