Етажна собственост - между филм на ужасите и латино сериал - 5 тема

• 52 884
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Да не би някой да си полива цветята и оттам да капе?
При нас го имаше този проблем само че с изхвърляне на боклук. как го решихме - с приятели на един съсед в отсрещния блок. Постави камера на балкона и още на следващия ден хванахме нарушителя. Момчето - наемател във входа се оказа просто мързелив мърляч. Говори се с него и с хазяина му - сега не изхвърля през балкона, но ги прута във входа....оправия няма
Ами то все едно кофа с вода се изхвърля, не е като да се поливат цветя и да се отича водата. Нямам и насреща си съседи , за да  предупредя евентуално да следят.

# 196
някой от тях се изхвърля вечер някаква течност през терасата.
Да не се облекчава някой подпийнал?

# 197
Еми дебнете да видите. После пиши, че ми стана интересно Simple Smile
Но с простаци не може да се разбереш.

# 198
  • София
Този, който се облекчава, бая ще трябва да е изпил! GrinGrinGrin
Аз пак с мойте блокови "латино" драми. Сега пък искам да разбера, при наличието на два входа в блока, разрешено ли единият вход да е заключен и никой да няма ключ от него, освен домоуправителя?

# 199
Не, разбира се. Да не му е бащиния.
Просто си извади и ти ключ. Имаш право.

# 200
Може да питаш в пожарната във връзка с евакуацията. Също така той на какво основание заключва, решение има ли? Това е обща част

# 201
Привет! Simple Smile Извинявам се, но не съм чела закона от години (другата седмица ще го прочета), затова моля тези, които са по в час да ми кажат, дали има промяна в наказателни/административни отговорности, които носи домоуправителят?
И още един въпрос - за смяна на домоуправител - кворумът 67% ич, а след час 33% ли е или още в началото 50%?
И още един - за ремонт за общи части - кворумът колко % трябва да е?

# 202
Кворум е едно, а мнозинство за приемане на дадено решение - друго.
Дори да имате кворум от 33 процента ид.части, няма да са достатъчни за да се приемат някои решения.
Законът е качен на 1 страница...😊

# 203
Здравейте, не знам дали е правилната тема моля за помощ. Живея в кооперация (от година) сътояща се от 4 апартамента. Покрива плаче за цялостен ремонт. Собственикът на 1вия етаж е в чужбина, а наемателят не иска да дава пари. За останалите е непосилно да платим сами ремонта и после да го съдим. Няма ли друг начин да си потърсим правата ? Благодаря предварително.

# 204
Няма друг начин.

# 205
Наемателят няма за какво да дава пари, това е разход за собственик. Събирате се на общо събрание, пишете протокол, гласувате и вписвате по всички законови правила. Дали ще се дели разхода на 3 или 4 - разликата едва ли е чак толкова огромна. Представяте на собственика, ако не иска да плаща - дело и изпълнителен лист.

# 206
Наемателят няма за какво да дава пари, това е разход за собственик. Събирате се на общо събрание, пишете протокол, гласувате и вписвате по всички законови правила. Дали ще се дели разхода на 3 или 4 - разликата едва ли е чак толкова огромна. Представяте на собственика, ако не иска да плаща - дело и изпълнителен лист.

Собственикът е в чужбина и никой няма негови координати, нито пък идея как да го издирим. И разликата е голяма - без първия етаж е по 1500 отгоре на семейство.  Както казах само 4 апартамента сме.

# 207
Наемателят вероятно знае...на кого и как си плаща наема?

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 10:43 от teta75

# 208
Наемателят вероятно знае...на когог и как си плаща наема?

няма да сподели тази информация с нас.

# 209
Като пуснете една жалба до НАП...току виж станал по-разговорлив. Собственикът дали е декларирал дохода от наема...може да му намекнете дискретно.

Общи условия

Активация на акаунт