Майчинството счетоводно-76

• 70 687
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте малко вън от майчинството, ще подавам молба за детски в края на май. Бележката от работодателя за кой период трябва да е.
Благодаря Ви!

# 586
  • София-Младост
Здравейте малко вън от майчинството, ще подавам молба за детски в края на май. Бележката от работодателя за кой период трябва да е.
Благодаря Ви!
05.2017-04.2018 вкл.

# 587
Бях се отнесла и видях, че 42 дневният болничен ми изтича днес. Сега следващият, последен, трябва да го издаде педиатърът - т.е. от 26.05, което е събота, аз ще ѝ звънна утре, но не знам на работа ли е. Въпросът ми е, може ли принципно да се издаде болничният по-късно, например в понеделник?

Може. Но и звънни, за да я предупредиш.
Благодаря!

# 588
Здравейте мили дами и мили мами. Имам няколко въпроса относно болничния работя на бензиностанция като касиерка от 20 дена вчера разбрах една прекрасна новина, че ще ставам майка бремена съм в 2рият месец. Искам  да попитам сега ако закарам на работодателя болнични дали ще ме пусне в болнични или ще ме изгони. Бладаря ви
😘😘❤️❤️😘

# 589
  • София-Младост
Здравейте мили дами и мили мами. Имам няколко въпроса относно болничния работя на бензиностанция като касиерка от 20 дена вчера разбрах една прекрасна новина, че ще ставам майка бремена съм в 2рият месец. Искам  да попитам сега ако закарам на работодателя болнични дали ще ме пусне в болнични или ще ме изгони. Бладаря ви
😘😘❤️❤️😘
Едва ли ще те изгони. Би следвало да няма проблем с болничния, но...ти имаш препоръка от лекар да ползваш, или целта е друга?

# 590
Препоръка от лекарката постояно повръщам и ми е лошо.

# 591
  • София-Младост
Препоръка от лекарката постояно повръщам и ми е лошо.
Ами тогава не би трябвало да имаш проблем.

# 592
Благодаря
😘❤️😘

# 593
  • София
От 2.1.2018 ми започна 45 дневният болничен преди раждането. Догодина ми се налага да подам данъчна декларация. По принцип си взимам от работодателя служебна бележка. Догодина ще може ли да ми издаде?

# 594
  • Варна
От 2.1.2018 ми започна 45 дневният болничен преди раждането. Догодина ми се налага да подам данъчна декларация. По принцип си взимам от работодателя служебна бележка. Догодина ще може ли да ми издаде?

Да, при поискване.

# 595
Здравейте, моя колежка ще излиза по майчинство в средата на годината. Интересува се дали може да си прехвърли целия отпуск /20 дни от тази година/ в следващата без риск да ѝ "изгори". Понеже ще е в майчинство мисля, че няма проблем за това, но все пак да ме насочите за нещо по-конкретно, ако сте се сблъсквали с такъв казус. Hands Pray

# 596
  • София-Младост
Да, може. чл.176 КТ

# 597

Много, много ти благодаря!

# 598
Идвам с едно много тъпо питане. Говорих с една позната, която твърди, че служителка от социално подпомагане и е казала, че еднократната помощ за второ дете била променена от 600 на 280 лева. Та вярно ли е? Аз твърдя, че няма такова нещо, а тя е убедена, че жената нямало за какво да я лъже.

# 599
  • София-Младост
Идвам с едно много тъпо питане. Говорих с една позната, която твърди, че служителка от социално подпомагане и е казала, че еднократната помощ за второ дете била променена от 600 на 280 лева. Та вярно ли е? Аз твърдя, че няма такова нещо, а тя е убедена, че жената нямало за какво да я лъже.
Размерът на тази помощ се приема със закона за държавния бюджет за всяка година и не се променя, когато на някоя служителка и хрумне.
9) Размерът на еднократната помощ при раждане на живо дете по чл. 6, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2018 г. е, както следва:
1. за първо дете – 250 лв.;
2. за второ дете – 600 лв.;
3. за трето дете – 300 лв.;
4. за четвърто и всяко следващо дете – 200 лв.

Общи условия

Активация на акаунт