Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 1

• 61 885
  • 727
  •   1
Отговори
# 330
те и досега хроничните с ад влизаха със съответата сума и смс към директорките.
вече ще влизат през системата явно  Rolling Eyes

Ми идеално, значи да си цъкна и аз една атопия и едно местенце ХЗ и ви отвявам. Ама че идиотия, нямам думи. 

# 331
Здравейте,
Моето питане е следното:
"1.3. Класират се общите опашки за 70% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий." Какво се случва тогава с граничната група от n-на брой деца, с примерно по 9 точки?
Ами вижте какво става в следващите стъпки - добавят се некласираните деца от соц опашката и тогава се тегли жребий.
[/quote]

А, в това време от общата опашка никой никъде ли не се класира?
Тоест, тогава да разбирам, че се прави класиране на децата от социалната опашка (m на бр.), от тях остават некласирани (m-5)бр, които се присъединяват към общата опашка, която става:  n+(m-5), да кажем всичките с по 9т и от тях се тегли жребий?

# 332
  • София
За точката от частна ясла- става дума за самостоятелните частни ясли. Някой знае ли за такива. Мисля, че Чобанов спомена за една такава. Аз не я открих.

Аз намерих 2 в нашия район, които са и лицензирани от РЗИ, макар че не съм сигурна за такъв лиценз ли става дума в случая.

Ако можеш да кажеш, кои са Peace

ЧДЯ "Детство мое" в Стрелбище и ЧДЯ "Слънчо" в Гоце Делчев. Също и "Бърборанчета" в Младост и "Вихрогон" в район Възраждане (гледах местоработите ни като евентуален вариант). Други райони не съм гледала, но сигурно има.

# 333
Happy, и аз съм ЗА това децата да се социализират. Да са ни живи и здрави наистина, но моето дете как ще се социализира? Като няма никакъв шанс нито на генералното класиране, нито на междинните. Да не говорим, че вече и в съседния квартал чака на опашката, щото там има 30 свободни места, а той е около 50то място.

# 334
  • София
Здравейте,
Моето питане е следното:
"1.3. Класират се общите опашки за 70% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий." Какво се случва тогава с граничната група от n-на брой деца, с примерно по 9 точки?

Ами вижте какво става в следващите стъпки - добавят се некласираните деца от соц опашката и тогава се тегли жребий.

Тоест, тогава да разбирам, че се прави класиране на децата от социалната опашка (m на бр.), от тях остават некласирани (m-5)бр, които се присъединяват към общата опашка, която става:  n+(m-5), да кажем всичките с по 9т и от тях се тегли жребий?
Класират се децата с повече точки, които не стигат до гранична група. Тези за които трябва да се тегли жребий обаче не се класират, а чакат от социалната децата, които също ще попаднат в тази гранична група без соц. си точки. Чак тогава на втория етап от първото класиране се тегли жребий.

# 335
  • София
Аз до вчера живеех с идеята за предишните критерии за прием и изобщо не съм подозирала за въпросните промени, подписки и тн...
Та може ли някой запознат да ми обясни Кога и от Кой са приети нововъведенията?

# 336
то едни нововъведения...още по-зле стана Sad И директорката на нашата ОДЗ си е същата, нищо, че си призна жената, че е нарушила правилата за прием, кво толкова приела 150 деца извън системата.

# 337
  • София
Аз до вчера живеех с идеята за предишните критерии за прием и изобщо не съм подозирала за въпросните промени, подписки и тн...
Това сериозно ли?

# 338
Това което аз разбрах е следното. Дъщеря ми е в социалната опашка с 10 точки, защото кака й ходи в същата градина. Социалната опашка са 5 места. Към момета има 3 деца с по 13 точки, 1 дете с 11 точки и 4 деца с по 10 точки. Т.е четерите деца с повечето точки влизат веднага, а за останалото място се бори дъщеря ми и още три деца. В общата опашка има 13 места и 35 деца към момента, всички с 9 точки, което е и максимума за тази опашка. Там се включва и дъщеря ми отново, но вече с 9 точки, няма я тази от кака й. Понеже децата с 9 Т. Са повече от местата, то те от самото начало ще са на томбола, Т.е въобще няма да се врътнат първия път, така ли, направо томболата ще е с неприетите деца от социалната опашка? Имам предвид за втората част от първо класиране всички места ще се водят свободни. Правилно ли го тълкувам?
Не мога да повярвам, че малката няма да влезе, въпреки точката от кака си, а това е единствената градина в квартала.

