Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

• 119 727
  • 737
  •   1
Отговори
# 540

Dara888, таз вечер си изключително "скромна"! Heart Eyes bouquet chef
Тайна, много примамливо това брауни! Heart Eyes bouquet chef
marchеva14 с тия кралски пръстени......хич няма да я коментирам! Heart Eyes bouquet chef
《Benedetta》, много апетитни филенца, а чийзчета колко обичааамммм... Heart Eyes bouquet chef

У нас супа от свинщинки,

пиле с картофи

и един детски спомен - захаринки. Heart Eyes

# 541
  • София-Младост
Ох...Лабрекс, дай рецепта за тези захаринки, толкова ми приличат на курабийките на баба Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 21:16 от Ала-Бала

# 542
Ох...Лабрекс, дай рецепта за тези захаринки, толкова ми приличат на курабийките на баба Simple Smile

Ала-Бала, пробвала съм по различни рецепти, но тая за  захаринките на баба ми е най-близка до вкуса, който помня от детството си. Peace

# 543
Labrex , обожавам такива "захаринки" !
Само да попитам, дали стават твърди?
Питам, тъй като съм купувала от различни пекарни и някои са или много твърди или пък сухи. Изглеждат.... Heart Eyes

# 544
Не, 《Benedetta》, не стават, коричката е хрупкава, вътре не са твърди и сухи, но не ги препичам, в моята фурна 20 мин ги пека да порозовеят и са добре така. Хубави сладчици са, гледам и дребните ги хрупкат с удоволствие.Simple Smile Пробвай с половин доза, ако искаш. Peace И да допълня, правя топките по 35 грама, т.е. не са като орех, малко по-големи са, не ги разплесквам, така ги слагам в тавата кръгли.

# 545
Мноого благодаря за бързия отговор, утре ще запретна ръкави и ще ги направя, а ако имам време и козуначетата във форми за мъфини (от преди няколко страници). Hug
Без мас ще станат ли така хубави? Frowning1 Yum

# 546
Правя ги с мас, подаряват ми от време на време домашна и си я ползвам, просто не съм ги правила с друго. Помня, че и баба мас използваше. Предполагам и с масло ще станат. Peace

# 547
Ние днес си правихме домашно тесто за паста и направихме леко доматено сосче. Ако ви е любопитно как да си направите сами домашна паста с доматен сос, вместо да купувате спагети и макарони.

# 548
Ние днес си правихме домашно тесто за паста  .......
тази паста е била прясна, ама в някой цех за изработка на паста. Правя паста от 8 години насам и мисля, че мога да я позная.  Тази паста се казва лингуини и видимо от източника - си е готова, не прясно приготвена. https://pixnio.com/food-and-drink/delicious-lunch-dinner-food-ba … ce-meal-spaghetti Я виж така оригинала на снимката, чужда, впрочем,  както и останалите, с които  си пълните сайта. И рекламирате из темите, да се трупа трафик? Безплатна реклама, нали? Но нека да е на нещо, което сте приготвили лично, не с крадени снимки от интернет.  Както и на една обикновена мусака http://fitwell.bg/%D0%9D%D0%B0%D0%B9-%D0%B2%D0%BA%D1%83%D1%81%D0 … l.a_i.469790.html
Започна пролетта и естествено да приготвим любимата ни рецепта супа от коприва с ориз . Каквото остане от копривата може да се използва за други вдъхновяващи ястия, които да сготвим набързо.

супата е от коприва, колкото аз съм на 20. http://www.canadianmennonite.org/stories/new-recipe-church  Супата е с леща и свинска наденица и пресен лук.
Вижте сега, Милена Николова, в тази тема си споделяме личните чинии, с личните ястия и сме отделили време не само да ги сготвим, но и да ги снимаме и да ги споделим тук. Твоето време с какво е по-ценно от времето на тези пишещи хора тук? Вселената е за всички и Земята се върти еднакво  за всеки.  
Дай сега да видим  нещо сготвено от теб.

