Етажна собственост - между филм на ужасите и латино сериал - 5 тема

• 52 915
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
встрани от въпроса - отрязването на щранг лирата е ... неразумно. баните ви ще са студени зиме, и мокри цялата година. от там - мухъл и всякакви подобни "радости".
мога да предположа защо искате да ги махнете. Sad
има вариант на един от апартаментите по вертикалата да се сложи топломер и по него да се отчита на всички от тази вертикала, или
по-добрият вариант - всеки да замени тръбите-лира с пластмасови изолирани с разводка за радиатор за баня, през термо-вентил и с топломер.
и пак ще продължават да ви лъжат с разпределението, защото там е "куче влачи рейс".

Проблема е, че е едно абонатно за два входа и то с не малко апартаменти.До сега не сме имали проблем с общите разпределения, но миналата година беше ужасно.Зимата единиците в банята с размер по-малка от 3м2, бяха повече от хол от 25м2.Хората изреваха.И как няма да изреват, нали се сещате, това колко пари са.Питах за евентуална проверка от фирмата, която е топлинен счетоводител, оказа се невъзможно да хванем евентуални крадци на топлоенергия.А да слагаме топломер на тръби не искат, казват, че не се прави, не било законно и до там.Защото те са точно две тръби, нямаме лири, нямаме нищо.Ако сложим лири поне ще можем и топломер да сложим, но то няма място, толкова е малко там където минават тръбите, че няма как да се случи.Въобще пълна идилия!

# 271
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сещам се колко пари са. при нас в банята бяха начислили повече, отколкото за целия апартамент.
заедно със съседите под нас сменихме тръбите с пластмасови изолирани и си сложихме термо вентил, радиатор за баня и топломер., съедите решиха, че не искат вентил и топломер.
при тях сметките си останаха старите, при нас се снемат показания от топломера.

радиаторът за баня не е задължително да е по-голям от тръбите. нашият е колкото един от тези сегменти

Скрит текст:

# 272
Не се вижда нищо в скрития текст.Много благодаря за съвета за тръбите и вентила.За тази зима вече е късно, съседите са се навили и искат да спрем щранга.Няма да го режем, той си има отделен кран и ще го спрем от там.За догодина ще започна преговори от сега да сменим тръбите в банята от горе до долу и да направим нещо подобно.Така или иначе тръбите плачат за смяна на 37г са.

# 273
тъкмо ще разберете колко е зле зимата без парно в баните.

# 274
много е зле Sad

# 275
Зле, добре за сега искат спиране на щранга.Отделно разбрах за съседи с лира, но без топломер.Та и това ми дойде в повече.Ще трябва да говоря с фирмата да видя да ходят да ги проверяват.

# 276
е то дали лира или тръби през които минава безотчетно всичко е все тая.
даже май дебита на стандартните тръби е по-голям от този на радиатор. това може да се провери.

от съседи какво ли не може да се чуе. Sad
от единствените, които се доказа, че "крадат" вода съм чувала за кражби от всички други съседи. с подробности.

минете с фирмата, проверете, но не си създавайте излишни разправии със съседи заради недоказани приказки.

# 277
Също имам топломер на тръбите в банята.Мисля че всички съседи имат.
Звънни си на топлинния счетоводител да ти сложи преди да почне отоплителния сезон.
За краденето няма спасение и аз съм проучвала въпроса. При нас от бруната случайно хванаха в един гараж и остана без последствия, начислиха само някаква база. Гаража се водеше със свален радиатор, а те са си го закачили и пак си го топлят.Отделно ханаха и два апартамента с манипулирани водомери и си ги начислиха на база, там с нещо наказателно. Което пак си е добре щото намаля неотчетеното топло за разпределие върху другите.
Топлофикация гледа да и се плати и да си начисли това, което е влязло и съседите да се избиват. Топлинния счетоводител и той така да си прибере таксите и да отчете.
Преди бяхме на Техем, сменихме се с Бруната, по-доволна съм, не са ми се намалили сметките на сезон, но не се и качват, като се има предвид че парното все му дигат цената и това е нещо. А и това че оглеждат много уредите за манипулации все е нещо и като хванат не оставят нещата така.

Фирма няма как да влезе на проверка, ако съседи не я пуснат и не са задължени да го правят извън отчитането. Ако не пуснат за отчитане ги начисляват на база.

