Лидл 113 - Мартенско-женска тема до 31 март евентуално :)

• 161 442
  • 1 378
  •   1
Отговори
# 1 020
Здравейте,пиша отново с отзиви за моята хлебопекарна.Еми нещо не мога да се сработя с нея.Или аз не мога да направя хляб или проблема е в самата хлебопекарна.Пробвах няколко рецепти и все не се получава това което ми се иска.Или хляба е суров от вътре или е почти бял,при положение че съм задала 3 степен на препичане на коричката.А отделно покритието на казанчето започна да се лющи от вътре,без да съм приготвила хляб с някакви семена или да съм използвала абразивни частици при почистването.Даже се замислям да я връщам тази хлебопекарна.Ще има ли проблем да я върна след като съм я използвала 4-5 пъти?

И аз я взех, покритие си е наред вече за 2ти път правя хляб (неуспешно). Първия път с пълнозърнестата смес за хляб, стана като тухла, без бухване, втория път пак на същата програма направих многозърнест хляб, същата тухла излезна. Сега се опитвам да замесвам тесто за козунаци, стана номера, но тази 3та програма я намразих направо. Мисля да и дам шанс мога пък да се науча да боравя с нея. Проблема е по-скоро в зад кормилното устройство. Пробвайте да ви я сменят заради покритието и продължете с опитите.

# 1 021

Dkoki Simple Smile спам малко, ама имаш ли рецепта вкусна за кекс за нашата (с пропорции).  Аз правя успешен козунак...
Да ето и рецептата за шок.кекс.Пече се на програма торта:
http://www.tanitaang.com/2009/05/blog-post_12.html?m=1
Винаги се получава разкошен.Захарта е най-отгоре!А ти дай рецептата за козунака!

# 1 022
  • София
Купих си блузи (х2) и потници (х2). В четвъртък мислех да ходя преди работа, но много ми се спеше сутринта. За късмет днес в Ринг Мол имаше почти всичко. Мокасини не видях. От дрехите още неща ми харесаха, но се ограничих.
Търсих зеления дегримьор, но нямаше, дано не са го спрели...

# 1 023
  • до едно тепе
Хлебопекарна имам, но не е лидълска. Преди и везна нямах. Никога не ми се е провалял хляб. Наблюдавах си я да става на хубава топка вътре и нямаше проблем. На София мел брашното е много хубаво, но напоследък си вземам от Лидълското. Даже козунаците мин.година ги правих с брашното тип 650. Станаха много хубави и всички ги харесаха. Нищо че бяха с мляко от спелта заради алергията на малката. Ако тръгне за 2 седмици да ми се лющи казанчето бих я сменила поне.
Одеве минахме през лидъла в бившия практикер в П-в. Засилих се към хладилника с рибата. Пъстървата беше със срок на годност до 30.03. Е като отворих хладилника такава миризма ме лъхна, че даже и не пипнах тарелките. Абсолютно тотално ме отказаха от тяхната риба.

# 1 024
  • Русе
dani-ela-80, за да не стане пълнозърнестия хляб като тухла, аз смесвам пълнозърнесто с типово брашно 350 гр. пълнозърнесто +150 гр. типово за 750 гр. хляб.
В интерес на истината пълнозърнестия ми хляб става в пъти по-хубав от белия. Joy

# 1 025
dani-ela-80, за да не стане пълнозърнестия хляб като тухла, аз смесвам пълнозърнесто с типово брашно 350 гр. пълнозърнесто +150 гр. типово за 750 гр. хляб.
В интерес на истината пълнозърнестия ми хляб става в пъти по-хубав от белия. Joy

На програма за пълнозърнест ли го правите

# 1 026
  • Русе

На програма за пълнозърнест ли го правите
Да. Омразната ти трета програма Grinning

# 1 027
  • София

Dkoki Simple Smile спам малко, ама имаш ли рецепта вкусна за кекс за нашата (с пропорции).  Аз правя успешен козунак...
Да ето и рецептата за шок.кекс.Пече се на програма торта:
http://www.tanitaang.com/2009/05/blog-post_12.html?m=1
Винаги се получава разкошен.Захарта е най-отгоре!А ти дай рецептата за козунака!

