Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 5

• 82 538
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Разбира се, че е добро. Езиково училище от първи клас. Кой не иска детето му да учи немски?
И от съседните квартали се избиват за него, сменят адресни регистрации на поразия.

Немския е трагичен. "Учене" от първи клас всеки ден и децата (не само моето) всички без изключение, са много зле, ако не се ходи допълнително на учител. Това съм сигурна, че ще го потвърдят всички родители, чиито деца са там.

В гимназията може да е по-различно, нямам все още наблюдения, но начален етап и прогимназия не става (говоря за немския само). Иначе у-щето си има своите други предимства, но т.нар. "езиково обучение", не е едно от тях. Както и да е....смятам, че това не беше идеята на предишния ми пост и тези ми писания са за друга тема във форума.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 09:46 от lasinka

# 586
  • София
Трагичен, ама не отивате в 121во. Някой ви е казал, че не става, нали?

На много познати децата учат там и знаят някакъв немски (разбира се, плащат за курс/уроци на частните занимални). По мое мнение в 20то се учи повече немски, макар че и там трябват допълнителни уроци.

# 587
Трагичен, ама не отивате в 121во. Някой ви е казал, че не става, нали?

На много познати децата учат там и знаят някакъв немски (разбира се, плащат за курс/уроци на частните занимални). По мое мнение в 20то се учи повече немски, макар че и там трябват допълнителни уроци.

Радвам се, че все пак се съгласихте за мнението ми относно немския и 121 у-ще Simple Smile

# 588
  • София
Скрит текст:
Сегашната система не прави училищата по-близки. Но дава шанс на деца, които живеят далече от училището (просто защото нямат по-близко) да влязат в него. А и с мерене на метри едни деца ще имат шанс в няколко училища, други - в нито едно.
Ами не е точно така. Аз живея на границана на района и училището което ми се пада ми е по -далече от това което се води в съседният район. Отделно от това до там транспорт няма - ходенето е пеша - 15-20 минути. Другото училище което се води в съседният район ми е на 4-6 минути пеша и ми е в посоката на метрото за работа. За да стигна до училището което ми е по -район ще излизам с почти час по -рано за да може да повървиме 20- тина минути до него и да заведа детето, а после аз обратно още 30 минути до метрото. Ами ..... много ми е удобно ....... няма що. Отделна е темата, че аз не искам да учи там детето ми защото училището е под всякаква критика ................

Вие за какъв район говорите - административен или прилежащ?
Прилежащ
Това вече е друго. Защо не им пишете в Общината и да ги питате на какъв принцип са определили прилежащия район. То че промяна едва ли ще има, ама поне да ги поразръчкате.
Колкото до изучаването на чужд език в началното училище - още не съм чула за такова, в което да не трябват и допълнителни уроци, за усвояване на езика.

# 589
  • София
35то?

Там знам само за едно, дето ходи допълнително на френски.

# 590
  • София
35то?

Там знам само за едно, дето ходи допълнително на френски.
И всички останали владеят френски на съответното ниво? Ако е така браво!
Аз за моите деца съм решила, че ще им дам възможност да изучат английски на добро ниво. Другите езици са ми за обща култура и допълнително развитие. Но не самоцел, защото не е нужно всички да сме полиглоти.

# 591
  • София
Какво значи, че 73то е единственото, което става - другите са по интеграционна програма, има деца само от малцинствата или всички деца, които учат там не влизат в гимназия и университет и стават пропадняци?
Защото и за Младост едва ли не само 125то става, ама да ви кажа децата от другите училища се справят прекрасно, твърдо вярвам, че дори и в 131во сигурно има деца, които са нормално ниво. Стига разбира се да не ни гони грандоманията, че дадено училище е набедено за елитно и задължително трябва да натикаме отрочето там и после разбира се очакваме да нямаме никакви ангажименти към обучаването му.

# 592
  • София
104то също става, че даже в последните години му се носи по-голяма слава и от тази на 73то, на което пък славата му сякаш позалязва, поне за начален курс - по сведения на познати с учащи там деца. 121во си е зле отвсякъде, защото директорът е напълно безхаберен и базата се руши, добрите учители гледат да избягат и да работят на някакво по-нормално място и т.н. Иначе сигурно има и деца с нормални и добри резултати там, разбира се. То сигурно и в най-пропадналото по всякакви критерии училище има такива деца.

А пък ние в Стрелбище си имаме едно 126 ОУ и туйто. Нямаме 2-3 училища в рамките на самия квартал, от които евентуално да можем да избираме. Има училища в район Триадица изобщо, както и някои недалечни в район Красно село, но в нашия квартал си имаме само 126 ОУ, другото са гимназии (2 броя).

# 593
  • София
Анкетите за образованието на родителите не са от тази година.
На мен ми я проведоха миналата година, така и не разбрах защо.

# 594
Анкетите за образованието на родителите не са от тази година.
На мен ми я проведоха миналата година, така и не разбрах защо.

И ние и друг път сме попълвали, но относно тази анкета миналата седмица, директорката специално ни обясни че е във връзка с изменението в бюджета на училищата. Обясни ни, че най-вероятно в нашето училище ще се наложи съкращаване на учители и паралелки, тъй като повечето деца са с родители с висше образование и работещи (от малък град съм, но заетостта при нас е доста висока и производството изисква по-високо квалифицирани кадри).

# 595
Каква е връзката  между образованието на родителите и училището на децата?

# 596
  • София
Звучи безумно.

# 597
  • София
Може би ниско образовани родители , няма да държат на качествено образование за децата си ....... но и това няма как да е критерии, защото може хората да не са имали шанс да учат, да е трябвало да работят и т.н. ....

# 598
Абсурдно е!!!

# 599
  • Sofia
Може би ниско образовани родители , няма да държат на качествено образование за децата си ...
Или може би високообразованите родители биха се справили с образованието на децата си без да разчитат изцяло на училището.

Общи условия

Активация на акаунт