Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

  • 119 703
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 8 032

Пилешки бутчета с грах

# 226
  • София
  • Мнения: 15 846
Денил, къде е най-вкусното на пилето - кожичката  Cry?

# 227
  • Мнения: 8 032
За съжаление, от известно време пилето ни е все без вкуснотийката-причините са от различен характер...

# 228
  • Мнения: 22 867
Тайна, ти като майка, аз обяснявам колко е вредна, тя все казва, че това било най-вкусното на пилето. Ама да не мислиш, че аз я отстранявам, не, хапвам си я, просто гледа по тв разни предавания и се чуди. То, че няма общо с кожичката на едновремешните домашни пилета, няма, ама.......вкусна е препечена. Peace

Мързеливи макаронци

# 229
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 992
А как почиствате кожата на пилето? Аз като видя перата и космите по купените пилета, се отказвам и дера...

# 230
  • София
  • Мнения: 1 832
Кожата на пиле изпечено върху сол е много тънка и хрупкава /докато е топло пилето/, много я харесвам. Но си е калорична...

# 231
  • Мнения: 1 265
А как почиствате кожата на пилето? Аз като видя перата и космите по купените пилета, се отказвам и дера...
Лита - аз ще ти кажа какво правя. (тук при нас обикновено са мнооого добре изчистени - но тези са и мнооого по-скъпи?!). Когато купя на едро повече кг. в кашон - те са с малко повечко пера.
* Купих си малко газово котлонче. След като съм размразила и измила месото, оставям да се оттече или подсушавам - хартия, кърпи ?! Паля котлончето и го нагласявам на малък пламък и хващам бутчето с две метални щипки и пърля (просто го минавам върху пламъка там, където има пера - особено косми). Почиства се много добре!!! После отново измивам. Но общо взето тук при нас месото се продава много добре изчистено.
** Марчева споменаваше и за свещ - аз не съм работила така.
*** има и друг начин - пинсета за скубане; можеш да използваш тези за вежди, но има и медицински - те са с по-дълго рамо и по-удобни (продават се в магазин за мед-индструменти и има различни големини; можеш да си избереш).

# 232
  • Мнения: 9 485
Горелка за крем Брюле върши много хубава работа и струва около 6 лв

# 233
  • Бургас
  • Мнения: 24 658
Тортенце за рожденния ден на детето ми.

# 234
  • Мнения: X
Печена тиква колко обичам! Heart Eyes

От мен едни броколи, запечени с гауда и моцарела.

# 235
  • София
  • Мнения: 12 245
Горелка за крем Брюле върши много хубава работа и струва около 6 лв
Ти ме уби , направо, 6 лв. горелка??? Такава цена не знам дали има изобщо. Горелка имам, ама не за 6 лв. а 10х6 лв.  за Брюле, разбира се, но никога не съм се сещала, че може и за перата на  пилето. Действам със свещ, отказ няма. Кожата на пилето при мен не се ползва, хвърлям я, гадна ми е, ама аз съм си каприз.
На Тайна хачапурито е разкош, ама без чесън, само с масълце.
При мен едни талиатели и малко сметанов сос и това е, друго няма.  Снимките са излишни.

# 236
  • София
  • Мнения: 15 846


Карз, честит ти рожденик, да ти е жив и здрав!

# 237
  • Мнения: 8 032
Открадвам си кожичка...без да разберат моите домашни любимци...

# 238
  • София
  • Мнения: 15 846
Открадвам си кожичка...без да разберат моите домашни любимци...
Беше много хрупкава, но предимно внука я обира.

# 239
  • Мнения: 9 485

Ти ме уби , направо, 6 лв. горелка???
изтървала съм 1-цата отпред, ама с телефон не ми се отдава много писането Grinning скоро някой я показа във ФБ малка за 16лв https://www.olx.bg/ad/malka-gazova-gorelka-ID317SN.html#780dd06efa , а
и моята не беше 6лв, но е от Щъркелите Grinning

Общи условия

Активация на акаунт