Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 1

• 61 865
  • 727
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
За точката от частна ясла- става дума за самостоятелните частни ясли. Някой знае ли за такива. Мисля, че Чобанов спомена за една такава. Аз не я открих.

# 301
Здравейте, имам един въпрос. Кандидатстването става само онлайн, нали? Попълваш данните в профила и кандидатстваш. Не подаваш предварително някакви документи някъде. Не питам за записването, което става вече на място, а само за кандидатстването. Искам да съм сигурна, че няма да пропусна нещо.

# 302
  • София
То градини има, но са неравномерно разпределени. Те затова намалиха бройките - даа си уплътнят градините.
Пък уж за да не са прекалено много деца в група...

Да, може и да има градини, ама дори и родители имащи желание детето им да посещава в Кремиковци, а те да живеят в Княжево, пак точките за адреса на територията на района отпадат и пак шанса за прием клони към 0. Да не говорим, че прекосяването на цяла София е логистичен кошмар.
Не е така, отвори и разгледай на Кремиковци детските заведения, празно е, и без точки влизаш. И из други райони има места.
Кой как ще си води детето, никой не го интересува, то е ясно...

# 303
....... Също така малкия е с атопичен дерматит. Това означава ли, че ще се борим за 5те места ХЗ и чак през септември, ако 5те местта не бъдат попълнени?

В днешно време има ли дете без атопия? Това е несериозно. Но ако наистина е така, то тези ХЗ не са просто вратичка ми цяла порта.
Иначе за целия ни квартал има само 4 места. Пълна подигравка!

# 304
То градини има, но са неравномерно разпределени. Те затова намалиха бройките - даа си уплътнят градините.

Да, може и да има градини, ама дори и родители имащи желание детето им да посещава в Кремиковци, а те да живеят в Княжево, пак точките за адреса на територията на района отпадат и пак шанса за прием клони към 0. Да не говорим, че прекосяването на цяла София е логистичен кошмар.
Не е така, отвори и разгледай на Кремиковци детските заведения, празно е, и без точки влизаш. И из други райони има места.

Аз гледам  набор 2016 - в заведението, в което е обявен най-голям прием, а именно Зорница ома обявени 18 места - 13 по общ ред и 5 по социални критерии. В момента в общата опашка има 14 деца, а системата е отворена едва от вчера и не всички са записани. До май ще стане мазало и там и с изгубената точка за район( живея далеч от Кремиковци) пак няма да има голям шанс за прием.

За логистиката няма да коментирам, че вместо финансист на пълен ранотен ден ще стана шофьор на пълен работен ден.... в тия случай негативите са повече от позитивите и не знам дали бих се хванала на това хоро.

# 305
Атопичния дерматит не се води хронично заболяване и не дава предимство!

# 306
  • София
За точката от частна ясла- става дума за самостоятелните частни ясли. Някой знае ли за такива. Мисля, че Чобанов спомена за една такава. Аз не я открих.

Аз намерих 2 в нашия район, които са и лицензирани от РЗИ, макар че не съм сигурна за такъв лиценз ли става дума в случая.

# 307
  • София
Скрит текст:

Аз гледам  набор 2016 - в заведението, в което е обявен най-голям прием, а именно Зорница ома обявени 18 места - 13 по общ ред и 5 по социални критерии. В момента в общата опашка има 14 деца, а системата е отворена едва от вчера и не всички са записани. До май ще стане мазало и там и с изгубената точка за район( живея далеч от Кремиковци) пак няма да има голям шанс за прием.

За логистиката няма да коментирам, че вместо финансист на пълен ранотен ден ще стана шофьор на пълен работен ден.... в тия случай негативите са повече от позитивите и не знам дали бих се хванала на това хоро.
Разгледай и другите, примерно Славейче, Детски свят има по 0 чакащи за по 10 места.
Аз не те убеждавам да си запишеш детето в Кремиковци. Просто описвам ситуацията на неравномерно разпределение.

Не очаквайте обаче и някакви драматични промени, повечето деца вече са се записали в системата.

# 308
  • София
Искам да попитам ако дете с брат/сестра в градината не бъде прието на първо класиране нито през социалната , нито през общата опашка и по чудо останат места за последващи класирания то с колко точки ще бъде тогава(например на първо класиране е с 10т. на социалната и 9т. на общата опашка)?
На всяко класиране след първото ще бъде с пълен брой точки - 10 във вашия случай. Соц. точки не участват само на втория етап на първо класиране.

