Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

  • 119 630
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 3 964
Показвам моя флан- направих го в кръгла форма за кекс и стана тънък и карамелът остана мн. светъл (омазах цялата кухня, докато го прехвърлях в чинията и сега всичко е захарно и лепне)
Домашните му се зарадваха.




Големи подстрекателки сте, Labrex, Marcheva Kissing Heart Flowers Rose

# 31
  • Мнения: 8 032
Неделнозакуско-обяд...(4-мата сме се натръшкали болни и днес само това имах сили да спретна...очаквам въпрос "а къде е мръвката"?)
Добри,ти си записа рецептата за тези с 1то яйце,нали?,че блога от който е, нещо липсва?!?...

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 12:14 от denyil

# 32
  • Мнения: 22 867
Показвам моя флан- направих го в кръгла форма за кекс и стана тънък и карамелът остана мн. светъл (омазах цялата кухня, докато го прехвърлях в чинията и сега всичко е захарно и лепне)
Домашните му се зарадваха.




Големи подстрекателки сте, Labrex, Marcheva Kissing Heart Flowers Rose


Marcheva, Marcheva е за бой! Simple Smile bouquet Нашето фланче като свърши, сега да можеше да си резна половинката от твоя Heart Eyes! Страшно ми допада ароматът на кафе, който се усеща в комбинацията, нЪл съм си кафеманка! Heart Eyes bouquet

# 33
  • Стара Загора
  • Мнения: 518
Фланът го направих и аз, с неварена сгушенка. Защото по-късно прочетох коментарите.Много ни хареса. Марчева благодаря за рецептата.

# 34
  • София
  • Мнения: 12 245
Как може да сте толкова фантастични, направо разкошни!!!!!!!!!!!!  bouquet chef Hug
Този флан ..  chef chef chef. от къде успях да го намеря, добре че го спретнах , няма такава разкошотия. Както е писала Лабрекс, този аромат на кафе и лек вкус без да е натрапчиво е разкошен.  Това влиза в едни от най-добрите рецепти, много е успешен и лесен, нали, нищо работа.  Сега преведох един чийзкейк , ама такова чудо е, няма второ, но там трябва повечко крема сирене,  около 800 г . Неговите рецепти на  J.Mielle са богатички на продукти, аз се заредих, наполовина съм с Филаделфия, другата част е крема сирене от Лидл, ще стане. Ще се прави, ама малко по-късно, а ако някоя от вас иска да го приготви ще изпиша рецептата веднага.

Готов е сладкиша на Ванчето, Милфьой с маскарпоен. На вид е разкошен, по-късно ще кача и снимка.

sem  що ми се смееш , ми.. то заглавие ли е като заглави е,   телешко, пък бавно готвено, пък провансалски, и за капак маслини .....точно, последния да затвори врата. Днес ще го спретна, сега стои още в маринатата, че късно станах и не съм стигнала до него. Ще се обядва в 16 ч. Марчев има дълго кафе днес, та съм спокойна, утре пътува, кеф.  Simple Smile

Marcheva14, има ли я качена рецептата за турски бюрек със спанак? Flowers Hibiscus Благодаря предварително!
Има я, веднага, ама ако има нещо ме питай, но си е омазване и покапване, но си е така. Пускам. Първата рецепта е с магданоз, разкошно става, сега го спретнах със спанак, пак разкошно , сочен , ей това му е основното, че е сочно, а не сухо. Спанак съм ползвала замразен от Лидл една кутия беше, но грамаж не си спомням, така че това вече е по твой избор колко да добавиш , около 300 г  май.. newsm78

http://recepti.gotvach.bg/r-84040-Турски_бюрек_с_плънка_от_сирене_и_магданоз

Фланът го направих и аз, с неварена сгушенка. Защото по-късно прочетох коментарите.Много ни хареса. Марчева благодаря за рецептата.
chef

# 35
  • Мнения: 1 433
Бюрека изглежда фантастично : сочен, със златист загар - точно по мой вкус е! Heart Eyes Ще го спретна и ще споделя, дали се е получил!
През това време, искам да похваля магданозените кюфтета на Йоли, получиха ми се супер :
http://yoli-www.blogspot.bg/2009/01/blog-post_14.html?m=1
Отдавна не хапвам месо, но ММ доволно яде меса, обаче нападна зелените кюфтета! Grinning

# 36
  • Мнения: 12 865
Ето и една лесна, но много вкусна и хранителна закуска от мен Simple Smile

Ох, залепнах на тая снимка. Така да ми се прияжда от снимки, че ми иде веднага да стана и сандвичи да правя.

