Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 1

• 61 860
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Да ви попитам че вече тотално се отчаях.Направо ми е бясно как може да имаме кака в градината и предимство никакво.След първото класиране на кое класиране ще получим отново топката от по голямо дете в градината?
Нашият случай е идентичен, с тази разлика, че обявените места са 0, т.е въобще не можем да кандидатстваме за същата градина.

# 436
Ако си в социална и в нормална опашка, но на първо класиране не те приемат, на втория етап от първото класиране с кои точки се участва?

# 437
Ако си в социална и в нормална опашка, но на първо класиране не те приемат, на втория етап от първото класиране с кои точки се участва?
С точките без предимство Т.е с 9. Чак на второ класиране отново са точките с предимство

# 438
  • София
Някъде има ли списък на яслите с почасова организация? Специално за Люлин ме интересува. Струва ми се, че  мернах такова нещо някъде в системата, но сега не го виждам

# 439
Добре щом на второ класиране получим отново допълнителната точка от кака и батко и няма социална опашка, това означава ли че с една точка повече участваме в класирането в общата опашка или отново сме с 9 точки както всички останали и на второ класиране нищо че имаме 10 с точката от по голямото дете

# 440
  • София
Някъде има ли списък на яслите с почасова организация? Специално за Люлин ме интересува. Струва ми се, че  мернах такова нещо някъде в системата, но сега не го виждам
Почасова организация има само за 1 и 2 група в ДГ.

# 441
  • София
Добре щом на второ класиране получим отново допълнителната точка от кака и батко и няма социална опашка, това означава ли че с една точка повече участваме в класирането в общата опашка или отново сме с 9 точки както всички останали и на второ класиране нищо че имаме 10 с точката от по голямото дете
На второ класиране и на всяко следващо ще сте с пълния брой точки.

# 442
  • София
Супер, значи останалите да не се надяваме изобщо на второ класиране... Stuck Out Tongue Winking Eye

ПП. А хроничноболните не стават ли твърде привилегировани, постоянно за тях да си стоят места и когато им скимне да кандидатстват? А и колко удобно за парашутисти с атопичен дерматит...

# 443
  • София
Почасова организация има само за 1 и 2 група в ДГ.

Уфф! Благодаря много! Явно там съм гледала Simple Smile

# 444
Доколкото четох из фб групите, частната ясла трябва да е самостоятелна (а повечето са смесени групи) и "лицензирана", каквото и да значи това, защото май няма такъв регистър.
Моля те , кажи какво са ти отговорили.
Разбира се, че ще споделя в момента, в който имам информация. Цитирам запитването ми:
Здравейте, Моля да уточните и посочите въз основа на кой регистър(или ако е  приложимо друго) ще бъде начислявана точка по общ критерии 5. При настоящето посочване, че тази точка ще се начислява автоматично от системата, без да има прозрачен регистър достъпен за родителите, остава крайно съмнително по какъв начин ще бъде приложен  този критерии. Моля също така да уточните значението на съкращението ПГУ. Благодаря за навременния и конкретен отговор.[/i]

Ето какво ми отговориха, ще продължавам да питам, защото това за мен е шаблонен отговор без информация:
Здравейте, има технически проблем, след отстраняването му ще Ви бъде дадена възможност да заявите К5, извинете ни за неудобството и изчакайте да бъде създадена тази опция. Дето което посещава общинска, частна лицензирана или държавна самостоятелна детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записван, за да получи 1 т. 

# 445
Е добре щом ще бъдем с 10 точки а не с 9 , значи има светлина в тунела за семействата с повече от едно дете.А тази почасова организация какво представлява

# 446
  • Sofia
Детето отива само за сутрешните занимания, не остава за следобедния сън. Също така, доколкото си спомням не обядва в градината.

# 447
Супер, значи останалите да не се надяваме изобщо на второ класиране... Stuck Out Tongue Winking Eye

ПП. А хроничноболните не стават ли твърде привилегировани, постоянно за тях да си стоят места и когато им скимне да кандидатстват? А и колко удобно за парашутисти с атопичен дерматит...

Няма такова изказване. Ако смятате децата с хронични заболявания за превилегия, тогава като ви се случи ми пишете пак да си говорим за прекрасните превилегии, които получават децата с хронични заболявания.
Има толкова болни деца в тях ли се вгледахте, те ли са трън в очите на цялата система. Те ли са виновни за проблемите и ниските места за прием?
Нима живота не е достатъчно труден за всички родители на такива деца, ами подобни изказвания някак не отиват на родителите. Никой не е застрахован в този живот как не го разбирате.
И пак децата с ХЗ ще се борят за места с такива, които са си измислили тази "безценна" превилегия.
Хайде може да ме нападнете.  Ще кандидатствам с най-голямата превилегия в живота ми - моята дъщеря със генетично заболяване.

# 448
  • София
Коментарът ми е именно за измислените диагнози.

# 449
Follow права си така е, но не бива да се нападаме едни други родителите, по скоро хората които стоят и са измислили системата са тези които са виновни че така става.София е много пренаселен град и вместо жилищни сгради навсякъде трябва да се строят градини , да се опитат да насърчат персонала така че по класифицирани хора да гледат децата ни в детската градина и да не се налага да се намалят бройките.Надали всички дупки по веригата някога ще се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт