Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

  • 119 207
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 22 867
midkoo, важното е, че е любим тоя човек! Глези си го, явно заслужава! Peace Имам подозрения, че баба ми е правила нещо подобно с домашната юфка, дето я точеше, но докато беше жива милата, кой да пита, а сега няма кого да питам. Ще пробвам някой ден, да видя дали не е същото. bouquet

# 61
  • София
  • Мнения: 15 824
Аз си правя карфиол, броколи, брюкселско зеле(него сварено), със сос бешамел, наронвам вътре сирена каквито имам,а отгоре кашкавал.

# 62
  • Мнения: 2 841
Пишмание курабии по Марчева Hands Clap

# 63
  • София
  • Мнения: 12 215
Е, не! Вие сте съсипващи направо, няма да влизам повече тук, огладнявам веднага и влизам в хладилника, независимо колко съм обядвала.  Mr. Green Не се спирате , ей... newsm78
Нищо не съм правила днес, нищичко, сега влизам и вече искам да Фана тестото, еми, еми ще трябва да направя нещо.
Пишмание курабии по Марчева Hands Clap
............................
Ама хубаво, че си ги спретнала но сподели  де, как са , ядат ли се или напротив. При нас изчезват веднага и се пита за още, ама още - няма.

sem, онова , последния да затвори вратата" е убийствано вкусно, френЦка му работа. Заслужава си да се опита. Маслините които ползвах Каламата този път имаха лека горчива жилчица, от най-хубави бяха, е, стана великолепно. Хем леко сладни от плътните домати, хем се усещаше онзи вкус на маслините, месото се разпадаше. Някой ден го пробвай, но се зареди с търпение, бавно му е готвенето  и най-важното е, виното, хубаво плътно червено сухо вино, с домашно не става!!  Ползвах едно червено тежко италианско, не е ясно от кога  беше у  дома, стояло, та престояло в годините.
Разкошна баница, пуешкото бутче - направо се облизах, всичко ще изям.  Mr. Green Свинкя!
Отивам нещо да спретна, не може вие да ме биете по точки... мда.  Joy Joy

# 64
  • Мнения: 9 446
Пепчо, Марчева, благодаря за насоките и рецептата за агнешкото. Стана страхотно, от фланът също нищо не остана. Още не съм се научила да качвам снимки, но ще успея някой ден.

пробвай, не е трудно. Че не се знае без снимка дали няма да те изтрият Grinning Щото аз се записах за новата тема без снимка, че пътувах за няколко дни, ама е минала метла и ме измела, нищо, че иначе съм редовна със снимките. 
midkoo, поздравления за желанието, с което приготвяш за любим човек!  Такава юфка не съм хапвала откакто дядо беше жив ...
Марчева, страхотна ти е супата!

Тия дни и при нас имаше крем-супа - от спанак. http://pep-4o.blogspot.bg/2018/03/blog-post_5.html

Миш-маш и печена наденица за днес http://pep-4o.blogspot.bg/2017/05/blog-post_18.html

# 65
  • София
  • Мнения: 12 215
Пепи, супата е страшно ароматна, много се хареса!  Ще я повторя  и повече.

# 66
  • София
  • Мнения: 15 824
Варени яйца с майонеза, сусам, гомасио и мусака.





# 67
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 773
казах аз, че ще правя карфиол на фурна и...
в кухнята се мятат едни пържоли.... Simple Smile
отмениха ме с готвенето - не възразявам.

# 68
  • Мнения: 7 971
Срам,не срам...шЪ има и пържени картофи след малко...

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 19:59 от denyil

# 69
  • Мнения: 22 867

Аз пък с рециклирани месища по идея на пеп-4о  bouquet за пълнената погача. То тез мъже пържоли, пържоли, меса......пък после аз се чудя кво да ги правя. Simple Smile

# 70
  • Мнения: 4 289


руло от тиквички

# 71
  • Мнения: 15 044
У дома има канелони и пълнени гъби, този път с останалата ми плънка (кайма и сирена) от канелоните. Но понеже съм мързелива, снимах само крем супата (тиквички, картофи, морков, чушки, кромид, една печурка, извара и заквасена сметана).

# 72
  • София
  • Мнения: 12 215
Ядосвате ме с много то си точки, все сте напред с мат`риала  Wink забърках набързо едно което го видях и го спретнах веднага, Пататас Бравас - В кухнята с Бени , разкошни пържени картофи, ама не са само пържени , а си има увертюра преди да се изпържат и са с един великолепен сос, изобщо една бърза верея с добавка от салата и  любимото запечено Халуми на скара, мляс  Wink Приготвих ги пикантни, леко е люто.. . убиец стана всичко.



Това е.

# 73
  • София
  • Мнения: 1 423
Последната ми измишльотина - шоколадов чийзкейк с половинки круши за неделното ни кафе Simple Smile



chrissy, май съм пропуснала,но вече отбелязвате Великден?Загледах интериора зад чийзкейка.


"любимия човек"...нормално е да се сетите за жена ми...познахте ли...
а рецептата не е нищо особено. варена юфка, подсолена и залята със запържени до оранжево в загрято масълце
трошички от една филия хляб и ч.л. червен пипер. Може да прибавите после и сиренце.
На Мидко рецептата ще направя да разнообразя традиционната юфка/макарони.

# 74
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Още не, на 01.04. е, но в повечето католически страни, няколко седмици по-рано се украсява. Аз още не съм сложила украсите, че вчера ме домързя, но предстои може би днес. Simple Smile
Само масата е великденски украсена. Wink

Общи условия

Активация на акаунт