Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 195
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз колкото да поддържам форма само с едно телешко се показвам днес.
Напоследък по-рядко. Нещо не съм така мотивиран както преди...може да е от зимата...

За този сняг препоръката е мръвки с червено вино (аз го пия по препоръка на доктора Ill ... и така 18 години). Ако ти сам не се мотивираш, няма кой!
Спретни, моля те, нещо тестено (не ям много такива неща, но ми пълнят очите)

Ние дояждаме панирани хапки, бутчета, флан- няма нищо за показване.

# 46
  • München, Deutschland
Последната ми измишльотина - шоколадов чийзкейк с половинки круши за неделното ни кафе Simple Smile

# 47
Успешна седмица кулинарни гении

gurman   - извинявай, реших че си жена. Така е като някой чете през два реда Flushed Така сега с Мидко, Батето и Ванката Пейч - станахте четири момченца в групата.
Merelenda - шиша наистина е достоен за ханска трапеза Wine Glass
Тайне - ммм, щрудел. От една седмица се каня да правя ииии все нещо ми убягва.
diana lobodova - Flowers Bouquet
Марчева - онова "последния да затвори вратата" Smirk - изглежда великолепно.

Аз най-после пържих дребна риба ( коментиран беше начина като ветрило). Мда, много лесно става и рибките добре изпържени и цели. Доволна съм.

Скрит текст:

Правих сушено пилешко филе по рецепта и указания на Батето. Разкош, вкуснотия - благодаря!

Скрит текст:

Препечени филии с руска салата за закуска

Обяда - пилешко със зеленчуци по китайски върху канапе от ориз със селенчуци - въобще азиатска кухня днес.

** нямам идея защо половината текст излезе удебелен?!?

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 14:16 от bubanka

# 48
  • DE
За неделно хранене имаше пуешки бут с бира, горчица и лук в гювеча

# 49
  • Русе
Вкусотия до вкусотия тук! Hands Clap
Малко снимки от последните дни за запис от мен.
Баница с праз

Пилешки хапки със сос от сметана и топено сирене по идея на Еликсир. Много вкусно!

Картофена салата с цвекло и кисели краставички

Сладкиш с круши и джинджифил

# 50
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте кулинарни садисти...една от друга по-жестоки и неустоими изпълнения...ммм...
Ама тва последното на *sve* ме довърши. Особено баницата с праз...оживя ми на корема...
Аз днес с една любима закуска предложена на любим човек. Юфка с хрупкави препържени до оранжево  трохички хляб. Както баба ми я правеше

# 51
Ехх,  midkoo, завидяФ му на тоз любимия човек, много го глезиш! Heart Eyes И както обичам всякакви макаронести, да вземеш да подскажеш рецептичката на баба! bouquet

*sve*, големи вкусотии си показала! Heart Eyes chef bouquet
И пуешкото бутче на matze ме залепи за монитора! Heart Eyes chef bouquet

Уф, няма да ви гледам, прав е midkoo, кулинарен/на садист/ка до кулинарен/на садист/ка сте се подредили, а съм гладна! Отивам да хапна и ще дойда да си догледам на спокоен тумбак! Simple Smile bouquet chef bouquet

# 52
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това нашето вЕрно е садо-мазо.
хем съм закусвала и обядвала и сладолед хапнала и пак...

Simple Smile някой ще подскаже ли за карфиолената запеканка?
правих я веднъж по рецепта от темата и се хареса, а сега не си намирам записките.
това подсказва колко съм подредена. Simple Smile
нямаше запържен праз и сметани, пармезани... само неща, които се намират в средно статистически хладилник.

# 53
  • München, Deutschland
Добри, да не е била с шунка и кашкавал? Или само кашкавал?
Не съм сигурна коя рецепта търсиш.

Вместо сметана, може мазнината да я добавиш от майонеза... Но е хубаво някаква мазнина да има.

# 54
кашкавал май имаше. и кисело мляко. и яйца - накъде без яйца.  Simple Smile
и масло ми се върти в главата.

но нещо не мога да я намяря като "запеканка", може би с друго име се е подвизавала тук.

# 55
  • München, Deutschland
Тази рецепта май беше на Сем - прати й я друга потребителка, а тя после я сподели в темата. С тези кис. мляко и яйца на нея ми прилича. Изчакай Сем да се вклщчи или я попитай нея. Simple Smile

Тайна също правеше запеканка с карфиол, ако правилно помня, но не си спомням да е давала рецепта специална за нея.

# 56
st. Dobri, тези двете на мастърчето правя вкъщи, виж да не би да е тя?

Карфиол със сос бешамел на фурна

Картофена запеканка, имаше и тема за картофената.

# 57
и сирене май имаше, та може и огретен да се води. сега ще се разтърся за огретен.
аз си копирам харесаните рецепти и ги правя, когато имам едновременно желание и продукти. Simple Smile
проблемът е, че понякога ги свалям на работа, понякога у дома и все не намирам търсеното в "рецептурните книжки" .

# 58
  • DE
И аз така по-воднист бешамелов сос(топено сирене) и кашкавал отгоре
Карфиола плюс някаква мръвка, че да не е постно.
Ако има чесън е добре преди това да се запържи, че кърти после и не ходи много на карфиола ако чесъна е само пресован
Черен пипер, сол, копър му стигат на карфиола като подправка

# 59
  • SHOOT ME 10 $
labrex
Ехх,  midkoo, завидяФ му на тоз любимия човек, много го глезиш! Heart Eyes И както обичам всякакви макаронести, да вземеш да подскажеш рецептичката на баба! bouquet

"любимия човек"...нормално е да се сетите за жена ми...познахте ли...
а рецептата не е нищо особено. варена юфка, подсолена и залята със запържени до оранжево в загрято масълце
трошички от една филия хляб и ч.л. червен пипер. Може да прибавите после и сиренце.

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 18:11 от midkoo

Общи условия

Активация на акаунт