# 339
  • София
Това сериозно ли?

Дааа абсолютно сериозно! Изглежда покрай малкия (набор 2017) не съм висяла достатъчно време в определени групи в социалните мрежи Thinking

# 340
Здравейте,
Моето питане е следното:

Тоест, тогава да разбирам, че се прави класиране на децата от социалната опашка (m на бр.), от тях остават некласирани (m-5)бр, които се присъединяват към общата опашка, която става:  n+(m-5), да кажем всичките с по 9т и от тях се тегли жребий?
Класират се децата с повече точки, които не стигат до гранична група. Тези за които трябва да се тегли жребий обаче не се класират, а чакат от социалната децата, които също ще попаднат в тази гранична група без соц. си точки. Чак тогава на втория етап от първото класиране се тегли жребий.

Днес явно не ми е интелигентния ден :/
От всички деца с по 9 точки, (максималния брой, след като няма допълнителни критерии), които значително превишават броя на свободните места, как се определя кои ще бъдат класирани в тази първа стъпка? Така излиза, че никое дете няма да бъде класирано преди да се класират децата от социалната опашка и да се влеят некласираните от там към общата опашка, след което да се направи жребий.

# 341
Здравейте, а какво става при хипотезата, че в социалната опашка има само близнаци и примерно следва да приемат 5 деца, а близнаците вървят по чифтове?

# 342
За Триадица положението е като всяка година, не е по зле.
за първа градинска група (набор 2015) тази година има 267 свободни места (бройка без ХЗ и СОП), а миналата година за първа градинска група (набор 2014) бяха 240 места (+18 места в 127ДГ обявени септември месец. Разлика от 9 деца за първа градинска група.). После влизаха децата със ХЗ и СОП и бройката им се виждаше през системата (бивша т.2.2.4).
В ДГ 2 Звънче за набори 2012-2017 от септември (засичането е към днешна дата 20.3.2018) ще има 29 деца по-малко отколкото посещават в момента (2011-2016 - 390деца). В ДГ 7 Детелина за набори 2012-2017 от септември (засичането е към днешна дата 20.3.2018) ще има 34 деца по-малко отколкото посещават в момента (2011-2016 - 435деца). В ДГ 43 Талант за набори 2012-2017 от септември (засичането е към днешна дата 20.3.2018) ще има 28 деца по-малко отколкото посещават в момента (2011-2016 - 299деца). В ДГ 127 Слънце за набори 2012-2016 от септември (засичането е към днешна дата 20.3.2018) ще има 21 деца по-малко отколкото посещават в момента (2011-2015 - 342деца). Миналата година в ДГ 127 Слънце положението беше приблизително същото, но септември обявиха свободни места за набор 2014 цяла група (18 деца). Докато в ДГ 2 и ДГ 7 местата се запълниха с хронично болни.
В ДГ 43 Талант в последната седмица са приети доста деца (68 деца) с хронични заболявания. На 13.3.2018 набор 2012 са били 41 деца сега 66, разлика 25 деца. Набор 2013 са били 46 деца сега 63, разлика 17 деца. Набор 2014 са били 52 деца сега 65, разлика 13 деца. Набор 2015 са били 23 деца сега 28, разлика 5 деца. Набор 2016 са били 13 деца сега 21, разлика 8 деца.
Хубав ден
ДГ 7 увеличи приема с 10 деца за набор 2015. Напускат 82 деца набор 2011. Първа градинска група стават 76 деца. За градината остават 24 деца по-малко от предишната година. Чудеса наистина стават!

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 15:00 от Fantaexzotik

# 343
  • София
Да, Калина, така е, първо ще класират социалните, после ще теглят жребия в общите. Но това всичко ще се случи на първо класиране, ние не виждаме отделните стъпки, те са част от алгоритъма.

# 344
Здравейте, а какво става при хипотезата, че в социалната опашка има само близнаци и примерно следва да приемат 5 деца, а близнаците вървят по чифтове?

Ще се тегли томбола, ако децата са повече от местата. И когато на жребия един близнак е приет, вторият също го приемат, но над утвърдената бройка. В конкретния пример ще приемат 6 деца.

Общи условия

Активация на акаунт