Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 74 589
  • 884
  •   1
Отговори
# 735
  • София
  • Мнения: 5 007
къри ми звучи супер - едни вируси върлуват тук в топлото, а кърито действа много тонизиращо, така че може би утре ще е то
днес зелен фасул с моркови и фъстъчен сос + басмати

# 736
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
днес ще се яде кисело зеле  Mr. Green
направих и 2 буркана туршия: моркови и карфиол.
единия буркан само с вода и сол, другия и с малко от млечния кефир. искам да сравня вкуса.

понеже имам повечко моркови, та се чудя как да ги оползотвора, а на туршия ги обичам, но за жалост в момента е доста топло, та само за пробване сложих. Whistling

# 737
  • София
  • Мнения: 5 007
един от лютите сосове, които купувам е с моркови и е доста оранжев на цвят. то ако имаш много моркови това не е решение, де.
дали има морковено чътни или сладко от моркови (с портокалови корички ми звучи готино).
или сурово сушени крекери с моркови и разни семки/семена

# 738
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Искам нова тема!
Днес супа с останки от зеленчуковите спагети,гъби и кестени.
Имам и малко нахут на яхния.

# 739
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 341
Аз правя безглутенов кекс с моркови и орехи.
Днес кисело зеле с боб ,
Картофи на фурна със слънчогледова майонеза.
Овесени бисквитки
Закуската беше яйца на очи с чай и сурови зеленчуци .

# 740
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Аз правя безглутенов кекс с моркови и орехи.

рецептата моля  Simple Smile

# 741
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 341
Аз правя безглутенов кекс с моркови и орехи.

рецептата моля  Simple Smile
4 яйца
2 чаши настъргани моркови
1/2 чаша  орехи на дребно(но не смлени, защото не се усещат)
1чаша кокосова или тръстикова захар
1/2 чаша олио
2чаени лъжици канела
1 безглутенов бакпулвер
1/2 ч.л сода
ципка сол
Около 2чаши брашно от елда или смес с оризово .
Трябва да стане по -гъсто от стандартно кексово тесто.
Печа на загрята фурна 170гр ,първите 5-10мин  на долен реотан , след като се вдигне включвам и горен.До готовност

# 742
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
супер, благодаря.
ще го пробвам тези дни.

яде и се нещо сладко, намерих си сега едни кокоски, ама свършват.
чудех се за кезекухен без блат, може да направя половин доза.

един от лютите сосове, които купувам е с моркови и е доста оранжев на цвят. то ако имаш много моркови това не е решение, де.
дали има морковено чътни или сладко от моркови (с портокалови корички ми звучи готино).
или сурово сушени крекери с моркови и разни семки/семена

чътни вече правих от тиква, че и тикви имам. Whistling
също и тиква с резене. Crazy

# 743
  • София
  • Мнения: 5 007
Ася, не ти е лесно с приложението на толкова продукция Wink

При нас днес ще е зеленчуково къри. Онова ситното ще има да ми го сравнява с висотите от индийския ресторант, но мама толкова може Simple Smile

Днес ядох великолепна патладжанена мусака с киноа и бадемова заливка във веге ресторанта в квартала. Патладжаните печени и редени на пластове с киноата, много балансирано беше с моркови, чесън и нещо зелено (би трябвало да е спанак). На бадемовата заливка не й хванах душицата обаче - стоеше една пухкава, с коричка отгоре, а отдолу все още течна. Страхотна! Добавката при сервиране беше по-редичък доматен сос с целина и тук-таме накапано със зелено песто. Много добре й се получават нещата на Ити (собственика на ресторанта)!

# 744
  • Мнения: X
asyalein, ако имаш истинско мазе (или поне някакво по-прохладно помещение), можеш да съхраняваш голяма част от продукцията там. Тиквите стоят с месеци, морковите и други кореноплодни могат да се заровят в пясък и т.н. Една от причините все още да не сме се сдобили с градинка е липсата на място за съхранение. Без мазе определено не става, освен ако човек не сади само неща, които не трябва да се обират есенно време.

Harpalike, ама как я описа тази мусака... потекоха ми лигите, при все че веганска мусака хич не ми звучи добре по принцип. Laughing

Ние сме на летни манджи – таратор и домати с моцарела и босилек (тук все още е топло, даже още си нося сандалите Shocked). И една къри-леща сготвих вчера, в която набутах разни изостанали зеленчуци.

# 745
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein, ако имаш истинско мазе (или поне някакво по-прохладно помещение)

проблемът е, че нямам.

имаме в градината зад къщата една къщичка, но тя не е студена и суха. мъжът ми сложил там орехите без мое позволение и бях мухлясали  #Cussing out
затова сега раздавам продукция и ферментирам. друго не ми хрумна.
като стане време да разчистя зел. градина, може да сложа част от морковите в пясък в някоя кофа, но засега предпочитам да си са на полето.

вчера ме хвана мигрена и ми беше зле на стомаха, та си направих супа от картоф и магданоз, но това не ме засища, та и мляко с ориз си варих (не го обичам много, но само това ми понасяше. Crazy)

# 746
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
А нарязани замразени има ли къде да ги сложиш? Ние така правим например с моркови, карфиол, броколи, чушки съм слагала, Орехите изчистени също мигат да се замръзяват.

# 747
  • Мнения: X
Аз орехите ги изсушавам много хубаво (ако вече не са сухи) и ги държа в килера, който може да се каже, че е като нормална стая в жилище. Издържат до две години без проблем. Рядко чистя голямо количество ядки, обичам да си ги счупя пресни; иначе ореховите ядки могат да седят и в хладилника с месеци. Тикви също държа в килера, но ги наглеждам, че се е случвало някоя да тръгне да загнива. В момента тиквите ми са още на терасата. А фризерът ми е пълен с кестени. Crazy За тях не намерих друго решение.

Днес ще трябва да сготвя едни патладжани, най-вероятно ще станат на пици, че имам още много босилек в саксиите на терасата и моцарела, която е добре да се употреби вече.

# 748
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076


Днес ще трябва да сготвя едни патладжани, най-вероятно ще станат на пици, че имам още много босилек в саксиите на терасата и моцарела, която е добре да се употреби вече.

това е добра идея и аз имам два, взех ги за кьопоолу, но май не ми се умирисва къщата. и аз ще направя пици... Mr. Green
дано сколасам да направя и сладкиша  Whistling

# 749
  • Мнения: 9 992
Ася, ние като имахме градина много замразявахме. Бяхме взели и фризер голям, който се отваря отгоре. Повечето зелении, запарени, патладжаните печени, морковите на кубчет и тях. Тиквите са големи, като се нареже рядко се използва за едно готвене цялото количество. Нея също можеш да настържеш и замразиш. Краставиците също, после вадиш пакета и го слагаш в кисело мляко за таратор. Не им се губи от вкуса. Домати и подобни в буркани. Чушките и тях може печени в пликчета във фризера.

Общи условия

Активация на акаунт