# 309
За Триадица положението е като всяка година, не е по зле.
за първа градинска група (набор 2015) тази година има 267 свободни места (бройка без ХЗ и СОП), а миналата година за първа градинска група (набор 2014) бяха 240 места (+18 места в 127ДГ обявени септември месец. Разлика от 9 деца за първа градинска група.). После влизаха децата със ХЗ и СОП и бройката им се виждаше през системата (бивша т.2.2.4).
В ДГ 2 Звънче за набори 2012-2017 от септември (засичането е към днешна дата 20.3.2018) ще има 29 деца по-малко отколкото посещават в момента (2011-2016 - 390деца). В ДГ 7 Детелина за набори 2012-2017 от септември (засичането е към днешна дата 20.3.2018) ще има 34 деца по-малко отколкото посещават в момента (2011-2016 - 435деца). В ДГ 43 Талант за набори 2012-2017 от септември (засичането е към днешна дата 20.3.2018) ще има 28 деца по-малко отколкото посещават в момента (2011-2016 - 299деца). В ДГ 127 Слънце за набори 2012-2016 от септември (засичането е към днешна дата 20.3.2018) ще има 21 деца по-малко отколкото посещават в момента (2011-2015 - 342деца). Миналата година в ДГ 127 Слънце положението беше приблизително същото, но септември обявиха свободни места за набор 2014 цяла група (18 деца). Докато в ДГ 2 и ДГ 7 местата се запълниха с хронично болни.
В ДГ 43 Талант в последната седмица са приети доста деца (68 деца) с хронични заболявания. На 13.3.2018 набор 2012 са били 41 деца сега 66, разлика 25 деца. Набор 2013 са били 46 деца сега 63, разлика 17 деца. Набор 2014 са били 52 деца сега 65, разлика 13 деца. Набор 2015 са били 23 деца сега 28, разлика 5 деца. Набор 2016 са били 13 деца сега 21, разлика 8 деца.
Хубав ден

# 310
Елица - да разбирам, че има заведения със свободни места, но те са така и защото районите са обезлюдени. Аз категорично отказвам да си запиша детето на ясла/ градина през 20 квартала, защото това вече не е социална услуга в помощ на родителя, а се превръща в натоварване и логистичен кошмар.  Ако не се вреди на тези класирания ще е поредната година, в която ще си остана вкъщи.

# 311
Децата с брат/сестра още сега фигурират и в двете опашки. Така че пак мисля че те ще имат една идея по голям шанс,защото ще участват в две лотарии и се надявам сина ми да извади късмет поне в едното теглене.

Всички деца от социалната опашка фигурират и в общата, но без точките, които получават от социалните критерии (поправете ме, ако греша). Така, че едва ли имат по-голям шанс...да, участват в общата опашка, но с по-малко точки и може изобщо да не стигнат до лотария.

# 312
Извинете ме, ако греша.Значи ли, че децата в социалната ще участват в две класирания, по соц опашка и по обща?

# 313
т.е. ако детето не успее в социалната бройка с повече точки, как ще успее в общата бройка с по-малко точки?? Няма логика да участва и в двете класирания.

# 314
  • София
В Триадица е незле за всички, освен набор 2017 - 55 места за целия район, като ДГ 2 "Звънче" и ДГ 43 "Талант" изобщо нямат места за този набор. ДГ 127 "Слънце" май по принцип приемат само т.нар. 2 ясла. Оставаме със СДЯ 21 "Бон-Бон", СДЯ 35 "Вълшебство" и ДГ 7 "Детелина", тъй като останалите ДГ в района по принцип нямат яслени групи.

Понеже с яслите по принцип е трагично положението, дори и когато ДГ 2 и ДГ 43 обявяваха места за 1 ясла, моята дъщеря ходеше на ясла и градина в Младост - така и не я приеха никъде в Триадица, чак в ПГ в 126 ОУ влезе в квартала си. Ама в Младост влезе с точки за месторабота (аз работя там), а сега тях ги няма. Изобщо, сина ми май го чакат частните ясли, защото аз нямам вариант да не се върна на работа от септември, просто не ни е възможно това. Но каквото - такова.

Общи условия

Активация на акаунт