Майчинството счетоводно-76

• 70 668
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, на мен малко не ми е ясно следното. Значи майчинството се изчислява 1,8 година назад. Ако последните 4 месеца съм болничен как става изчисляването - на база сумата, която съм получавала?

# 541
  • София-Младост
Здравейте, на мен малко не ми е ясно следното. Значи майчинството се изчислява 1,8 година назад. Ако последните 4 месеца съм болничен как става изчисляването - на база сумата, която съм получавала?
На база сумата, от която е изчислено обезщетението.

# 542
Та значи средно 80%*510лв = 408лв
долу горе такава сума трябва да взема (в зависимост от дните и т.н.)?

# 543
Та значи средно 80%*510лв = 408лв
долу горе такава сума трябва да взема (в зависимост от дните и т.н.)?
В началото на темата има калкулатор, който е много интуитивен и лесен за въвеждане на данни. Ако сумата е постоянна с един клик се въвеждат за всички 18 месеца и се изчислява обезщетението.

# 544
От днес до края на месец ще съм болничен, дали ще ми се намали заплатата в края на месеца?

# 545
  • София-Младост
От днес до края на месец ще съм болничен, дали ще ми се намали заплатата в края на месеца?
Е няма как да не се намали, заплата ще получите до днес, + 3работни дни от болничния на 70%. За останалите дни обезщетение.

# 546
Ех, ако не се намаляше заплатата Joy

# 547
Здравейте,имам нужда от информация относно майчинство и болнични.Казусът е следният: Бременна съм в 26 г.с,имам общ осигурителен стаж от 6 години,последната ми месторабота беше на временен трудов договор от 05.07.2017 до 05.02.2018,имам прекъсване от 3 месеца и в момента има възможност да ме назначат на постоянен трудов договор.Въпросът ми е какви осигуровки трябва да заплатя на счетоводителя и какви документи са ми нужни до излизане в 45 дневния болничен?

# 548
Здравейте, в момента съм в неплатен за отглеждане на дете от 2 до 8г., който изтича началото на юни и съм бременна. Имам ли право след това да изляза болничен без да се връщам на работа и на каква база ще ми се изчисли майчинството?

# 549
  • София-Младост
Имате право. Обезщетението за бременност и раждане винаги се смята на база 24 месеца, считано отмесеца преди първия болбичен. Този неплатен ще влезе като МРЗ при изчисляването.

# 550
Дами, бърза справка да направя само. Ако съм в 45-дневния болничен преди раждане от 20.04.  и хипотетично родя на 20.05.,кога се изплаща частта за месец май? Предполагам след изтичане на календарни месец и след предаване от работодателя на втория болничен (което сигурно трябва да стане до 10.06.)?

# 551
  • София-Младост
В началотома юни, ако е предаден май.

# 552
  • Бургас
Здравейте. Ноември месец детето ми става на 2г. и майчинството ми изтича. От фирмата, в която съм по майчинство ще ме освободят след изтичането му. Някой знае ли дали имам право да взимам обезщетение за безработица от борсата, след прекратяване на ТД?

# 553
  • Пловдив
Здравейте. Ноември месец детето ми става на 2г. и майчинството ми изтича. От фирмата, в която съм по майчинство ще ме освободят след изтичането му. Някой знае ли дали имам право да взимам обезщетение за безработица от борсата, след прекратяване на ТД?

Да,4 ри месеца минималното.До 7 дни след освобождаването трябва да се регистрираш в БТ

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 21:21 от AnMary

# 554
Някой с 45 дневен болничен за април, има ли превод досега?

Общи условия

Активация на акаунт