Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 1

• 61 880
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Записаните бройки към момента за набор 2016г. ,да кажем, са тези, които са посещавали първа яслена група ли? Нямам друго обяснение от къде са се взели?

# 226
Според мен записаните бройки са тези, които са кандидатствали миналата година. Набор 2016, който е и сина ми, масово кандидатстваха през 2017та. В Овча купел е много зле положението. Цели 63 свободни места за целия квартал! Да не говорим, че ние сме на границата с район Витоша, че дори ми е по-удобно там да посещава ясла, но няма абсолютно никакъв шанс, защото местата са 51, а той автоматично губи точка, защото не е по район. Определено така не се стимулира раждаемостта! С баткото висяхме посред нощ, за да го запишем, но поне беше там, където искахме, колкото и дивашко да беше Grinning

# 227
  • София
Нещо не ми е ясно... За желаната ДГ в Овча купел няма обявени свободни места за ХЗ. Сега нацъках кандидатурите като съм заявила този критерий и точките ми излизат с него. Като няма обявени места има ли шанс за прием и как - с или без ТЕЛКа? Thinking

# 228
Има ли някъде списък кои заболявания се признават и се дават точки за хз. По конкретно ме интересува абкм.

# 229
  • София
Има ли някъде списък кои заболявания се признават и се дават точки за хз. По конкретно ме интересува абкм.
Не мисля, че има списък с признавани заболявания. По-скоро е важно да имате документ, с който да докажете точките. Но нека по-запознатите да кажат.

# 230
  • София
Приема за набор 2017 е пълна трагедия!
Очаквам същото и следващата година, когато се очаква повечето деца този набор да тръгнат на ясла.
Браво на общината! Съгласна съм че с всички нови правила искат да намалят нелегалното влизане на деца, но сега само ще го засилят с тези наполовина бройки. Ще се напълнят и частните градини и кооперативи, ако сега са били по 15 макс - ще станат 30 +
Нещо не разбирам! Аз съм с две деца, едното ще е 1 клас есента( няма да коментирам критериите и там) а другото е на 1 г . За второто шанса ни клони към 0 за ясла.

# 231
aleirbag_11, aналогично, плюс това, че училището е в един район , а яслата в друг.

# 232
  • София
Така! След като видях, че нямаме шанс, си сипах вино и вече съм на друга вълна. Някой може ли да ми каже къде пише това, че допълнителна точка се дава, само ако детето е посещавало частна детска ясла без градински групи, защото аз в критериите такова нещо не намирам?

Оф, намерих го в прословутото Ръководство - "Ако детето е посещавало частна лицензирана или държавна самостоятелна  детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване, родителят/настойникът трябва да заяви критерият в ИСОДЗ и ПГУ, като въведе данни за наименованието на яслата и датата на постъпване.

Критерият не се прилага в случаите, когато детето посещава частна или държавна детска градина с яслени групи."

# 233
Здравейте,искам да попитам критерият за месторабота на единият родител да съвпада с района на ДГ отпаднал ли е? Нещо не ми е ясно как се сумират точките.

# 234
Здравейте, искам да попитам незаетите места на социалната опашка още на 1во класиране ли се прехвърлят към общата? Както и какво се случва с незаетите места отпуснати за хронични заболявания?

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 19:28 от bubeto85

# 235
Аз пък открих, че неправилно изискват някои документи при записване.А именно.Искат копие от трудова книжка на родител, който е в майчинство, а в Наредбата пише, че копие се иска само на такъв, по трудово правоотношение. Не, че не мога да снимам книжката, но не е редно.
2. Пишат, че при многодетните семейства се представя документ за адрес само в случай, че децата са от различни бракове.Няма такова нещо в наредбата.Документите се прилагат във всички случаи  

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 19:32 от malinkap

# 236
  • София
Здравейте,
Възможно ли е Звънче и Талант (ДГ с яслени групи) в Триадица да нямат прием за набор 2017??

# 237
има ли мами от Овча Купел? Аз ли нещо недоразбирам или наистина местата за набор 2015 са тук-там по 1-2-3?

# 238
  • София
Аз пък открих, че неправилно изискват някои документи при записване.А именно.Искат копие от трудова книжка на родител, който е в майчинство, а в Наредбата пише, че копие се иска само на такъв, по трудово правоотношение. Не, че не мога да снимам книжката, но не е редно.
2. Пишат, че при многодетните семейства се представя документ за адрес само в случай, че децата са от различни бракове.Няма такова нещо в наредбата.Докумените де прилагат във всички случаи 

Майката, дори в майчинство има трудово правоотношение. Все пак има трудов договор Wink   

Аз не мога да преценя дали има по-малко места.По-запознати твърдят, че са същите или в общите опашки има малко повече. Малкият ми син ще кандидатства другата година. Миналата година, когато баткото кандидатства за градина след СДЯ го записах целенасочено в сегашното детско заведение, за да получи малкото точка. Сега, обаче, няма места за там. Много се надявам другата година да има.

# 239
Дези, в наредбата са посочени различни случаи :
1.Работещ родител по трудово или служебно правоотношение  (служебна бележка и копие на ТК)
2. Родител в отпуск за отглеждане на дете. (служебна бележка, че е в майчинство)

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 19:40 от malinkap

Общи условия

Активация на акаунт