Майчинството счетоводно-76

• 70 452
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, искам да получавам майчинството си и детските по друга сметка, а не по тази, която ползвах досега. Как мога да го заявя?

# 646
  • София
Много благодаря, момичета за отговорите. Още утре ще подам документ, че съм бременна Hug

# 647
  • Майнатаун
Здравейте на всички. Извинявам се, ако въпросът ми се стори тъп, но от днес имам ПИК на НОЙ, за да си следя болничните. 
Направих спарвка и ми излиза осигуряването само при настоящи ми работодател, което е от 08.2017 г., а всичко преди това ми излиза на минималната работна заплата. Аз съм била при други трима работодатели, като трудовият ми и осигурителен стаж, започва от 2013г. Работодателите ми са били държавни институции, включително и държавен служтел съм била. До 08.2017 г. (когато започнах при настоящия си работодател) ми излиза че съм осигурявана на минималната заплата, което не  отговаря на истината. Даже в едната от справките, ако се ориентирам правилно ми излиза едва ли не че не съм била осигурявана до преди 08.2017г.  Имате ли идея от къде може да е проблема?

# 648
  • София
В системата на НОИ при прогнозно изчислване на майчинството ми излиза последния месец (април) преди 45 дневния на МРЗ. Предполагам всичко това е заради голямата каша, която сътвориха и работодателя ми беше платил заплата за половин месец, НОИ ми платиха целия месец болнични (продължение , не първични) и ми излиза и тази забележка:
Забележка   Има несъответствие между данните, подадени от работодателя/-ите (осигурителя/-ите) с декларация обр. № 1 за броя дни във временна неработоспособност за даден месец и броя на дните, за които е изплатено парично обезщетение от ДОО.

Според мен корекции за април не могат вече да се правят, предвид, че е юни, и тази МРЗ в последния месец в изчисленията влияе доста негативно за цялото изчисление на обещетението ми за майчинство (разликата с реалния доход , на базата на който ми плащаха болничните е над 4 пъти..).

Правилно ли се ориентирам? Или все пак могат да коригират нещата някак си.
Все още не са представили 45-дневния ми болничен в НОИ (аз съм го предала на 29ти май, така че тук още няма забавяне, но ще има със сигурност...)

# 649
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
В системата на НОИ при прогнозно изчислване на майчинството ми излиза последния месец (април) преди 45 дневния на МРЗ. Предполагам всичко това е заради голямата каша, която сътвориха и работодателя ми беше платил заплата за половин месец, НОИ ми платиха целия месец болнични (продължение , не първични) и ми излиза и тази забележка:
Забележка   Има несъответствие между данните, подадени от работодателя/-ите (осигурителя/-ите) с декларация обр. № 1 за броя дни във временна неработоспособност за даден месец и броя на дните, за които е изплатено парично обезщетение от ДОО.

Според мен корекции за април не могат вече да се правят, предвид, че е юни, и тази МРЗ в последния месец в изчисленията влияе доста негативно за цялото изчисление на обещетението ми за майчинство (разликата с реалния доход , на базата на който ми плащаха болничните е над 4 пъти..).

Правилно ли се ориентирам? Или все пак могат да коригират нещата някак си.
Все още не са представили 45-дневния ми болничен в НОИ (аз съм го предала на 29ти май, така че тук още няма забавяне, но ще има със сигурност...)

Обърни се към счетоводството ти, могат да се коригират данните за април още повече, щом има проблем.

# 650
Здравейте, искам да получавам майчинството си и детските по друга сметка, а не по тази, която ползвах досега. Как мога да го заявя?
Подаваш при работодателя приложение №1 от НПОПДОО http://www.nssi.bg/images/bg/users/forms/benefits/pril1_2017.doc с попълнен раздел II, където декларираш новата банкова сметка. Той подава в НОИ. За детските не зная.

Здравейте на всички. Извинявам се, ако въпросът ми се стори тъп, но от днес имам ПИК на НОЙ, за да си следя болничните. 
Направих спарвка и ми излиза осигуряването само при настоящи ми работодател, което е от 08.2017 г., а всичко преди това ми излиза на минималната работна заплата. Аз съм била при други трима работодатели, като трудовият ми и осигурителен стаж, започва от 2013г. Работодателите ми са били държавни институции, включително и държавен служтел съм била. До 08.2017 г. (когато започнах при настоящия си работодател) ми излиза че съм осигурявана на минималната заплата, което не  отговаря на истината. Даже в едната от справките, ако се ориентирам правилно ми излиза едва ли не че не съм била осигурявана до преди 08.2017г.  Имате ли идея от къде може да е проблема?
Да не би да сте работили към МВР или някое военно формирование. Водят се секретен регистър и не излиза инфо за тях, че са с по-специален режим.

# 651
Здравейте, и последния болничен след раждането ми приключи. След него подадох декларация, за да ползвам остатъка от 135 до 410 дни. Съответно работодателят я е подал почти веднага и за месец май си получих парите още през май. Въпросът ми е сега за юни през юни ли ще получа или чак през юли?

# 652
Като се връщам след втората година на работа, трябва ли да уведомявам НОи, НАП... Или да подавам някъде нещо в някоя институция?

# 653
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Като се връщам след втората година на работа, трябва ли да уведомявам НОи, НАП... Или да подавам някъде нещо в някоя институция?
Не, ако е след изтичането й.

# 654
На 11 юни ми изтича болничния, който е издаден от болницата, където раждах. Педиатъра ще ми издаде нов, но за какъв период ще бъде?

# 655
  • София-Младост
На 11 юни ми изтича болничния, който е издаден от болницата, където раждах. Педиатъра ще ми издаде нов, но за какъв период ще бъде?
При идеалния случай раждане на термин е за 48 дни, но може да са по-малко или повече. От началото на първия 45 дневен до края на този сега, за който питаш трябва сбора на дните да е 135.

# 656
Здравейте, родих на 20.05, бях с термин 17.05. Съответно, 45 дневният болничен ми е до 17.05. Болничният от болницата е от 20.05. От кого трябва да взема болничен за дупката между 2та-от 17 до 20.05? Благодаря.

# 657
Здравейте, родих на 20.05, бях с термин 17.05. Съответно, 45 дневният болничен ми е до 17.05. Болничният от болницата е от 20.05. От кого трябва да взема болничен за дупката между 2та-от 17 до 20.05? Благодаря.
От АГ който ти е следил бременноста и ти е издал 45 дневния.
Същия въпрос го имаше една страница по-нагоре.
Честито бебе!

# 658
От АГ който ти е следил бременноста и ти е издал 45 дневния.
Същия въпрос го имаше една страница по-нагоре.
Честито бебе!
Благодаря, извинявам се, не съм видяла.

# 659
Здравейте,
Аз явно трябва да се върна в първи клас по математика - вече втори месец спорим с АГ за началната дата на 45 дневния болничен. Терминът ми е на 17ти август и като броя 45 дни назад излиза, че първия ден на болничния трябва да е 3ти юли. В кабинета ми казват от 2ри юли. Правих справка в НОИ с ПИК - и там си пише, че от 3ти юли... Не че е голяма драма, но планирам да си пусна платен отпуск от средата на юни и искам да знам до края на юни ли да го пусна или и 2ри юли. Чудя се какво не разбирам от сметките?

Общи условия

Активация на акаунт