Ааа този съм го правила и аз! Става вкусен, да и интересна консистенция.

Козунак:
Меси се в машината, но се пече във фурната.
Рецептата е от форума някъде съм си я намерила, но за съжаление не съм си записала на кого е. След това съм си я нагласила след опити.
Продуктите се слагат по реда на изброяване.

125 мл прясно мляко (топличко)
3 яйца
Ром
Ванилия 2-3
100 гр масло (половината олио, половината разтопено краве масло) Аз слагам масло само
500 гр брашно (зависи  много какво ти е брашното)
щипка сол
125-150 гр захар 135 слагам аз
10 гр мая (суха) едно пакетче йоткер
настъргана лимонова кора, портокалова слагам аз
стафиди
бадеми аз не слагам

Намазва се с жълтък след втасване и сплитане и се поръсва със захар.

Месене на 10 програма

Оставя се да втаса хубаво

Печене 25 мин ако е разделен на две
Ако е цял около 50 мин
Това последното варира и зависиси от самата фурна.
Не го премесвам, защото се развалят конците.

Съжалявам, че не е в скрит текст.

# 1 028

Последния опит е  от днес. Степента на препичане беше среден на програмата за френски хляб. Получи се много светла коричка.
Благодаря на всички, но ще се пробвам още малко с машината. Всичко меря на везна и с лъжичката от машината. Благодаря ви и да не разводняваме темата повече с моите неволи. Blush

# 1 029
Аз пък ти предлагам да вземеш готовата смес със слънчоглед. Смесваш само 300 мл вода с 500 гр брашно и това е. Много вкусен хляб и никакви главоболия.

# 1 030
Благодаря! И това ще пробвам и ще опитам и рецептата за козунак.

# 1 031
  • София
Благодаря! И това ще пробвам и ще опитам и рецептата за козунак.

Хубаво пробваш и опитваш. Но дано  после не го ядете хляба от обеленото казанче.
Отровно е и не бива да се хапва.
Аз бих я върнала заради казанчето, да ми го сменят докато е в гаранция.

# 1 032
Аз пък ти предлагам да вземеш готовата смес със слънчоглед. Смесваш само 300 мл вода с 500 гр брашно и това е. Много вкусен хляб и никакви главоболия.

На коя програма се прави тази смес  newsm78

# 1 033
  • софия
Момичета аз искам помощ в отглеждането на Фал орхидея.
Тази тор която ще е в новата брошура подходяща ли е?Ще трябва ли към нея и течна добавка и брезови кори?Къде ги държите саксиите?Кога се присаждат и по какъв начин?

# 1 034
  • София
Момичета аз искам помощ в отглеждането на Фал орхидея.
Тази тор която ще е в новата брошура подходяща ли е?Ще трябва ли към нея и течна добавка и брезови кори?Къде ги държите саксиите?Кога се присаждат и по какъв начин?

За орхидеите купувам тор от Обеслко шосе. Ако орхидеята е голяма, корените излизат от саксията, може да се пресади, Има хубава пръст за орхидеи. Не се слагат брезови кори. Ползват се борови кори. Ако купиш само кори, трябва да ги превариш и след това да ги добавиш към растението. В готовите смески "пръст за орхидеи" има кори и пръст.
Орхидеите не обичат пряка слънчева светлина. На разсеяна светлина се чувстват най-добре. Обичат влага,
 но не преполиване. Може всеки ден или през ден да минаваш листата с напоен с вода памучен тампон.
 В розетката не трябва да има вода.
Има тема за орхидеите. Там може да полчуиш повече съвети за правилно отглеждане. Но общо взето е това. Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 21:42 от Amiamo

Общи условия

Активация на акаунт