НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 429
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
В моя случай млечните са точно глезотия, а не основно хранене. Не закусвам с мюсли и ядки. И цък...

Яйцата не ме нахранват. Само месото. И пак мога да изям огромни количества. Тъй че всеки си знае хала. Иначе разбирам прекрасното самодоволство на отслабналите завинаги, но телата са различни и това, което е действало, може да спре да действа.

# 496
В последно време пропускам закуската и само обядвам и вечерям.
Задължително има месо или яйца, т.е. без протеин не сядам да ям.
Салатата ми често е домат, краставица или айсберг. С домата хапвам по малко сирене, не повече от 30гр. и то само когато ям него.
Няма огладняване, няма никакви други добавки и т.н.

Снощи си правих дробчета с лук, понеже не съм ги яла от поне 2месеца, хапнах към 200гр., но бяха само с краве масло и нищо друго. Салатата я пропуснах.

В началото стриктно теглех и броях калории. Сега вече знам какво и по колко ям и отпадна тази нужда. Но според мен е голяма грешка хората да започват без теглене, така не знаят нито колко въглехидрати консумират, нито какви калории. Ако няма калориен дефицит не виждам как се очаква да се отслабва.

При мен базов метаболизъм е изчислен на 1450ккл. Много ясно, че ако ям по 1800ккл дневно не само че няма да отслабвам, ами ще има и покачване на тегло.
А масово хората дори на диета не падат под 1600-1800ккл.

# 497
  • Пловдив
Аз за чийзкейк умирам... Mr. Green
Ами, направи си.   Smile
блат от ядки и масло, крема от маскарпоне, сметана, плодове/какао/шоколад
+яйца за печен
или желатин за охладен
Знам, че подслаждането е проблемът, но аз за една доза от 500 гр маскарпоне+250гр сметана ,обикновено слагам само 1-2 л захар, достатъчно ни е.А и това количество захар е разпределено в поне 10-12 порции, та се явява нищожно.А и не е препоръчително да се яде чийзкейк всеки ден все пак....   Laughing
Аз в събота ще правя шоколадова торта по повод и изобщо не мисля да се лиша от удоволствието да хапна парче.

Peace
Правя,правя...ама блат с ядки+др.продукти ще ми легне тежко на портфейла.

qrye и аз месо/пържоли,напр. мога да ям безпаметно... Wink

Sesylle идея си нямам как да изчислявам...и само мисълта за това ме отказва!  Simple Smile

# 498
  • Варна
Моят глад за сладко и тестени е неутолим, хора, отпусна ли се става страшно. Бая диети съм опитвала досега, кажи-речи всички са имали резултат, но след края им... Гледам да се контролирам, но ми е много трудно. Този режим ми е интересен и смятам да му дам още един шанс, предния път не ми се получи, защото се прецаках с млечните. Този път си знам.

Искам да питам тези, които го правят от дълго време - правите ли си разтоварващи дни, в които ядете всичко забранено? Ако да, на какъв период? Защото на мен не ми е проблем да изкарам стриктно две седмици или месец, ако знам, че после ще имам един ден, в който ще изям един шоколад и един дюнер, примерно.

# 499
  • гр.София
Хай, аз карах стриктно докато станах кг. който исках 57, даже съм смъкнала сега до 56кг. през седмицата се храня така както описах по-горе, но събота и неделя си ям каквото искам, но корема ми се е свил и едва ли поемам много храна Grinning

# 500
  • Варна
Деси, аз от горчив опит установих, че след 40 метаболизмът не е това, което беше, така че за мен не стои вариант да стигна едни килограми и край. Идеята вече е да стане начин на хранене до живот.

Но твоят вариант звучи много добре Wink

# 501
Искам да питам тези, които го правят от дълго време - правите ли си разтоварващи дни, в които ядете всичко забранено? Ако да, на какъв период? Защото на мен не ми е проблем да изкарам стриктно две седмици или месец, ако знам, че после ще имам един ден, в който ще изям един шоколад и един дюнер, примерно.

Максимумът при мен, установен с безброй проби и грешки, е 1 нережимно хранене на около месец. Примерно малка порция картофи, ориз само на обед, малък сладолед и веднага завръщане към режимното хранене. Това е изключително индивидуално. Първите месеци от режима бих препоръчала без такива изключения, после според поносимост. Ако такива храни изваждат в теб адския апетит - избягвай ги, защото обедът се прелива във вечеря, а вечерята може да се проточи до няколко седмици ояждане и неспособност да се върнеш към режима. Има и психически елемент в смисъл на "и така се изложих днес, я да се натъпча" - много подъл трик на мозъка.

