НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 418
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Горчивата сладост за мен започва след около месец без нищо сладко, като под сладко слагам и плодове и млечни. Много зависи и какво се яде след тази пауза, сега за кадаифа със сладолед не знам точно как се размиват вкусовете, при мен отровно сладкото беше парче шоколад Милка в един случай, в друг - някакъв детски йогурт. Доста бързо се свиква на отровно сладкото. Wink

Моето тяло също не проговаря, аз съм и от нещастниците, които обичат всичко и не са от тези прекрасни капризни хора, които това не обичат, онова не обичат. Никога няма да намразя нито картофа, нито бананите, нито тестото, нито ще спрат да ми липсват и никаква доза от самовнушение не помага. Simple Smile Но какво да се прави. Приемам го като наркомания, борбата е доживот. Laughing

# 511
  • Варна
Абсолютно и аз съм така. Имала съм период на няколкомесечно спиране на всичко сладко, ама буквално и троха не съм слагала в уста. Е, след това сякаш не бях спирала, пак ми е сладко, пак ми е вкусно. И с тестото е същото. Такъв тип съм.

# 512
Не се бях сетила за плодовете, нищо чудно да е от тях. Уж си хапвам по малко и от режимните, но почти всеки ден. Значи, ще си страдам.

# 513
  • Бургас
за мен всяка диета или лежим без "cheat day" е обречена на провал, чисто психологически искам да знам, че след седмица или две ще мога да си хапна нещо, което избягвам, за мен лично 2-3 месечно такива дни са ОК
за тези, които искат да отслабват -  трябва веднъж на 7-8-9-10 дена да има ден с малко повече калории, за да се залъже организма, че диетата е свършила и да се забърза метаболизма, иначе - хем гладен, хем дебел, уж ядеш малко, а не отслабваш

# 514
Ами това не е диета, а начин на хранене. Как да си гладен, като в това, което се яде и е позволено, го има всичко, нужно на организма за да цъка перфектно ?? А реално тези баклави и прочее сладости не му трябват на организма..те са продиктувани от някакви психически и мисловни "извращения" да го нарека на психиката Simple Smile....тоест, лъжовни са, а не реално потребни.

Не бива със сладко да се лекуват емоционални проблеми. И ако си сит, по-рядко и с по-малка сила сладките и тестени неща ще те привличат ...
Но като казвам сит, нямам предвид едно яйчице да си сгънал...

# 515
И аз чакам момента да ми отще сладкото и да ми загорчи като опитам, но не би. Сега си купих хром, ако и това не помогне се предавам.

# 516
  • до най-прекрасния мъж
За единият месец, в който спазвам по-стриктно, ядох 1 път сладолед. Не ми хареса, беше отровно сладък. С ММ правим режима заедно, той изяде 1 лъжица и каза, че не иска повече. Позволявам си по лъжица мед 2 пъти месечно и 1 шоколад 95 или 81 % какао, който ям по едно-две квадратчета около цикъл. Имам крампи /липса на магнезий/, а добавки не ми се пият.

# 517
Хаха, това с извращенията е много готино. Ясно, че това е правилната нагласа, но ми е трудно. Аз съм само от 8 месеца, може като натрупам повече стаж, да се осъзная. Надявам се да забравя някой месец, че имам ден за забранено сладко, но за сега винаги се сещам, даже си го чакам. Laughing

# 518
  • В полите на Пирин планина
Млечен шоколад вече не ям - не ми харесва, твърде сладък ми е. Разни вафли и подобни, също. Сладолед ям понякога и си ми харесва, особено по-шоколадов. Тестото никога не ме е привличало.

# 519
Амур, много добре си обяснила този начин на хранене!
Давам идея точно това обяснение да се сложи на видно място на първата страница на темата ни!

# 520
Когато съм опитвала нещо дребно, сладко...прекалено сладко ми е и сама се отказвам да продължавам.
Същото стана и със солта в храната. Повечето готови продукти (шунки, филета и т.н. от сорта, кашкавал и др. подобни) са ми прекалено солени.
Преди 2дни ядох пържолите без никаква сол и ми бяха супер вкусни. Вече изобщо не добавям сол, когато готвя за себе си, ако е и за децата слагам съвсем малко.

# 521
Здравейте! От скоро се опитвам да спазвам режима и имам следното питане
Купих си рибено масло, но нещо не мога да си изясня нещата за дневния прием. Бихте ли ми обяснили или да ме препратите къде да прочета? Благодаря!

# 522
На опаковката не пише ли как и по колко да се приема?

# 523
  • Пловдив
На мен лично сладоледа не ми пречеше...лятото без него не мога.

# 524
  • Варна
Как да се откаже човек от сладоледа като точно до нас има цех и щерката ме влачи всеки ден лятото...

Общи условия

Активация на акаунт