Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 101 253
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Е как ще е една и съща сградата на Металекс и Иванови? Нищо общо нямат, освен, че си приличат малко цветово. Wink А и Металекса е разпродадена цялата, на Иванови тепърва завършиха окончателно с проекта. Wink

# 466
Здравейте, имам следния въпрос. Някой правил ли е покупко-продажба с фирма за недвижими имоти ОАНИТ-ХОРЕКС. Тези дни ходих, като частно лице да видя един апартамент, който предлага фирмата, но ми се видя нещо съмнителна работата. След, като попитахме брокера от въпросната фирма, кой и как ще заплати комисионната и той с нагъл тон ми каза - тези хора са ми близки и аз един лев няма да взема от тях, но от вас ще взема 2,5% комисионна. Но какво се оказва собственичката живее в Англия и тя щяла да дойде на сделката, но първо ние да сме подпишели договор за 1000 ев. да му дам на брокера, за да свали обявата от интернет и един вид да гарантирал пред клиентите, че няма да се откажа и да не се разкарвали напразно. Обаче, каква е моята гаранция, че няма да пия една студена вода за 1000 ев. А и странното е, че фирмата няма нито сайт, нито нищо.

# 467
  • София, Bulgaria
Здравейте, имам следния въпрос. Някой правил ли е покупко-продажба с фирма за недвижими имоти ОАНИТ-ХОРЕКС. Тези дни ходих, като частно лице да видя един апартамент, който предлага фирмата, но ми се видя нещо съмнителна работата. След, като попитахме брокера от въпросната фирма, кой и как ще заплати комисионната и той с нагъл тон ми каза - тези хора са ми близки и аз един лев няма да взема от тях, но от вас ще взема 2,5% комисионна. Но какво се оказва собственичката живее в Англия и тя щяла да дойде на сделката, но първо ние да сме подпишели договор за 1000 ев. да му дам на брокера, за да свали обявата от интернет и един вид да гарантирал пред клиентите, че няма да се откажа и да не се разкарвали напразно. Обаче, каква е моята гаранция, че няма да пия една студена вода за 1000 ев. А и странното е, че фирмата няма нито сайт, нито нищо.

Sunglasses

# 468

Че даже малко комисионна ще ви вземат. Обикновено взимат по 3%. Иначе за стоп капарото се издава бележка. Аз лично освен лиспата на сайт (до известна степен), не виждам нищо ненормално.

# 469

Че даже малко комисионна ще ви вземат. Обикновено взимат по 3%. Иначе за стоп капарото се издава бележка. Аз лично освен лиспата на сайт (до известна степен), не виждам нищо ненормално.
Е то и с бележка и с някакъв договор подписан на ръка има ли гаранция, че не изгарям?
Ами обикновенно сериозните фирми имат сайт, хвалби колко са велики, ала-бала. На тези даже стац.тел. е закрит.

# 470
Да, винаги има вариант да ви преметнат Simple Smile Бележките и договорите все пак са шанс после да си търсите парите, въпреки че по-добре не се случва налага. Наличието на сайт не е гаранция, че фирмата не са някои шмекери. Дано се намери някой да сподели мнение за въпросната фирма. Лично за мен ако фирмата е супер безизвестна си има риск, който аз не бих поела. Вижте дали имота не се предлага и от други агенции.

# 471
Да, винаги има вариант да ви преметнат Simple Smile Бележките и договорите все пак са шанс после да си търсите парите, въпреки че по-добре не се случва налага. Наличието на сайт не е гаранция, че фирмата не са някои шмекери. Дано се намери някой да сподели мнение за въпросната фирма. Лично за мен ако фирмата е супер безизвестна си има риск, който аз не бих поела. Вижте дали имота не се предлага и от други агенции.
Ами не търсих, не се предлага и от други. Нито намирам фирмата вписана в търговски регистър.

# 472
Намерете си адвокат от вашия град, който да се постарае да  минимализира риска (който е голям)  като поне обвърже брокера като физическо лице и обезпечи по някакъв начин поне неговата отговорност за сумата.

# 473
Ако ти харесва имота му дай парите но със записна заповед при нотариус!!! Ако казва истината не би имало никакъв проблем!
ще струва 10-15лв

# 474
  • Варна
Лъки, от Сливница като тръгнеш към владислав, на 20-30 метра в дясно има бензиностанция бенита, нвкъде зад нея ще е. За това освен улицата, по горе добавих и бензиностанцията...
Там не са ли къщи, ако се ориентирам правилно...
Аз доколкото разбрах е в карето над високите блокове, които са срещу Кауфланд. Там имаше далекопроводи и една празна поляна. То голям кеф ще е с тия далекопроводи, ако ще е там сградата.
Ето го: https://www.google.com/maps/@43.2240465,27.890182,165m/data=!3m1!1e3 Точно там е и ул. Фантазия акто гледам.

И аз разбрах, че ще е в карето, заключено между Младежка, Фантазия, Сливница и Хр Смирненски. Кеф или не, вече изобщо не ме учудва, на всевъзможни места се появяват някакви неща. Важно е бетон да се лее.

# 475
Magiia, има и читави малки агенции, в които работят по няколко брокери само и имат постоянни клиенти. Тези ОАНИТ-Хорекс виждам, че имат сайт, имат и обяви, не виждам нещо нередно.
ОБАЧЕ! Аз никога не давам капаро преди да са уточнени подробностите по собствеността и сделката. Това го научих след като веднъж изгорях с капаро и се оказах “неизправна” страна-взеха капарото и после се почна “ама собственика иска това, ама иска онова”, докато ме накарат да се откажа.
Собственикът лично ли ще дойде или с пълномощно? Аз на пълномощник не се навивам.

# 476
На мен ми възникна един въпрос, провокиран от един случай, при който стана убийство на една живееща сама баба. Мислех си ако пуснат апартамента и за продажба, брокерите ще спестят ли на купувачите тази информация. Интересува ме мнението на брокерите във форума. Питам, защото на мен ми спестиха нещо много важно от друг характер, а смятам, че трябваше да ми кажат и може би нямаше да го купя. Бях с мой брокер. А да питам комшии не съм мислила, защото не знаеш на кой ще попаднеш и дали няма да те подведат.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 23:10 от Freyda

# 477
Нека брокерите отговорят, но според мен отговорът е ясен - да, ще ти го спестят, стига да им е известно изобщо Grinning Всякаква информация, която за някои клиенти евентуално би била отказваща от сделка, се спестява. Евентуално ако ти си имаш твой брокер, който е разбрал съответните неприятни подробности, би трябвало да ти ги каже.

# 478
Те замазват с боя, където е имало течове, какво остава да ти съобщят, че нещо лошо се е случило в имота. Аз за нашия очаквах да го обитават духове в началото, имаше много зловещи мебели сякаш излезли от хорър филм. Grinning

# 479
magiiia, практика е купувачът да плати 1000 ев. резервация за имота с цел да не се предлага повече на пазара. Така купувачът показва на продавача, че има сериозни намерения. А продавачът ще спре огледите и се съгласява да продаде на този,  който е платил резервацията. Брокерът трябва да ти даде документ за тия 1000 ев. Те се приспадат от продажната цена.

Ама ако фирмата я няма в Търговския регистър, аз няма да се вържа. Защо ще казват, че са еди коя си фирма, пък не съществува в ТР, нали... има нещо гнило

Общи условия

Активация на акаунт