Майчинството счетоводно-76

• 71 095
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Майчинството се смята като 90 % от средноднодневното възнаграждение или най-малко МРЗ.

# 196
Момичета, 45-дневния преди раждане и другите два вида болнични после с каква сума са? Тоест минималното 510лв. майчинство започва се получава след като минат тези 10000 вида болнични или аз бъркам?

# 197
  • София-Младост
Момичета, 45-дневния преди раждане и другите два вида болнични после с каква сума са? Тоест минималното 510лв. майчинство започва се получава след като минат тези 10000 вида болнични или аз бъркам?
От началото на 45 дневния до края на 410-тия ден обезщетението не може да е под МРЗ.

# 198
След болничния от педиатър какви документи ще ми трябват?Счетоводителката вика има време,ще ти звънна като наближи,но е малко разсеяна,аз ще трябва да пътувам с бебето до София и искам всички документи да съм ги подготвила и като ида да стане за половин час както се казва.Предваротелно блаходаря.Знам за молба за отпуска написана на място и акта за раждане на детето.

# 199
  • Варна
С приетите промени за 2018 г. ето кратко резюме: "По-високо майчинство и обезщетение за безработица, но по-малък размер на болничния.  Работодателите ще плащат първите три дни болничен. От четвъртия ден НОИ ще продължи да плаща по 80%. 2018 г.-  майчинството за втората година на детето се увеличава с 40 лв. и става 380 на месец. Размерът на майчинството за първата година на детето ще продължи да зависи от дохода за 2 години назад. "

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 21:58 от gpym4e

# 200
  • Варна
След болничния от педиатър какви документи ще ми трябват?Счетоводителката вика има време,ще ти звънна като наближи,но е малко разсеяна,аз ще трябва да пътувам с бебето до София и искам всички документи да съм ги подготвила и като ида да стане за половин час както се казва.Предваротелно блаходаря.Знам за молба за отпуска написана на място и акта за раждане на детето.

След болничните издават заповед за отпуск и се пуска Приложение за отглеждане на малко дете. Подава се от фирмата по електронен път.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 21:58 от gpym4e

# 201
От началото на 45 дневния до края на 410-тия ден обезщетението не може да е под МРЗ.

Благодаря, Ала-Бала Flowers Hibiscus
Някой ми беше споменал, че те се плащат като стандартния болничен, в който съм била досега от третия месец, та затова се бях объркала.

# 202

След болничните издават заповед за отпуск и се пуска Приложение по чл. 53 от КСО за отглеждане на малко дете. Подава се от фирмата по електронен път.
След болничните обезщетението е по чл. 50 и 51 от КСО.

# 203
С приетите промени за 2018 г. ето кратко резюме: "По-високо майчинство и обезщетение за безработица, но по-малък размер на болничния.  Работодателите ще плащат само 50% от осигурителния доход за първите три дни болничен, а не 70%, както беше досега. Това не е вярно. Работодателя продължава да изплаща 70 % от среднодневното брутно възнаграждение за месеца, в който е настъпила временната
неработоспособност. За справка чл. 40, ал. 5 от КСО.
От четвъртия ден НОИ ще продължи да плаща по 80%. 2018 г.-  майчинството за втората година на детето се увеличава с 40 лв. и става 380 на месец. Размерът на майчинството за първата година на детето ще продължи да зависи от дохода за 2 години назад. "

При болнични за бременност всичко се изплаща от НОИ.

gpym4е, не се заяждам, но давате грешни съвети и подвеждате хората.

# 204
  • Варна
Аз само цитирам материали от статии,  не давам съвети! И ако забелязвате, тук не пиша, че първите 3 дни от майчинството се плащат от работодателя, а става дума за обикновените болнични. И по-важно е процентът, за да си смята всяка колко горе-долу ще получава, а не непрекъснато да питат за най-различни заплати. И най-добре всеки да си чете КСО.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 21:57 от gpym4e

# 205
Аз си изкарах пик и с него си изчислих прогнозно на ден колко ми идва майчинството.

# 206
С приетите промени за 2018 г. ето кратко резюме: "По-високо майчинство и обезщетение за безработица, но по-малък размер на болничния.  Работодателите ще плащат само 50% от осигурителния доход за първите три дни болничен, а не 70%, както беше досега. Това не е вярно. Работодателя продължава да изплаща 70 % от среднодневното брутно възнаграждение за месеца, в който е настъпила временната
неработоспособност. За справка чл. 40, ал. 5 от КСО.
От четвъртия ден НОИ ще продължи да плаща по 80%. 2018 г.-  майчинството за втората година на детето се увеличава с 40 лв. и става 380 на месец. Размерът на майчинството за първата година на детето ще продължи да зависи от дохода за 2 години назад. "

При болнични за бременност всичко се изплаща от НОИ.

gpym4е, не се заяждам, но давате грешни съвети и подвеждате хората.

Аз само цитирам материали от статии,  не давам съвети! И ако забелязвате, тук не пиша, че първите 3 дни от майчинството се плащат от работодателя, а става дума за обикновените болнични. И по-важно е процентът, за да си смята всяка колко горе-долу ще получава, а не непрекъснато да питат за най-различни заплати. И най-добре всеки да си чете КСО.

И обикновените болнични продължават да се плащат на 70% от работодателя. Май вие трябва да си прочетете КСО, а не разни статии...

# 207
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Ето тук ти е грешката...Все едно "чух да го казват по тИлевизора"...
Има си законодателство и то важи...Ходи да спориш по институции с цитати от статии.

# 208
Аз си изкарах пик и с него си изчислих прогнозно на ден колко ми идва майчинството.

Най-лесният и достоверен вариант.

# 209
Гледам, че работодателят само ми превежда някакви осигуровки въпреки болтичните.

Общи условия

Активация на акаунт