Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 101 347
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Така е /за таксуването/, знанието струва пари.
Аз се шегувам, разбира се. 
Иначе, ако си погледнете акта в него трябва да пише всичко - и къде да се плати глобата и пред кого може да се обжалва, в какъв срок, както и условията, при които ще се стигне до издаване на наказателно постановление.
Не визирам вас конкретно, но много хора се правят на утепани нарочно, ако мине номера и после - не знаел, не разбрал. После, като се стигне до принудително изпълнение и бъркане по-надълбоко в джоба и се сещат. Лисици Simple Smile
Но държавата е по-голям лисичок. Wink

# 151
Днес ще има протест на хората от кв. Витоша срещу липсата на инфраструктура. Сега го чух по ТВ.

Преди няколки дни ми се наложи да мина няколко пъти през Витоша към и от СГ за Гоце Делчев... Хванах се за главата. Разбих си колата по ул. Могила. Няколко жени видях да бутат колички по платното и трябваше колоната да ги изчаква доста време, защото няма как да заобиколиш по тесните улици. Проблемът на този квартал е не лошата инфраструктура, а липсата на такава. Направо съжалявам хората, които живеят там.

Лошото е, че няма изглед за оправяне на ситуацията и ми се струва, че ще става все по-зле. Като цъфне 17 етажния коптор на Бароко точно до един от входовете за квартала на Симеоновско, ще се виси 50 минути, за да излезеш на шосето.

# 152
Язък за хубавите иначе кооперации в този квартал. И аз съм минавала от там един-два пъти и няма да повторя, голямо приключение си е.

# 153
А, да не се чудите аз защо толкова се възмущавам от Витоша. Веднъж минавах от там, като имаше мъгла. Ни осветление, ни тротоари. Накрая отбих, защото ме беше страх да не замета някой пешеходец, и пуснах една кола пред мен да ми показва пътя. Онзи ден обаче видях, че са започнали да правят тротоар по улицата на ветеринарната клиника.

# 154
Квартала ще стане хубав, защото на хората им пука.

# 155
Момичета имаме един сложен казус (за нас де). Искаме да купим паркомястото на съседите, които са си купили апартамент+паркомясто с кредит. Въпросът е дали изобщо може да се случи това и на него нов НА ли трябва да напишат?
Искаме да си е легално и устни уговорки са изключени.

# 156
Трябва първо да се говори с банката да вдигнат ипотеката от парко мястото и след това да го купите с нов Н.А.

# 157
Трябва първо да се говори с банката да вдигнат ипотеката от парко мястото и след това да го купите с нов Н.А.
Чудесно звучи Pensive

# 158
Не съм убедена че можете да си купите допълнителни идеални части
Паркоместата вече се третират като идеална част

Ако се случи както е писала съни, сподели

Аз виждам вариант да впишете тежест за ползване примерно 60 години с възможност вие да се разпореждате, са вписвате други тежести и прочие, в смисъл ако решите да го продавате

# 159
  • София
Няма проблем да се купи, ако е обособено като идеална част и те имат друга собственост в сградата  Wink

# 160
Румка, още сме на фаза обмисляне, не сме го решили. Питах за да знам дали изобщо има смисъл да го мислим. Явно е сложна процедура, или поне не се прави всеки ден, така че първо ще решим окончателно и после ще видим дали ще стане изобщо. Та, ако решим, че го взимаме, ще кажа какво и как е станало.

# 161
Според статиите, които четох тези дни, от 2015 насам при определени условия може да се купи отделно паркомясто. То самото не е самостоятелен обект като например гараж, но може да се продаде с нотариален акт ако площта (или етажът) с паркоместата не е част от идеалните части на сградата, а е самостоятелен обект в рамките на сградата. Тогава се издава документ за притежание на идеална част от този именно самостоятелен обект. Ако паркоместата са идеална част от сградата, не е възможно - те вървят само с апартамент. Това го казвам не като специалист, а като читател на статии по темата в интернет.

# 162
CloseCloseCloseЕто къде ще строят Булстрой - почти до Околовръстното на цени от 900 евро. Close Около 1/3 от апартаментите са продадени преди копка според сайта им.

Последна редакция: нд, 11 мар 2018, 00:36 от hurricane

# 163
Според статиите, които четох тези дни, от 2015 насам при определени условия може да се купи отделно паркомясто. То самото не е самостоятелен обект като например гараж, но може да се продаде с нотариален акт ако площта (или етажът) с паркоместата не е част от идеалните части на сградата, а е самостоятелен обект в рамките на сградата. Тогава се издава документ за притежание на идеална част от този именно самостоятелен обект. Ако паркоместата са идеална част от сградата, не е възможно - те вървят само с апартамент. Това го казвам не като специалист, а като читател на статии по темата в интернет.
Мисля, че паркоместата не се водят като идеална част, а като отделна част от НА. Ние имаме 2 парко места към един апартамент /от 2005 г., ако това има значение/ и в НА те са описани отделно - т.е НА е за апартемент .... кв.м., идеални части...., мазе /в момента не знам дали беше посочена квадрутара, но мисля, че не е част от идеалните части/ и парко място номер..., квадратура..., на стойност ...., съответно и за второто е същото. Така че, паркомястото не може да бъде част от идеалните части, неговата стойност съдържа тези компоненти. Логично е, 7-8000 лв. за това време, за 7 кв. м., означава, че неговата стойност съдържа и стойност на целия подземен гараж като цяло. Друг е въпросът дали може да се извади от НА, сигурно може, след плащане на съответните такси.

# 164
  • София
Прикачам снимка на нашето паркомясто. Няма никакъв проблем покупко-продажбата, ако имате собственост в сградата. Подземния гараж си е самостоятелен обект.

Последна редакция: нд, 11 мар 2018, 07:43 от chiana2003

Общи условия

Активация на акаунт