Лидл 113 - Мартенско-женска тема до 31 март евентуално :)

• 161 425
  • 1 378
  •   1
Отговори
# 1 005
Ами според мен се получава точно това, което е написала - много течна смес. Ако желае, нека пробва с по-малко мляко и поввече брашно (не готови смеси), в количество, където по-лесно може да контролира количествата, примерно 750 гр. Да сложи 1/4 кубче мая, за да не излиза навън, че с ония пакетчета суха мая е трудно да прецениш колко сипваш. Аз също не следвам дословно рецептите, примерно слагам по-малко захар и повече сол, млякото също всеки път различно решавам Grinning, брашното никога нямам идея колко точно е (нямам везна).
Ако не й се занимава, да я върне, аз съм връщала ползван уред.

# 1 006
И моята е Kenwood,винаги стават нещата,но е по-малка,макс.за кило хляб.Мои познати също немогат да уцелят рецепта за Лидълската хлебопекарна и нестава хубав хляб,все е вдлъбнат.Писах и в темата за хлебопекарните за рецепта точно за тази машина!

# 1 007
Да не би пък тая която продаваха последния път наистина да не е толкова читава? Нали беше по-голяма от предишните, може да не е само дизайна сменен, знам ли. Странно ми звучи и на мен толкова бързо да започне да се наранява покритието на казанчето. Дано се включи още някой с отзив за конкретно тази последната дали и при други има такива проблеми.
Другият вариант е някоя приятелка с повече опит с такива машинки идва на кафе и правите заедно хляб, за да е сигурно че няма нещо объркано по консистенцията. Ако на човек му е първата хлебопекарна, може и да не нацелва всичко отначало. Сестра ми като си купи нейната от Лидл преди година, точно така направихме, от тогава прави хляб постоянно но отначало си искаше да види кое как.

# 1 008
С половин килце език кой по-напред ще Апва , не знам. У нас , докато синът ми живееше тук , килото и половина отиваше само пиперосано , а  така и не стигнах да препържвам масло отгоре. И като зная колко оставаше след варенето... Хм , мерси съм засега с този младежки език. Като хапнете , кажете. Да ви е сладичко , де. На мен ми се струва неоправдано скъпо, затова се разкоментирах.
Съжалявам , че насред дискусията за  пекарните се намърдвам , ама всеки със зОра си Blush
На мен ми мина порива за такава вещ , защото си представих каква бухта ще стана, ако у нас има винаги топъл хляб.

# 1 009
Относно бебешкото, само да вметна тези бодита са чудесни имам такива, обаче са с дълъг ръкав...то верно, че времето е коледно, но все пак се очаква че пролетта ще дойде наистина. Очаквах по пролетно-летни неща.

# 1 010
Относно бебешкото, само да вметна тези бодита са чудесни имам такива, обаче са с дълъг ръкав...то верно, че времето е коледно, но все пак се очаква че пролетта ще дойде наистина. Очаквах по пролетно-летни неща.
От мен пък минус за панталонките - пет минути след обличане вече са с избучени колене. Иначе аз ги ползвам за спане, защото са много мекички.

# 1 011
Благодаря на всички за препоръките и съветите. Аз не се притеснявам да я върна ,проблема е, че не искам да я връщам, понеже отдавна исках да си вземе хлебопекарна. Исках да разбера ако някой има същата машина, има ли същите проблеми , или проблема е в мен, а не в машината. Може пък и в брашното да е проблема -използвам само пшеничено брашно Класик на София Мел.Ще пробвам, още няколко пъти, пък дано се получи каквото искам. Но продължи ли да се лющи покритието на казанчето, ще се откажа от нея със сигурност.

# 1 012
Благодаря на всички за препоръките и съветите. Аз не се притеснявам да я върна ,проблема е, че не искам да я връщам, понеже отдавна исках да си вземе хлебопекарна. Исках да разбера ако някой има същата машина, има ли същите проблеми , или проблема е в мен, а не в машината. Може пък и в брашното да е проблема -използвам само пшеничено брашно Класик на София Мел.Ще пробвам, още няколко пъти, пък дано се получи каквото искам. Но продължи ли да се лющи покритието на казанчето, ще се откажа от нея със сигурност.
Брашното ти хубаво. Направи хляб по основната програма ( може би е с номер 1). Измери точно продуктите с лъжицата, която е към хлебопекарната, брашното с везна, водата с мензурата към хлебопекарната. Включваш и наблюдаваш, когато започне месенето, да се оформи хубава, стегната топка (ако маже под бъркалките, добавяй по малко брашно, докато се оформи). Докато се прави хляба, гледай да не става течение в стаята, да е топло.
Ако не харесва, я върни. Щом искаш хлебопекарна, можеш да купиш от друг магазин. Успех!

# 1 013
  • Стара Загора

Това е хляб на 1 програма, с прясна мляко и яйце. Вчера си я взех, не бях вкъщи като е приключила печенето. 1 час  си е подгрявала машината. 

# 1 014
Обаче беленето на казанчето си е проблем
Иначе ще свикнеш, но това е отровно

# 1 015
Това брашно е хубаво и масово хвалено, не е от него. Остава вариантът да поканите някого с опит да направи "показно". Независимо от резултата обаче, аз бих я върнала щом покритието на казанчето не струва. Вярно е че казанчето и бъркалките са консуматив и че тези на Силвъркрест не са изобщо скъпи, но не ми се вижда ОК да пада покритието толкова бързо... Ако й хванете "цаката" и ви харесва - магазини бол, хлебопекарни също, това падащо покритие си е опасно.

# 1 016
Добре,че така и не се излъгах да си взема хлебопекарна,още по- малко от Лидл.

# 1 017
Според мен трябва да я върнеш тази машинка. Нали човек си купува нещо , за да се получи и полезност , и удовлетворение. Купува се с мерак. И ако уредът излъже очакванията и има как да се върне / както е в случая/ , ами директно обратно. С повредената купа пък съвсем. Не си купуваме здравето на улицата , за да правим компромис с него.

# 1 018
  • София
Много добре са го казали момичетата. Няма такова нещо “ако продължава да се бели”. Как така ще се бели? Връщай я. Седни, прочети темата за машините и избери нова. Или пък изчакай да пуснат пак в Лидл (ако има там харесван модел).

Dkoki Simple Smile спам малко, ама имаш ли рецепта вкусна за кекс за нашата (с пропорции).  Аз правя успешен козунак, но рядко кекс.

Tays  Simple Smile в голяма беля ни вкараха тия с езика. Още ще го мисля този казус Joy

Таня, екстра ти се е получил хляба, ето, явно става все пак.

Не ми е приятно да гледам рекламата по тв с тия кремове и хвърчащо какао Grin опитвам се да се въздържам от сладко, а само преглъщам Blush

# 1 019
  • София
От 02.04 - 25% намаление на деликатесни стоки - суджуци, сирене и подобни.
На другия плакат - домакински уреди - ютия, мини-прахосмукачка/у нас не се одобри/.
От 05.04 - оборудване за къмпинг.

Общи условия

Активация на акаунт