Лабрекс, Ирма издирва едни захаринки, сега ще и пратя твоите, да ги види.

У нас само шоколадови бонбони - сутринта преди работа изсипах във формата, сега си ги дегустирам Simple Smile,  дано останат   за празника, цяла кутия ще трябва да пълня.

# 549
Момичета да ви попитам вие на великденската трапеза слагате ли алкохол?

# 550
Мога да кажа само "lol" за крадените снимки Frowning.
Тези красиви сърца имат ли някакъв пълнеж? Изглеждат феноменални!
Отдавна обмислям да си купя силиконови формички.
Също така се чудех, как ги правите двуцветни? Heart Eyes

# 551
  • София
Пеп, страхотна си, как бързо я излови  Hug!И мен ме учудиха лингуините, онзи ден и аз правих купешки, а станаха като домашни,че обичам да си ги сварявам добре, пък тези уж домашни, пък ал денте стоят, а домашната бързо се сварява, особено прясната. Марчева, не ме изчервявай, че си правя паста - правя, но не е перфектна.Перфектна си е за моите у нас, но предполагам,че  италианец ще им намери кусур. Peace

# 552
Тези красиви сърца имат ли някакъв пълнеж? Изглеждат феноменални!
Отдавна обмислям да си купя силиконови формички.
Също така се чудех, как ги правите двуцветни? Heart Eyes
нямат пълнеж - много простички - разтопен бял шоколад и формата леко поставена под наклон.  Като поизстина 15 мин. разтопих кафявия и допълних формите, вече легнали. Тук-там имам шуплички, но не мисля, че ще им треперя. Шоколадите са готови Simple Smile купени, вместо да ги ядем на шоколад, ги направих на сърца.  Имат само по лъжица масло, на 100 г шоколад.  Формата е силиконова, бях си я купила за ледчета.

Тайне, ти знаеш машината как ги реже лентите - първо това ми направи впечатление. Прясната паста е толкова нежна, аз я правя с брашно от твърда пшеница и варя не повече от 2 мин,

Janes90, ние слагаме. Или сме н а гости, или у нас има гости.

# 553
  • София

Тайне, ти знаеш машината как ги реже лентите - първо това ми направи впечатление. Прясната паста е толкова нежна, аз я правя с брашно от твърда пшеница и варя не повече от 2 мин,

newsm10 newsm10 newsm10

# 554
  • София
Ние днес си правихме домашно тесто за паста  .......
тази паста е била прясна, ама в някой цех за изработка на паста. Правя паста от 8 години насам и мисля, че мога да я позная.  Тази паста се казва лингуини и видимо от източника - си е готова, не прясно ...................., което сте приготвили лично, не с крадени снимки от интернет.  Както и на една обикновена мусака ..........
супата е от коприва, колкото аз съм на 20.
..................Дай сега да видим  нещо сготвено от теб.

Браво пеп  bouquet bouquet  а аз реших, че съм с  толкова с две леви ръце, че не мога една свястна паста да завъртя, че Тайна че си го може жената това е видно, ама пък толкова да съм задръстена, че тази паста, на тази Милена, реших че е перфектната домашна паста, а моята изобщо така не изглежда... хм.. направо се отчаях, даже си и казах, бре Марче виж какви пасти въртят хората, а ти...уж и семола си купила, хубава машина имаш за паста,  уж я въртиш  newsm78 ,...а то къде била мишката... мда.
Ох, успокоих се, мирясах.... hahaha hahaha
Пеп, бонбоните са ти жестоки, браво!   chef Не мога да ги приготвя. Утре ще кача онази торта и веднага след като я качат ти я пускам, не съм забравила, ама .... друг пък ще ти обяснявам, защо се забавих.
Правя нещо в късни доби, дали ще стане не е ясно, но се пече, дълго ще се пече 70 мин. Ще имам гости утре, немци на вечеря, двама са, та нещо да приготвя. Късно разбрах, а и се помотвах малко. Ако стане ви го мятам веднага.

Общи условия

Активация на акаунт