Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 103 462
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Хазяинът ни май ще продава апартамента и сега се чудим - да търсим нов под наем или направо да търсим за купуване?
Може би временно пак под наем, пък да се оглеждаме за купуване после..

Според вас за София, южни райони, да търсим ли с брокери или да се опитаме сами да намерим? И как точно?
Искаме апартамент с тераса ,една спалня, хол с кухня, мазе или склад и паркомясто..
Предният път когато търсихме попаднахме на сегашния ни супер случайно чрез познати, но сега надали ще извадим такъв късмет.. Sad
Въобще не съм наясно как седят нещата в момента, може ли да ме светнете малко по въпроса?
Обяви в имот гледах, но там са фалшиви повечето, изобщо не мога да преценя кои са реални..

# 316
Къде са тези хора с пари...Изглежда всички са се събрали в столицата...

# 317
Mikkey - предполагам говориш за комплекс Адам и Ева зад ОМВ до околовръсния. Получиха разрешение за строеж октомври или ноември. Вече копаят. Аз щях да купувам от тях, тази сграда, която е зад ОМВ в Младост, но се отказах, заради едно уж дребно нещо.
Кое е това дребно нещо?

# 318
  • Sofia
Какво мислите за Студентски град за инвестиция?
Гледам този двустаен, в бюджета е, дали ще се дава лесно под наем в този район?
http://www.superimoti.bg/imot-66017-dvustaen-apartament-zavarshe … -studentski-grad/

# 319
  • Варна
Ами имаше само баня и тоалет. Без друго сервизно помещение. За маза и дума не може да става. И някак не можах да си представя, че няма да има къде да си държа велосипеда или прахосмукачката... примерно. Simple Smile

# 320
Ами имаше само баня и тоалет. Без друго сервизно помещение. За маза и дума не може да става. И някак не можах да си представя, че няма да има къде да си държа велосипеда или прахосмукачката... примерно. Simple Smile
Значи е било ателие. Килера е задължителен по принцип.

# 321
  • Варна
Апартамент си беше. Така пише и на сайта им. 3стаен с изцяло южно изложение.

# 322
Може да е имало маза. Така си отговаря на условията.

# 323
Скоро питах за едни апартаменти и ми сложиха условия, ако няма проектиран килер, задължително едни пари отгоре за мазе. Също и за паркомясто, с което обявената цена си се напомпваше. Това за ново строителство естествено.
Мене това ми идва в повече, защото хем плащаш стени, коридори и градинки на цена за жилищен кв.м., хем стандартните атрибутите на един апартамент са ти предложени като задължителни бонуси...

# 324
  • In transit
Апартамент си беше. Така пише и на сайта им. 3стаен с изцяло южно изложение.
Явор във всяка сграда строят по 2 етажа ателиета, има и с южно, и с всякакво изложение. И "килери" имат, обособени с гипсокартон места докато вземат акт16. Само не разбирам защо строят по толкова ателиета, реално и паркоместа имат и изложението не им е северно...Много странно ми се вижда, ако е в един парцел ок, ама то е във всичките им сгради. После това нещо няма продаване, защото хем данъка ти е двоен, хем си на промишлен ток.

# 325
Силно се съмнявам, че ателиетата плащат промишлен ток. Нека някой да обясни, че не съм много добре запозната, но съседи си живеят в ателие и не са споменавали да плащат нещо повече.

# 326
  • In transit
Силно се съмнявам, че ателиетата плащат промишлен ток. Нека някой да обясни, че не съм много добре запозната, но съседи си живеят в ателие и не са споменавали да плащат нещо повече.
Плащат, плащат, сигурна съм, поне тези, за които говоря.

# 327
На бул. "Цар Борис lll", малко след 6-то РПУ има едно доста голямо заградено петно на "Артекс". Стои отдавна. Някой знае ли какво се предвижда там?

# 328
  • Варна
Може да е имало маза. Така си отговаря на условията.

Писал съм, че нямаше и маза. В сайта на строителя си пише - апартамент. Понеже ще има и ателиета в сградата - за тях си пишеше, че са такива. За съжаление страницата им е паднала в момента и не мога да покажа.
Отделно се продаваха мази. Не знам дали е нямало да те 'принудят' да си закупиш в последствие!?

# 329
После това нещо няма продаване, защото хем данъка ти е двоен, хем си на промишлен ток.
Това не е верно.

Общи условия

Активация на акаунт