За нещата, които са ти постоянни изкушения, бих посъветвала да си намериш някакъв техен заместител. Примерно шоколадът е относително лесен - има шоколади с 80, 90% съдържание на какао - може да хапва човек.

# 502
  • Варна
Яла съм ги, отвратителни са ми. При мен нещата са - без едно мога, с едно не мога. Познавам се. По-лесно ще ми е да изкарам месец стриктна и после да си дам едно хубаво ядене, отколкото да се мъча със заместители, които за мен са тормоз.

Мерси за отговорите. Ще се пробвам.

# 503
В моя случай млечните са точно глезотия, а не основно хранене.
Скрит текст:
Не закусвам с мюсли и ядки. И цък...

Яйцата не ме нахранват. Само месото. И пак мога да изям огромни количества. Тъй че всеки си знае хала. Иначе разбирам прекрасното самодоволство на отслабналите завинаги, но телата са различни и това, което е действало, може да спре да действа.
Ами, пишеш, че "...млечните ме прецакват отвсякъде." Това не звучи като да ядеш млечни 2 пъти в месеца....
Ако пък толкова малки количества наистина пречат, не знам дали това не означава непоносимост към тях и че трябва тотално да ги забравиш.

И не, няма самодоволство.Опитвам да помагам според моя опит с режима.....

Скрит текст:
Моят глад за сладко и тестени е неутолим, хора, отпусна ли се става страшно. Бая диети съм опитвала досега, кажи-речи всички са имали резултат, но след края им... Гледам да се контролирам, но ми е много трудно. Този режим ми е интересен и смятам да му дам още един шанс, предния път не ми се получи, защото се прецаках с млечните. Този път си знам.

Трета година се храня така...не правя разтоварващи дни.
Но, аз не приемам това хранене като временен вариант.И съответно, нямам нагласата 2 седмици да се храня "режимно", а после 1 ден да му отпусна края....Храня се с основните храни.А ако имам повод, или пък ми се прияде нещо, обикновено не си отказвам.И така е от самото начало....Ето, днес ми се дояде шоколад, ами купих си един черен, хапнах 1 ред и ми мина мерака.
За съботната торта писах....Предишното ми "прегрешение" беше миналата седмица, май във вторник или сряда, не помня, едно страхотно тирамису в чаша.
Да речем, че веднъж седмично (средно) си давам на душата....като това не е задължително.

# 504
  • гр.София
Да, Хай, това ми е начинът на хранене до живот. И вкусът определено се променя, не ми се дояжда манджа, картофи, ориз, готвено  Mr. Green събота и неделя ям, повече сирене, пия бяло вино, но много малко не съм пияч, колкото да правя компания на мъжът ми, обичам да си правя брускети с черния хляб от лидъл със семената  Mr. Green с повечко сьомга и прошуто, та с това прегрешавам  Wink

# 505
  • Варна
О, поне нещо хубаво... И аз не съм пияч, така че няма да ми се налага да се отказвам от още един грях Wink

# 506
Свиква се със заместителите с времето, Хай. Определено се пренагласят вкусовите възприятия. Нужно е малко време. После като опиташ предишните си любимци и ти пламва устата от горчива сладост.

# 507

HighSpeed , моят съвет е да бъдеш минимум месец напълно стриктна, докато леко започнеш да променяш вкусове и нагласи. Макар че за месец не става. На мен ми бяха нужни поне 2месеца.

Аз съм от хората, които могат буквално с 1хапка нережимна храна и спирам. Но това съм аз, други не могат така.
"Разтоварващи" дни не правя и досега съм си позволявала броени пъти. И то съм яла 50гр. ориз и парче торта за това време. Не се умира разбира се, но ако продължиш...много бързо се връща вкуса и жаждата за подобни храни.

# 508
На мен ми е интересно след колко време на режима, започвате да усещате тази горчива сладост и да ти става тежко от десерти? Чакам го този момент, но при мен не идва.
Аз ядях по малко черен шоколад първите 2 месеца и свикнах само на това, после рекорда ми е месец и 13 дена без нищо, дори и режимно сладко и в момента, в който си хапнах един кадаиф със сладолед, сякаш никога не се бяхме разделяли, не ми горчи, нито ме заболява корема. Сега ям един път месечно нещо такова, защото не мога да се контролирам и тялото не ми "проговаря".

# 509
На мен от сладко/захар ми става едно такова лепкаво на устата, една гъста лига с извинение ми се образува, дето не мога да я преглътна. Не знам как да го опиша. Последно на Великден правих домашен козунак и като хапнах, и веднага това лепкавото в устата...бляк.
Иначе, като си спомня как ми става/ставаше тежко от В на стомаха, и веднага се отказвам да си го причинявам. И се издувах.

Така ми е леко.

Общи условия

Активация на акаунт