Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 5

• 82 942
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И 41-во е публикувало очаквания брой първокласници, регистрирани в прилежащата му територия. Това е добре. Дано всички училища го публикуват, за да могат родителите да си преценят къде биха имали шанс.
И честно казано това, което видях потвърждава мислите ми Simple Smile)) Почти половината деца няма да са от района. Така са заложили предварително. От тези 51 деца със сигурност има деца, които са в чужбина или ще отидат в друго училище и в зависимост от това колко е желано училището, ще има сериозна битка в група 8.4., но за децата в района ще има места. Е, има и варианта да се раздвижи фиктивното местене в група 8.3

# 466
  • София
Може би аз нещо не се ориентирам, но в сайта на 21во не намирам информацията за лозенските училища..а беше там Rolling Eyes

# 467
  • София
Може би аз нещо не се ориентирам, но в сайта на 21во не намирам информацията за лозенските училища..а беше там Rolling Eyes

Аз си свалих лозенския списък и ако някой иска, ще му го изпратя по имейл. Само един въпрос ми хрумна, като чета дебатите по удостоверенията. Всъщност са три въпросите:
1. Нали училищата са общински?
2. Нали удостоверенията се издават от общината?
3. Защо тогава информацията за адресната регистрация не се предоставя по служебен път от общината на училищата?

# 468

Смениха файла. В първия файл имаше информация за брой деца по ПА/ НА. После го махнаха.

И аз видях в 41во , че са обявили и колко деца се водят в района. Адмирации! Така поне родителите могат да се ориентират.
Аз се вълнувам за 2ро. Но там са обявили само приема - 5 паралелки по 24 деца.

# 469
  • София
Вярно, че са сменили списъка за Лозенец на сайта на 21 училище. От 4-колонен е станал двуколонен.  Не е истина просто. Онзи предишният списък да не е бил секретен? Сега го загазихме за разпространение на общински тайни. Обаче и новият списък е пак с грешки. Четири адреса на една малка уличка са сложили към две училища. Писах им да го оправят и обещаха, но това явно ще стане със следващия трети списък. Може да се обзаложим колко още версии на списъци на общинско и районно ниво ще се появят до края на тази кампания. Ще взема и аз да си направя един списък и покрай останалите може и да мине за истински. Колко му е да докарам някое лозово листенце за лого, да го сканирам и разпространя.  Пак по-добре лозово листо вместо смокиново, с което да се прикриват срамотиите на системата.

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 19:25 от bganio

# 470
  • Sofia
3. Защо тогава информацията за адресната регистрация не се предоставя по служебен път от общината на училищата?
Защото за целта трябва да се направи електронна система за прием на ученици и тази система да е съгласувана с ЕСГРАОН.
Иначе няма как да стане, защото трябва да има служител, чиято работа ще е именно това - да набавя удостоверения за адрес. Само че , пак няма как да стане, защото само заинтересованото лице може да си извади такова удостоверение.

# 471
  • София
Защото за целта трябва да се направи електронна система за прием на ученици и тази система да е съгласувана с ЕСГРАОН.
Иначе няма как да стане, защото трябва да има служител, чиято работа ще е именно това - да набавя удостоверения за адрес. Само че , пак няма как да стане, защото само заинтересованото лице може да си извади такова удостоверение.

Тези дни някъде ми попадна една мисъл, която много ми хареса. Звучеше приблизително така - когато се каже, че едно нещо не става, значи е дошло време да се направи.

# 472
  • София
Нищо не пречи да се направят 200 обобщени справки от ЕСГРАОН - колкото горе-долу са училищата в София - и да се изпратят до директорите. Не е необходимо да се прави нова система, че и чак интеграция. 200 обобщени справки се пускат за два дни. Липсата на електронна система да им е проблемът Joy. Иначе не е лошо да я има, но ако с тези пари може да се направи нещо по-смислено, защо да се дават.

# 473
Според мен на 16 би трябвало всеки да отиде с готово извадено Удостоверение за адрес.Нали именно адреса е важен при кандидатстването и участването, а именно този документ показва за последните 3 г.Защо после се мотаят родителите да го вадят още цял месец след 16?
При записването той няма да е от значение.

# 474
  • София
Така би трябвало да е.
 Въпреки, че ако не се лъжа пише, че това удостоверение трябва да е актуално към датата на класирането.....което малко се разминава във времето ....

# 475
  • София
В нашето училище на сайта има вече сложени някакви текстове относно кандидатстването, но не са активни линкове, т.е. явно работят по въпроса и ще си чакаме. Мисля да звъня изрично да питам за удостоверението, т.к. в документа за регистрация няма цялата хронология, която се описа тук. Ако не друго, ще има много добър приход от издаването на тези документи...

# 476
  • София
Те и миналата година направиха прилични приходи... За да докажеш съвпадение на па и на, масово се вадеше удостоверението за на. Може и да са ми давали преди 10+ години такова чудо, но не намерих из бумагите в нас и вадих.

# 477
  • София
Така би трябвало да е.
 Въпреки, че ако не се лъжа пише, че това удостоверение трябва да е актуално към датата на класирането.....което малко се разминава във времето ....
Трябва да е актуално към датата на подаване на заявлението за кандидатстване.

# 478
Тези, които са вадили удостоверение за колко дни го вадят нормална поръчка-3 дни ли?
Примерно на 11 да се заяви, на 14 да се вземе и на 16 да се отнесе в училище.
С дата 14 сигурно би трябвало да е актуално.

# 479
  • София
При мен стана за 1 ден. Подадох заявление онлайн и на другия ден си го взех. То беше готово още на същия ден, но нямах възможност да отида да го взема веднага. На гише ако се подаде заявление, не знам дали не би следвало да стане веднага, в крайна сметка става дума за отпечатване на един лист с информация, която се намира на 2 клика разстояние.

Общи условия

Активация на акаунт