Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 5

• 82 916
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Ако наистина има вариант да са сменили автоматично и регистрацията на дъщеря ми, би било прекрасно!
Hedo, удостоверението, което са ти издали за настоящ адрес детето, указва ли откога е на този адрес то? Или е само от датата на удостоверението, а не и за минал период?

# 526
  • София
Удостоверения 17 и 17 (тези, които са нужни за кандидатстване) показват всички адреси след 2000 година.

# 527
  • София
На удостоверението пише последен настоящ адрес....... от дата .........

# 528
  • Sofia
На удостоверението пише всички адреси, на които детето е било регистрирано. Затова се казва "Удостоверение за промени на настоящ/постоянен адрес. Това не е Удостоверението за постоянен/настоящ адрес.

# 529
Излезли са бройките за 73 СУ!

# 530
Някой по-запознат може ли да даде съвет.
Преди три месеца смених постоянния и настоящия адрес на мен и децата. Новия и стария ми адрес са в един и същи квартал на няма и 10 мин. разстояние пеша. Не съм предполагала, че може новото райониране да раздели улицата почти до моя блок и така детето ми да попадне в по-далечно у-ще и то в трета група, заради скоро сменения адрес.
Сега се чудя дали да не си върна стария адрес като настоящ (там съм живяла цял живот и там все още живеят родителите ми). Дали така дедето ми ще бъде в първа група в по-близкото у-ще, което е към стария ми адрес.

А ако реша да се примиря с по-далечното у-ще дали има вариант да ми признаят уседналост над 3 г. при положение, че двата адреса са толкова близко, но се водят към различни училища.

Просто не мога да се примиря с факта, че цял живот живея в квартала, и може да се наложи детето ми да учи в другия край на София където останат места. Така се получи с градината, издържахме 4 години на пътуване по сто часа, но още седем е пълен абсурд.

# 531
  • София
Според наредбата - не, няма вариант ако си върнеш стария адрес да попаднеш в 8.1 за другото училище. Пак според наредбата няма и как да ти признаят уседналост за това, в което сте разпределени в момента, защото двата ти адреса не попадат в прилежащата територия на едно и също училище.
Аз обаче бих отишла и бих говорила с директорите на двете училища. А и не бъди сигурна, че с 8.3 няма да ви приемат към това, в което сте разпределени.

# 532
В нашия квартал е трагедия - във всички училища децата са почти два пъти повече от местата...най-вероятно никакъв шанс в трета група.
А за връщането на стария ми адрес защо се получава така - нали там имам цял живот уседналост. Може и аз да не съм разбрала правилно, но нали ако си смениш адреса, но той пак е в района на училището си в първа група.

# 533
  • София
В нашия квартал е трагедия - във всички училища децата са почти два пъти повече от местата...най-вероятно никакъв шанс в трета група.
А за връщането на стария ми адрес защо се получава така - нали там имам цял живот уседналост. Може и аз да не съм разбрала правилно, но нали ако си смениш адреса, но той пак е в района на училището си в първа група.
Само че ти се местиш от района на едно училище в района на друго, а не се местиш в рамките на един и същи район.

# 534
Ох, МНОГО БЛАГОДАРЯ! Не знам как не го осъзнах по-рано...побърках се с тези училища и детски градини. Просто не е честно някой, който има фалшив адрес в нашия квартал да вземе мястото, което се полага на нас. В градината срещу блока ми е пълно с деца, които изобщо не са от квартала, а моето го водя до другия край на София.
Извинявам се за излеянията, нямам за идея да натоварвам някой, искам да сме си полезни.

# 535
  • София
За кой квартал говориш?

# 536
За "прекрасния" и така желан Лозенец. Много се надявам да се притеснявам излишно и всичко да се нареди. Дано богаташите си пратят децата в частни училища и освободят малко места, но като гледам и как набъбнаха драстично списъците за детските градини (малкото ми дете ще е първа група и се притеснявам и за него) се чудя дали много хора не са се регистрирали заради училищата и покрай тях и малките им братя и сестри да се борят за градина в Лозенец. За градините поне се вижда с колко деца ще си на жребии, а за училищата само гадаем и се молим да имаме късмет! Пожелавам го на всички, които не могат да си позволят частно училище или градина! А и на тези, които не искат разбира се.

# 537
Здравейте, в нашето квартално, директорката обеща на една майка да приемат в един клас 15 деца, които в момента учат предучилищна заедно в градина в квартала. Мислите ли, че това е редно? Струва ми се, че другите 7 деца в класа ще са нещо като "аутсайдери"..., а и моето може да се случи сред тях. Чудя се дали да звъня в Столична община да питам. Някой има ли мнение? Мерси!

# 538
  • София
Здравейте, в нашето квартално, директорката обеща на една майка да приемат в един клас 15 деца, които в момента учат предучилищна заедно в градина в квартала. Мислите ли, че това е редно? Струва ми се, че другите 7 деца в класа ще са нещо като "аутсайдери"..., а и моето може да се случи сред тях. Чудя се дали да звъня в Столична община да питам. Някой има ли мнение? Мерси!

Принципно, не смятам, че има забрана за такова разпределение.

# 539
  • София
Тя на друга майка от тия 15 може да обещае нещо съвсем различно. А и дали всички деца ще ги приемат?

При нас на общата родителска среща преди разпределението на децата директорката беше заявила, че няма да допусне нещо такова. 2-3 деца могат да поискат да са в един клас и ще го уважи, но за повече или за избор на учител-не.

Общи условия

Активация на акаунт