Пролетна - Осмокласна

• 92 613
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
  • столицата
Цвете, Мирта, не можете ли да направите нещо? Затова, че 2-3 родители са недоволни, но просто са по-активни и настоятелни да си изпуснете добрия учител? А добрите и отдадени учители стават все по-малко и е истинско щастие, когато децата ни попаднат на такива.
Да се отчета и аз с пълна отличничка. Вчера дори се оказа, че изобщо не съм я попитала как е завършила, но аз очаквах, че ще е по този начин, защото много се постара и  ходеше с удоволствие на училище. Беше понатъжена тъй като в НЕГ след 8 клас се  преразпределят  децата между паралелките, от раздялата с класната, дори сподели, че и най-недолюбваните учители били всъщност готини Simple Smile Надявам се да им запазят учителите по БЕЛ и МАТ. Свикнаха с изискванията им и мисля, че  им преподават по разбираем начин и качествено.
Избрахме английски като втори език и мисли да пише СИП руски, защото отзивите за госпожата по РЕ са много добри. Има планове да поднови и ходенето на хор, но нека мине лятото и ще видим кое ще се реализира и кое не.
А моята задача е да организирам почивката на море. Малко раничко съм се сетила, нали?

# 646
Galimar, моето пък избра втори език руски. Решихме, че няма да повтаря по английски... Твоята щерка може и да си е с приятелките от класа, защото те запазват максимално класовете според избора на език. Въпреки, че и моята госпожица е тъжна.

# 647
  • София

rosita_ta. Леля Ог, Ежко, стана ми интересно, кои произведения ще изучават децата в 9 клас по Английски в АК?

Catcher in the Rye, To Kill a Mockingbird, Fahrenheit 451, Night, The Great Gatsby, 1984, Animal Farm, Lord of the Flies, Regeneration, The Handmaid's Tale, Persepolis, The Stranger, Dubliners

Това са им писали. Не знам дали всички ще се учат догодина или ще са за няколко години, нямам никаква представа каква им е системата. Но пък книгите са страхотни!

# 648
Браво на решението  да обучават по тези книги - както се казва, респект!

# 649
  • София
Galimar, май нищо не може да се направи. Госпожата вчера им е раздала бележниците и е съобщила новината като свършен факт, т.е. тя вече не е учител в гимназията и едва ли ще иска да се върне щом са ѝ обяснили, че не е желана. Явно не е конфликтен човек!
Вчера пак поговорих с набора. За съученичките и майките им мога да кажа: На келявата ракета космосът ѝ е крив! Close

# 650
  • столицата
Жалко!

# 651
  • Варна
Здравейте! Идеи за задължителната литература след 8 клас. Моето ме мотае, че няма такава😎

# 652
  • София
Виж #600 на 41 стр. от Ezhko.

# 653
Бети, жалко , че учител е  реагирал по такъв тъп начин, това също е неуважение към старанието на децата.
На първия учебен ден , в началото на 8 клас "новата класна" реагира по същия тъп начин. Децата се постарали, купили цветя , а тя не пожела да вземе нито едно цвете. Разнасяха си ги с тях целия ден и не знаеха какво да ги правят. С начумерена физиономия ги посрещна първия учебен ден. Коментара на дъщеря ми беше, че гледала "злобничко". Е , как да я харесаш?! 2-3 месеца по-късно я смениха де, някакви драми имаше ...

Момичета , желая ви хубаво лято , на вас и на бъдещите деветокласници ! SmileSimple SmileYum

# 654
Това вече е прекалено. Тази вашата дори не е познавала децата. Може ли такова отношение на първия учебен ден?!?

# 655
  • София
Бети разбрахте ли  с какво всъщност са я обидили децата , та е постъпила така ИДИОТСКИ.

И при нас положението не е розово , но децата са се събрали и са си направили тържество без госпожата , само са минали да си вземат бележниците.  Аз пък научих нещо ново, че вече новото оценяване е по това дали отговаряш бързо или бавно , А не вярно или грешно  ooooh!

Тези сърдити лелки не заслужават да ги наричаме  учители .

# 656
  • столицата
Момичета, видяхте ли каква глупост спретнаха с днешното класиране на седмокласниците? Нямам думи. Дано  устоят дечица и родители на психоатаките от МОН.

# 657
  • София
Момичета, видяхте ли каква глупост спретнаха с днешното класиране на седмокласниците? Нямам думи. Дано  устоят дечица и родители на психоатаките от МОН.

Видяхме!
Тъкмо си чатех с една приятелка по месинджъра, че тя беше леко нещастна от класирането на детето ѝ и търсех балове (измежду споделените в седмокласната тема), за да видя какви са шансовете за преместване нагоре и тогава започнаха да изскачат съобщения за сгрешените балове   ooooh! Пълна лудница! Обаче дадоха хората пресконференция и виновни няма. Нищо страшно не било станало и никой нямало да е ощетен! Моля?

# 658
  • софия
МОН-ските простотии край нямат!

# 659
Проблема е, че растат с лавинообразно темпо! Направо съм в ужас до какви висоти могат да стигнат до 10ти клас, а и до 12ти за наборите... а за малката ми кифличка  - не ми се мисли! (Големия слава богу се отърва вече от нашата образователна система!)

Общи условия

Активация на акаунт