НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 032
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
о да, защото на мазното кафе са му малко калориите  ooooh!
пропуска закуската да не прекъсва фазата на пречистване, но я заменя с мазно кафе  bowuu hahaha

# 676
Този Атанас Узунов какъв е и откъде стана капацитет, срещам името му често напоследък? Като цяло ми е риторичен въпросът да уточня обаче.

Мисля, че го писах скоро, но ще се повторя. Голямото ограничение на калориите може и да доведе до отслабване, но това, до което със сигурност води е намаляване на базовия метаболизъм, т.е. калориите, които тялото изразходва, за да функционира. Ако сте тръгнали от базов метаболизъм 1400ккал например, с огромно ограничение най-много да го свалите до 1000 и се влиза в един кръг...

При този начин на хранене високите мазнини за много важен елемент Не е само ниски въглехидрати.

Herzen Hug

# 677
Пропуска закуската за да си почине панкреаса от производството на инсулин. Една лъжичка кокосово масло в кафето не вдига инсулина, защото е мазнина, но пък дава енергия.
Аз от 30 години не закусвам. И децата ми, и съпругът ми съм научила да не закусват /от мързел и липса на време/. Не сме умрели. Може би това ме е спасило от много излишни кг през годините, защото сладко след вечеря си хапвах - по един шоколад голям или два туикса. На 52 г. съм., 156 см. Когато се усетих преди 6 месеца, че почвам да трупам на корем, въпреки че бях 43 кг, тогава започнах да следя 3-4 теми в този подфорум.

# 678
това е цитат от групата:
Цитат
Изборът да се пропуска точно закуската е свързан с трите денонощни физиологични цикъла на човешкия организъм (Приемане, Асимилиране и Отделяне). Тоест пропускаме закуската и не се храним до обяд, защото до тогава организмът се чисти.

рестрикцията на калории при него се получава от двата гладни дни (фаст)

# 679
Аз не правя фаст, така че тези примерно 2-3хил. ккл, които се явяват като дефицит, при мен са разпределени като седмичен дефицит. И пак се получава същото.

# 680
Фастът въобще не е задължителен.  Peace

# 681
Ласе, имам метаболитен синдром, ИР.
Тотално прецакан метаболизъм от много и тъпи диети в годините назад.
Примирих се, че генетично не ми е заложено да съм толкова слаба, колкото ми се иска.
Постигала съм го временно с цената на здравето ми. Но винаги, дори при много умерено хранене си връщам до пустите 55, вари ме, печи ме това е... И това при спорт почти ежедневен! На този режим ми е добре, ИР е под контрол, не съм гладна и ако съм стриктна не качвам. Отпусна ли въглехидратите обаче край!за дни става мазало и свалям с месеци.
Аз съм си виновна за състоянието, от акъла си патя. Сега искам да съм здрава, приела съм положението, на 37 години съм, не свалям, като на 20. Според всички изглеждам добре за възрастта си, стегната съм. Просто се примирих, че 50 кила няма да стана и те така:)
Не съм дебелаааа, ниска съм😂

# 682
  • Пловдив
Тъкмо това щях да кажа,че ти Не си дебела!  Wink

# 683
  • Варна
Ще полудея вече. Такъв глад за сладко ме гони, че не е истина.

# 684
  • В полите на Пирин планина
Тъкмо това щях да кажа,че ти Не си дебела!  Wink

Абсолютно. Според мен Жаки е твърде критична към формата си.

Наблегни на нещо мазно.

# 685

Изяж 3яйца и ще ти мине гладът. Simple Smile

# 686
Преди време писах, че маслините се препоръчват при подобен глад, притъпяват го.
При мен действа.

# 687
  • до най-прекрасния мъж
Аз бих хапнала квадратче черен шоколад 81 или 95 %. Около цикъл съм така, но отминава бързо. Снощи правих домашен черен шоколад с малко мед, стана страхотен.

# 688
  • Варна
За съжаление съм на работа и ми е трудно това с яйцата, а маслини ненавиждам. Хапнах малко черен шоколад и кризата е преодоляна Simple Smile

# 689
  • София
Завиждам на хората, които успяват да се залъжат с нещо малко. Аз ако хапна 2 блокчета шоколад, ще го изям целия и нямам спирачки. Grinning Затова предпочитам да се удържам без "прегрешения", иначе всичко тръгва стремглаво надолу.Animal Pig Притъпявам мераците за сладко със зелен чай с лимон. Зимата изпивам по 4-5 за да има ефект ама... Grinning Обмислям да си направя студен чай с или без стевия, но не знам какви чайове да сложа, кое ще има приятен вкус като е студено.

Общи условия

Активация на акаунт