# 278
Аз видях, не е до чул-казал.Така се стекоха обстоятелствата, че посетих един съседски апартамент и видях лира безотчетна.От големите лири, без кран за регулиране на температурата.В апартамента всички радиатори са свалени и за това тази лира ми направи впечатление.
Бяхме много доволни като всички си плащаха и нямаше проблеми.Беше топло в банята отчетите бяха минимални, но сега...
Колкото до минаване с фирмата, се оказа сложно.Трябва да заплатим на апартамент по 2,50лв по спомен.Само в нашия вход са 20 апартамента и в съседния пак толкова.Отделно трябва да известим всички апартаменти за ден и час в който ще се направи това минаване и то какъв е смисъла от цялото упражнение.А и ще трябва да събера само от нашия вход парите за минаване по всички апартаменти, защото съседите от другия не искат.

# 279
Голяма разправия е и няма угодия.
Аз и една съседка се занимавахме със смяната на топлинния счетоводител -3 месеца подлудяхме. А трябваше да се направи защото топломерите ни бяха изтекли 3 години след срока и беше най-подходящия момент да се смени, защото тъй или иначе трябваше да се сменят топломери.
Разправия голяма е, но щом си се хванала действай, тия дето крадат на това разчитат, че при тия процедури на хората не им се занимава, заради тежката бюрокрация и разправия със съседи, но пък те като се уливат не бива да бъдат оставяни на спокойствие и други да им плащат сметките.

Аз друга тактика съм възприела по такива въпроси, домоуправителя ни е доста апатичен напоследък. Само събира пари и плаща сметки. Развали ни се апарата на асансьора на етажа. Оплаквах му се няколко месеца, че много хлопа никакъв ефект. Платих на фирмата, която поддържа да го смени. Като ми цъфна следващия път за входна такса му връчих фактурата и протокола от фирмата и му казах, че почвам да си ги удържам от входна такса.
Сега е много бесен, щото почина ми беше последван от други съседи, но това е положението, кой каквото се оплаква по общите части взе да си го прави и да си удържа парите. А не е да няма пари в касата на входа има си събран резерв за ремонт, но него нещо много го размързя да прави нещо, освен да опищява света че са му малко парите.

# 280
Е! Вие пък! Ами сменяйте го този домоуправител, като го мързи.

# 281
Да, няма да оставя нещата така.Аз съм домоуправител от февруари и за сега събрахме пари да ремонтираме покрива и сега предстои това с щранга.Продължаваме да събираме пари за ремонти, защото догодина ще трябва освежаване на входа, а да ви кажа населението при нас е предимно пенсионери, и ако не събираш пари от рано е трудно да се иска голяма сума накрая.
Кофтито е, че сме с малко дете и имаме куп задължения, но няма кой просто!

# 282
Simple Smile Да го сменяме, но няма желаещи да заемат длъжността, иначе досега да сме му организирали едно събрание имам опит от смяната на топломерите.
Да минем на фирма ще плащаме поне двойно и едва ли ще бъде кой знае колко по-добре от сега, мислили сме го, но на тоя етап никой от тези, които са по-активни в ргижата за входа не желае да го поеме като ангажимент. Две три пенсионерки се натискат, заради парите, но ще бъдат по-зле и от този в момента.
Откаккто минахме на тоя вариант малко се поосвести и взе да говори за ремонти, но да видим само ще говори или ще направи нещо.
А парите за ремонт не са проблем във входа, даваме две помещения входни под наем и тези пари се отделят и седят за ремонти като се наложи и вече има доста събрани.

# 283
  • Вестерос
Защо не станеш ти тогава?

# 284
  • София
Здравейте! Гледам  сте врели и кипели в етажните неволи, та реших да се включа  с въпроси и молба з апомощ, пък дано се раздвижим и организираме и ние като  бели  хора в нашия блок....ЖИвеем  в  нова кооперация и  положението е  като  разграден двор.Много наематели  и никой  не се интересува за нищо.Сега , няколко  ентусиасти, за пореден път  се амбицирахме   с надежда да съберем хора на събрания че имаме доста неща за  оправяне.От няколко дни издирвам собственици и прозвънявам.Дано да дойдат...
Една от точките, които трябва задължително да решим е поставянето на заключваща система с магнит и чипове, че не знаем кой вече има ключ....Блокът е на тихо  място и е отдалечен от шум и улици, и  апаши ни обикалят периодично.Търся конкретни препоръки за фирми ( в София), от които сте доволни- дошли са и са свършили  добра работа бързо  и точно.Ще поставя въпроса ребром и  искам   да имам оферти, които да предложа и директно да им кажа цената на съседите

Общи условия

Активация на акаунт