Етажна собственост - между филм на ужасите и латино сериал - 5 тема

• 52 874
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Фирмата ще се сменява...
Бях чувал, че и 160лв можело да излезе. Иначе авар. Осветление има.

# 181
Боб имат инсталационна такса от 10 лева, отделно ако просрочите веднага таксата става от 2 на 4 лева. Не може да се спре гласова поща - пак пари искат. Не бих ги препоръчала. 

# 182
Здравейте, заведох щета за теч към застрахователя на имота ми. Тъй-като щетата е малка, ми отговориха, че няма нужда от оглед и да предоставя "оферта за ремонт под формата на количествено-стойностна сметка". Какво е това и откъде се взима/как се изготвя? Меси.

Питайте отново застрахователя какво точно искат да съдържа. Вероятно става въпрос за обикновена оферта с разбивка на разходите от фирма за ремонт, която е легална, т.е. регистрирана като дружество или ЕТ.

# 183
  • София

Някой занимавал ли се е с третиране срещу гризачи и хлебарки - има ли голям смисъл да се прави от целия блок (7 входа) - предполагам да, но как ще се организира е друг въпрос...

# 184
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
гласувате го на общото събрание, като предварително сте намерили оферти от две-три фирми.
при нас беше лесно, фирмата даде добра оферта за абонамент 2 пъти годишно, сумата беше прилична, хората се навиха веднага.
обработваха се общите площи - стълбища, мазета, подпокривно пространство.
обработката в домовете беше по желание и сумата беше промоционална Simple Smile.
говоря за вход отделна ЕС. но той и конструктивно си беше като отделна сграда Simple Smile почти като на калкан със съседния вход.

# 185
  • Габрово
Имам следният въпрос--колко  лева плащате  на месец  за почистване на входа -

# 186
Два пъти седмично се чисти при нас и плащаме 60 лв. на месец. Три пъти годишно плащаме по 200 лв. за почистване на стените и прозорците на входа (това сме си го решили във входа и си го искаме и спазваме, защото ни е чисто)

# 187
  • Sofia
Здравейте, бихте ли ми казали каква сума заплащате за почистване на общи части на чистачка или фирма? И съответно колко пъти седмично се почиства? При нас домоуправител е Вход Мениджър които решиха с едноседмично предизвестие да вдигнат таксата за почистване от 1 август. Тези са много зле - 2 ромки идват и замазват общите части вторник и четвъртък, едва ли измитат - ако го правят вероятно само вдигат праха във въздуха - с две думи не вършат работа. Блока е в Борово, чудя се за каква сума може да се намери жена или фирма за почистване  2 или 3 пъти в седмицата.

# 188
  • Sofia
Два пъти седмично се чисти при нас и плащаме 60 лв. на месец. Три пъти годишно плащаме по 200 лв. за почистване на стените и прозорците на входа (това сме си го решили във входа и си го искаме и спазваме, защото ни е чисто)

60лв за колко голям блок. Жена или фирма почиства?

# 189
  • София
Скрит текст:
Здравейте, бихте ли ми казали каква сума заплащате за почистване на общи части на чистачка или фирма? И съответно колко пъти седмично се почиства? При нас домоуправител е Вход Мениджър които решиха с едноседмично предизвестие да вдигнат таксата за почистване от 1 август. Тези са много зле - 2 ромки идват и замазват общите части вторник и четвъртък, едва ли измитат - ако го правят вероятно само вдигат праха във въздуха - с две думи не вършат работа. Блока е в Борово, чудя се за каква сума може да се намери жена или фирма за почистване  2 или 3 пъти в седмицата.
За 4етажен е една сума за 14 етажен с 5 на етаж - е съвсем друга...зависи колко пъти седмично.... при нас е веднъж седмицата.
Стените от латекс ли са ви - нашите не знам дали са чистени след ремонта...прозорците също.

# 190
  • Sofia
Скрит текст:
За 4етажен е една сума за 14 етажен с 5 на етаж - е съвсем друга...зависи колко пъти седмично.... при нас е веднъж седмицата.
Стените от латекс ли са ви - нашите не знам дали са чистени след ремонта...прозорците също.

Латекс е да, нов блок , 9 етажа с по 3 апартамента на етаж. Общите части са малко. Почиства се 2 пъти седмично, но качеството е много лошо - по скоро замазват след себе си. Новата сума е 156лв на месец.

# 191
  • София
Аз бих ги сменил... но трудно се намират читави.

Колко ви струваше ГСМ комуникатора на асансьора?
Спрегнаха ми сумата 280лв без сим-картата (чувал съм и за 360). Попитах за тези от 70-100 из нета - техниците казаха, че после ги сменяли с техните (и излиза по-скъпо...).
По принцип нали може ние да си го купим от другаде - а те да го монтират само?

# 192
  • София
Нашият техник ни заяви, че ако ще си купуваме от другаде, сами да си го монтираме. Изви ни ръцете и със сим картата - 6 лв./мес. към тогавашния Мтел.  Приехме, защото той ни е от 100 години и сме доволни от него! Общо с монтажа сумата бе около 300 лв. След като от него е устройството има гаранция! Smiley

# 193
Здравейте! Живея на 4-и етаж. Над мен има още 3. От някой от тях се изхвърля вечер някаква течност през терасата. Няма как да разбера от кой съсед е точно(освен да чакам някоя вечер пред блока) Simple Smile. Писах 2 пъти едно предупреждение и го оставях на таблото във входа, но се прекратява за няколко дни и отново се изхвърля през терасата. Не знам какво да направя....

# 194
Да не би някой да си полива цветята и оттам да капе?
При нас го имаше този проблем само че с изхвърляне на боклук. как го решихме - с приятели на един съсед в отсрещния блок. Постави камера на балкона и още на следващия ден хванахме нарушителя. Момчето - наемател във входа се оказа просто мързелив мърляч. Говори се с него и с хазяина му - сега не изхвърля през балкона, но ги прута във входа....оправия няма

Общи условия

Активация на акаунт