Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 5

• 82 971
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Кога трябва да го извадим това удостоверение? След класирането ли?

# 451
  • София
Единия родител е достатъчен за вадене на такова удостоверение, нали?
Удостоверението трябва да доказва промените в адреса към датата на подаване на заявлението за кандидатстване. За мен това значи, че може да се вади след подаването, но не и преди него.

# 452
  • София
И аз днес извадих удостоверение. 3,50 беше цената за експресно издаване, ако искаш след няколко дни - без такса. Единият родител е достатъчен. За датата и аз се зачудих дали ще ми свърши работа преди кандидатстването, но така или иначе трябваше да подавам други документи, реших да го взема сега. Ако се налага с по-късна дата да е - пак ще ходя.

# 453
И аз мисля, че след класирането, защото може да е извадено 5 дни преди това и после да е сменен адресът... newsm78

# 454
  • София
На тези удостоверения не пише ли за какъв срок важат?

# 455
  • Sofia
Не би било логично да има срок, защото ако поискаш още на другия ден можеш да си смениш адресната регистрация.

И 41-во е публикувало очаквания брой първокласници, регистрирани в прилежащата му територия. Това е добре. Дано всички училища го публикуват, за да могат родителите да си преценят къде биха имали шанс.

# 456
  • София
А ако трябва удостоверенията да са с дата след излизане на класирането, представям си каква забава ще е, при положение, че има 2 дни за записване. В тази ситуация ще трябва да си предвидим по един ден отпуска за всяко класиране.

# 457
  • София
А ако трябва удостоверенията да са с дата след излизане на класирането, представям си каква забава ще е, при положение, че има 2 дни за записване. В тази ситуация ще трябва да си предвидим по един ден отпуска за всяко класиране.
Удостоверението е към датата на подаване на заявление, т.е. можете да си го извадите още на 16.04, ако вече сте подали заявление. Класирането се извършва на 4.06. Времето е предостатъчно.

# 458
На сайта на 144 СОУ Младост 3 пише, че ще обявят местата до края на месеца.

128 - Младост 2, няма нищо, но те техния сайт много не го подържат, така че вероятно ще качат нещо в последния ден.  Tired

81 са обявили 7 паралелки с английски и 1 с немски език по 22 деца всяка. Да питам там как е организирано целодневното обучение? Мнения?

125 СОУ Младост 1 - 4 с английски, 1 с руски и 1 с немски език по 24 деца. Там приемът е с онлайн система от 18 април.  Peace

145 в Младост 1А не са обявили нищо още.

# 459
  • София
Така ще съм 8.1 в кварталното и 8.3 във всички, които поискам. За всяко училище сменям настоящия адрес и вадя ново удостоверение.

# 460
Така ще съм 8.1 в кварталното и 8.3 във всички, които поискам. За всяко училище сменям настоящия адрес и вадя ново удостоверение.

Ако имаш нотариални актове /или хора с такива/, може да го направиш.

# 461
Със сигурност датата на удостоверението трябва да е преди класирането. И на мен ми взеха 3.50 за р-н Студентски , само с моята ЛК- може кой да е родител да го изкара. Някои училища , изискват удостоверението още при подаване на заявлението за записване ( дали за сверка, дали да намалят невалидните заявления). Това ,може би , е добре - най-малкото има хора, които не са наясно с новите правила и си мислят, че щом голямото са го приели в това училище и те трябва да са разпределни по подразбиране , или че щом имат адрес в квартала от ехххе - 1 година и вече всичко е песен Simple Smile   
Между другото - в заявленията за училищата , които ние ще кандидатстваме , ми направи впечатление , че липсват уточнението за : " При кандидатстване на второ и следващо дете, за прилежащ район на училището се счита както посоченият в приложение № 3 на Системата, така и прилежащият район, използван за приема на по-голямото дете" . Лично смятам, че трябва да я има тази опция - реално да казваш ., че ареса , с който кандидатстваш е този на баткото/каката ..а не да погледне лелката и да те дисквалифицира, че си заявил неверни данни Simple Smile

# 462
  • София
Аз още не съм видяла актуално заявление, можеш ли да дасдеш линк, моля?

# 463
Аз още не съм видяла актуално заявление, можеш ли да дасдеш линк, моля?

И някъде другаде го гледах , че е същото ... но сега ми се губи къде Simple Smile
https://www.55su.bg/priem/priem-nachalen-etap/

# 464
  • София
То в това май не пише и за по-благоприятния адрес, и за това, че ако е променян с последните 3г, но е в рамките на прилежащия район се брои за 8.1.

Общи условия

Активация на акаунт