Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 1

• 61 905
  • 727
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Здравейте за 42 чайка пише че има нула свободни  ще обявят ли свободни места ? А пише че има група за моя набор
За набор 2017 обявяват 5 места. За набор 2016 - нулев прием. За набор 2015 - 23 места.
Явно има още 23 вече записани дечица от предходната година. Общо децата от набор 2015 по общ ред ще станат 46.
Здравейте,искам да попитам критерият за месторабота на единият родител да съвпада с района на ДГ отпаднал ли е?
Да, отпаднал е.
Здравейте, искам да попитам незаетите места на социалната опашка още на 1во класиране ли се прехвърлят към общата? Както и какво се случва с незаетите места отпуснати за хронични заболявания?
Да, незаетите социални места се прехвърлят още на първо класиране (втори етап) към общата опашка.
Но незаетите места за ХЗ едва ли ще се прехвтрлят в общата опашка, те най-вероятно ще останат свободни за по-нататъшните текущи класирания. Мисля, че те един вид ще са запазени за децата с ХЗ.
Здравейте,
Възможно ли е Звънче и Талант (ДГ с яслени групи) в Триадица да нямат прием за набор 2017??
Да, защото това са ДГ с яслени групи (бивши ОДЗ-та). Често Одз-тата не предлагат места за първа яслена група, или ако обявяват то те са много малко, примерно по 2-6 бройки.

# 241
  • София
Недостигът при яслените групи е от няколко години, не е ново явление. В първите групи в градините около нас са обявили същата бройка за прием, като миналата година.

# 242
  • София
Явно е недомислица, тъй като и тези в майчинство са с трудов договор. Миналите години се взимаше служебна бележка, че жената има трудово правоотношение с дадената фирма и в момента е в отпуск по майчинство.Също искаха и копие от трудовите книжки.

# 243
  • София
Недостигът при яслените групи е от няколко години, не е ново явление. В първите групи в градините около нас са обявили същата бройка за прием, като миналата година.

Когато по-голямото ми дете кандидатства преди 2 години с набор 2015 много добре си спомням, че можех и кадидатствах в тези, тогава ОДЗта, които ни бяха 2ро и 3то желание. Сега 0.

# 244
  • София
Синът ми кандидатстваше за ясла 2016-а пролетта(роден е декември 2014-а) .Т.е. втора яслена група, 2 до 3годишни.
Положението беше същото почти, само имаше още няколко места и в сегашната му градина.
В крайна сметка имаше шанс само за СДЯ и то за жребий. Теглиха 37 деца за 7 места.    Не виждам 2 години по-късно да са по-малко.

# 245
Здравейте, искам да попитам незаетите места на социалната опашка още на 1во класиране ли се прехвърлят към общата? Както и какво се случва с незаетите места отпуснати за хронични заболявания?

И аз питам същото. Местата с хронични заболявания прехвърлят ли се към останалите на първо класиране?

# 246
Оф.. моят набор 2016 за градината, в която е кака му, има 6 места.. дали ще си бия камъни в главата, че не го записах, когато го приеха на някакво странно класиране през Септември, не знам. Sad

# 247
Направо съм в ужас с тези места. Детето ми е със заболяване, но в най-близките градини няма обявени места за деца с ХЗ, това възможно ли е? Поне 1 бройка или нещо да има. Възможно ли е да се кандидатства и след това да променят местата, или са окончателно? 

# 248
Здравейте! До 10 май ли можем да правим размествания на желанията ни за различните детски градини, или както беше в текущите класирания само до края на седмицата?

# 249
  • София
Здравейте! До 10 май ли можем да правим размествания на желанията ни за различните детски градини, или както беше в текущите класирания само до края на седмицата?

До голямото класиране през май няма да има междинни класирания

# 250
  • Сф
Да, до 10 май може да размествате желания.

# 251
  • София

И аз питам същото. Местата с хронични заболявания прехвърлят ли се към останалите на първо класиране?
Местата за деца със СОП и ХЗ са за такива деца и няма да се прехвърлят към общата опашка, ако няма достатъчно кандидати за тях. Ще останат свободни за деца със СОП и ХЗ за следващи класирания.

# 252
Добре де, децата с хронични заболявания получават ли повече точки? Ако да, защо? С какво едно дете, което има някаква алергия, дерматит или други такива има предимство пред моето дете? Не разбирам.....

# 253
  • София
Аз съм в шок..въпреки предимството от каката, по социален критерий за 2 места има 3-ма с повече от нас..,следователно ще се борим на общата опашка за 4 места Sad Тежко мога да приема, че детето ми ще бъде гледано в провинцията 1 година, а не се знае дали няма да са и повече..
foxy-the infant prodigy, хроничните са на отделна опашка. Отделно са обявени местата за тях и приеха,че не може да са повече от 5.

# 254
Нимфичка - виждам отделните опашки, но не разбирам защо ХЗ дава предимство? За СОП е ясно, но за ХЗ не разбирам...  има ли списък кои ХЗ влизат в тези списъци?

Общи условия

Активация на акаунт