AnyHr, къде избяга сосчето, а? Изпари се при печенето казваш? Simple Smile

Имам няколко снимки щракнати. Не всичко снимах. Понякога не ми се занимава, дори на една ръка разстояние да е фотоапарата Simple Smile)
Вчера за закуска правих Катми/пак и отново/, а днес Дърпани банички. Почивните дни малко дейност в кухнята отчитам. В края на седмицата снимах още Този сладкиш, но го направих със сушени кайсии. Този със сливи е сочен и много, много вкусен, а със сушени кайсии си стана по-сух кекс със сушени плодове. Точно по-сухи кексове харесвам.
Щракнах и Добруджанките. Опекох 3 дози, че и гости имах.
Любимата Картофена салата с пилешко и майонеза, но този път добавих и кисели краставички.
И локумени кифлички с Това тесто. Правя често с него най-различни сладки кифли.
От снощи имам Хански шиш.
Ами, това е май Simple Smile Неделно се отчетох Simple Smile

Хански шиш


Катми


Хански шиш (вече готов за хапване)


Дърпаните банички


Картофената салата с пилешко


Кифличките с локум /това остана за снимка/


Кексът със сушени кайсии


И последно - Добруджанки


Марчева, фръц-пръц телешкото по провансалски чакам да споделиш. Тъкмо съм хапнала. Няма ритам камбаната. Grin


Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 14:20 от Merelenda

# 37
  • Мнения: 22 036
Сем, детето е, не мъжът. С него преди 4 години се разделихме и мога много лоши неща да кажа, но няма как да си кривя душата, че всичко ядеше, че и с апетит Simple Smile.  Детето нещо капризничи и не казва какво иска и ме дразни Simple Smile.

# 38
  • иска ми се Варна през лятото
  • Мнения: 223
И да се мръщи и да не се, все ми е тая. Това измислих. Като никога не знае какво иска, проблемът си е негов.
КОЙ, кога, защо...... Smiley - предполагам че става дума за твоя ММ Smirk

gurman - добре дошла в нашата групичка Flowers Bouquet Sparkling Heart Сандвича изглежда много апетитно. Де да имаше един такъв всеки ден някой да ми приготвя Thinking
Марчева - смях се от сърце "сабахлем рано" на ...."последния да затвори вратата" Flowers Hibiscus А флана ще се прави утре, че сама в мазето не слизам, а пък там са запасите  (конд. мляко)
Ани - страхотни бутчета; то май в последно време всички наблягаме на пилешкото (особено ние у дома) Flushed
Ваня - ще се престраша да направя Милфея, но ще ти пиша на лични за малко указания, че корите ми са готови.
Даре ей туй червеното не моЖ ме накара да го преглътна - та ако ще и две седмици да не съм яла. Виж пълнените гъбки са МММ....
ark - кажи как направи тиквичките моля Flowers Blossom

* удома отново пълнено руло - от онова с готовото тесто (миии, много ми е лесно и бързо!?)


снимки от обяда ще кача по-късно



Уохаааа, каква е тая красота!
Тиквичките са мноооогоооо лесни- само малко ги слагам надупчени с малко водичка във фурната, ако искаш подправки и после засипвам с яйца и сирене, таймера на 15мин и изчезвам.
Защо съм пропуснала рецепта с агнешко?
П. П. Как се шрави скрит текст от мобилната?

# 39
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Аз колкото да поддържам форма само с едно телешко се показвам днес.
Напоследък по-рядко. Нещо не съм така мотивиран както преди...може да е от зимата...



# 40
  • София
  • Мнения: 12 245
Мите, що така бре, душа, я виж какво телешко си спретна, разкош. chef
Mitonela, този шиш направо е убиец  chef Всичко е прекрасно , също и снимките ти. Ще си открадна няколко рецепти и записвам, кифлите,  сладкиша с кайсиите, всичко!

Показвам бързо, защото се очерта да имам гости за вечеря, Марчев някой ден ще го гръмна, мислих си съвсем друго да правя, ама не, не било. Поднасям онази френска супа дето не мога да ѝ произнеса заглавието, точното ѝ име е Висшисоаз , дрън- дрън ярина, не мога да го кажа, изкривих си езика на осмица.  Joy С една дума - поднасям тристепенно меню, фръц... Wink
Бавно телешко по провансалски с бекон и маслини - J. Mielle. по дълго не можа да бъде  Mr. Green  + пюре на Дюшес.
Показвам и тенджерата в която го готви, дебела чугунена, плътно дъно, така както пишеше. Важното е да е с дебело дъно и да може да се турне във фурната за 2 часа на 140-150 градуса.


опитах го, топи се, вярно е и е много вкусно
Скрит текст:
още бърбука бавно, пльок-пльок   и има филм от мазнината, но не е тежка, зехтин е
 

На Ванчето, сладкиша е превъзходен, Милфьой с  маскарпоне крем, парченца шоколад. Убиец е и най-важното не е труден, бързо става, бъркаш, заливаш и чакаш да стегне.
Ванче, благодаря и извинявай, че те тормозих на ЛС заради  обясненията които поисках, но аз съм Мара подробната. Благодаря!!!!!!  bouquet


Отивам да пригладя едно покривка и съм готова.

# 41
  • София
  • Мнения: 12 761
marchеva14, пак заповядай! Насреща съм! Стига да мога да съм полезна.  Hug Сигурна съм, че с това меню гостите ти ще останат зашеметени, но не и изненадани от кулинарните ти способности. Видя ли, че не е толкова страшно рязането? А като гледам и по-малко парче си отрязала.  Thinking Приятна вечер ти пожелавам!  Party

# 42
  • София
  • Мнения: 15 846
Щрудел.




# 43
  • Плевен
  • Мнения: 614
Ох, Маrcheva, добре би било да си хапнем по един такъв вкусен шиш, но за съжаление и той, и другите красоти са на трапезата на Merelenda,  а не у дома. Ние само се облизваме. Yum

# 44
  • Den Haag
  • Мнения: 1 971
Вратна пържола на тиган Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт