Етажна собственост - между филм на ужасите и латино сериал - 5 тема

• 52 912
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Имам въпрос към по-запознатите.Целия вход искаме да изключим щранг лира.Направила съм протокол с имената на всички живущи в апартаментите, но това са различни хора от собствениците по нотариален акт.Живущите ли трябва да се подпишат или да търся собствениците, и ако собствениците са двама какво правим?
Ще ходя утре до Топлофикация да питам и четох наредбата и какво ли не и вече ми е каша.Ако някой е правил нещо подобно ще съм благодарна да сподели.

# 256
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
собствениците решават, не наемателите/обитателите.
встрани от въпроса - отрязването на щранг лирата е ... неразумно. баните ви ще са студени зиме, и мокри цялата година. от там - мухъл и всякакви подобни "радости".
мога да предположа защо искате да ги махнете. Sad
има вариант на един от апартаментите по вертикалата да се сложи топломер и по него да се отчита на всички от тази вертикала, или
по-добрият вариант - всеки да замени тръбите-лира с пластмасови изолирани с разводка за радиатор за баня, през термо-вентил и с топломер.
и пак ще продължават да ви лъжат с разпределението, защото там е "куче влачи рейс".

# 257
Подписите трябва да са на собственика, на чието име е партидата, така искаха при  нас като сменяхме топлинния счетоводител. Предполагам че и за щранговете ще е така.
Питай по телефона, ако не ти отговорят тогава се разходи до топлофикация

# 258
  • Варна
За лирата не мога да кажа, не ми се е случвало, но пък да кажа че проектната документация на нашата сграда (въведена в експлоатация през 2008 г.) се пази в районното кметство. Имаме копия от там по повод разни течове, да си видим тръбите къде са. Днес ходих да искам ОВК, че нямаме видима вентилация в мазите, та искам да видя проектанта ли не заложи или строителя не е изпълнил, ще възлагаме проектиране ли... Моите съседи с акта с черната панделка май ще се изнасят. Много обидени... Никой от останалите няма хабер как да подходи към проблема с влажните мази и действам сама.

# 259
пропуснала съм "акта с черната панделка" Simple Smile припомнете.

# 260
  • Варна
Simple Smile Веднага, в резюме: по мой сигнал за неправилно паркиране (след разговори безчет)мой съсед получи акт и му взеха талона
 Той сега толкова обиден, че копие от акта в сложиш на таблото на входа с черна панделка (жалейка). А з пък се вързах и го приех като заплаха... Изживях го, гадно е на жив човек такова чудо да наречеш. Черен автохумор било ...

Последна редакция: ср, 19 сеп 2018, 19:05 от Мира Иванова

# 261
Sad много странен хумор.
изнасянето може да е за добро, само да не решат, че могат да не плащат фонд "ремонт" за апартамента.

# 262
  • Варна
Аз мисля ДНСК да им опънат ленти. Живеят в гараж, който ако не видя като актуализация на техническия паспорт на сградата - днес ходих да искам копие по друг повод - може да се наложи да възстановят изходния вид на гаража. Като сме почнали с лентите...

# 263
Как в гараж ? Frowning

# 264
сякаш за първи път чуваш за гараж, преустроен на кафе, магазин, студио... Simple Smile

# 265
Абе помислих си тоалетна имат ли...Stuck Out Tongue Winking Eye

За това се опулих.

# 266
е козметичните студиа в гараж как имат.
и магазините за хранителни стоки в гараж имат...
преустройват си хората и така.
сега се сещам за едно заведение, което беше събрало в едно 4-5 гаража. свалени стени, останали тук-там колони...
Simple Smile и тоалетни си имаха

# 267
Така е. Ама се сетих за нашите гаражи долу....то нищо нямат вътре.
Вие в София сте друга работа...☺

# 268
кафето в 4 гаража не е в София Wink
тук всичко е магазини и "салони". в краен случай склад за боклуци. Wink

# 269
  • Варна
Този гараж (Варна) беше за две коли, 30-тина кв.м. има с добра ширина, 3.50 м. мисля има. Вътре има антре, санитарен възел, дневна с ъглова кухня и диван, и спалня. Малки, но всичките мебели и оборудване са с нормален размер. Нямаше да откача ако не беше жалейката и цялото театро. Живеят в гараж, ай да си знае жабата гьола.

Общи условия

Активация на акаунт