Ниски левкоцити при дете на 5г.

• 10 625
  • 53
  •   1
Отговори
# 15
Той и ибупрофена сваля левкоцитите, даже повече от нурофена.

Дорис, ибупрофен и нурофен е едно и също нещо - 99,9% ИБУПРОФЕН.

Венета, хич не бих си мислела, че проблемът ви идва от ибупрофена. Хематоложко мнение ви трябва и то навреме.

Прочети за левкопенията. С това, което казваш за наследствената анемия и дефицитното хранене на детето, при левкопения една остра инфекция може да се отрази фатално.

Да се проследи нивото на левкоцитите за левкопения от хематолог.

И, за Бога, как така изследванията показали бактериална инфекция, а лекаря предписал инфлуцид 3 дни и ако няма подобрение - антибиотик?!
Я го напиши това както трябва, че много несериозно звучи. Инфлуцида не стига, че и на изопринозин си минала...

# 16
Заведох го само с тепература прегледаго ггътло гъди спокойни тогава пусна пкк левкоцитите бяха 11 и нитрофилите му лека извън норма и затова уж неизбърал с аб
На четвъртия ден имаше пак т. и почнах аб
Два ни го давах но подържаше 37.6 т.
Тоггава го заведох за снимка помислих си плевмония но на ренгена няма плевмони я пуснах нова пкк и токава лелкоцитите бяха -1.8
Десет пъти ми о ясни защо е изписа аб как съм го разтворила ме пита не е правил реакция от нищо било то храна или лекарства
Давах месец и половина инфлоцит уж за укрепване по леко да минава грипа
Но се оказахме  в болница
Незнам как да кача снимки снимала съм изследанията

# 17
Пуснаха ни от боницата заради това че имаше много болни деца да не направим беля
Д-ра мн се притесни защото аугментина също сваля левкоцитите гледаха го на видеозон далак черен дроб надбъбречна жлеза няма изменения
Но в корема ми все още е заседнала буца що стана така
Както писах като се паникьосам е както трябва

# 18

Това са първите изследвания с леко изменение на нетруфилите затова неизбъра с аб

Тези са след 8 дози по 5мл аугментин и подържашта т 37.6
Противотемпературни давах два три пъти но преди аб защото вдигна 40 и след хексалгин свали на 39.7 за час това беше един ден

# 19
Кога ще пуснеш контролни изследвания?

Грипа. който сега се вихреше е такъв - с изменения в кръвните показатели. И аз много се бях притеснила, тъй като щерката стана на кръвоизливчета по краката! Откачих! Така, че те разбирам. Но сега всичко върви към подобрение. Вероятно е от лекарствата.

# 20
Дано наистина да е от лекарствата и грипа
Ще изчакам хематолога като назначи изследвания че нещо много ни забраняваше да го бодът досега така не се беше тръшкал докато му вземат кръв 

# 21
  • Sofia
За първи път срещам тема за ниски левкоцити и се включвам, за да науча нещо повече по въпроса. При нас обаче не става дума за дете, а за майка ми- поне от 2 години е с ниски левкоцити- малко над 2. Тя е на 67 години.  Личната й лекарка само се пули, прати я на хематолог, който също нищо не каза съществено и май я прати на гинеколог!? И с това се приключи следенето й от лекари. Затова ще следя темата.

# 22
Затова пуснах темата дано повече хора се включат.
Може да пробвате както по горе са писали сок от ябълка с морков и червено цвекло.
Нара също е полезен за левкоцитите.
Аз днес взех епикризата от болницата. СУЕ-мм какво значи.
ДКК:
СРП -6
LY - 0.489
MO - 0.218
Sg - 0.293
Ако на някой му говори нещо.

# 23
  • Sofia
СУЕ е скоростта на утаяване на еритроцитите. Показва инфекция, ако е повишена. По принцип след боледуване по-бавно пада. ЦРП показва на ранен етап инфекцията., нормата е до 5, така че 6 в случая не е много. Останалите са моноцити и лимфоцити- видове левкоцити. Те в норма ли са?

# 24
лимфоцити те са ниски др е в норма
Сега и рани има в устата не са големи

# 25
Важно е да се увеличават!

Има ли увеличени лимфни възли детето?

За афтите ползвам Тантумверде - пръскало.
За прочистване на лимфата може да направиш мед, орехи и лимони. Ако детето е слабо се слага и краве масло.

# 26
Ще влизаме в болница за пълни изследвания за каквото се сетите.
Вариантите са вирусите са му дошли в повече и са новарили организма
Или мононеклеоза или заболяване на кръвта
Стискайте палци да са вируси.

# 27
Убедена съм, че е от боледуването и температуро понижаващите и аугументина.  Hug

Правихте ли ново изследване?

# 28
Аз така и не разбрах какво му има на детето. Ако може хронологично да опишете симптомите...
Амоксицилина също не разбрах защо е предписан въобще. Болница, грип намесвате... Показателите как ги интерпретираш, при положение, че нямаш дадени референтни стойности...? Само си повтаряш "еди какво си сваля левкоцитите".
Нищо не сваля левкоцитите. Или имате левкопения или нямате. Заради какво точно е предписан амоксицилина? На сляпо ли? Афтите (кандидоза) са от него. Прочетете си листовката, за да разпознаете кое е странични ефекти и кое не и да не се филмирате допълнително.
Дайте хронологично да анализираме състоянието на детето.

# 29
22.02 температура ,изсл. преглед
Резултати показват бактериална
Предписан инфлуцит на 2 часа по една таблетка, трети ден аб аугментин ако тем. продължи
Защото няма гърло червено или хрипове затова не бърз. АБ.
Вторник точно 8 дози аб
Сн ренген няма плевмония или др
Изследвания пкк ниски левкоцити дкк ниски лимфоцити
Оставме в болница система орбазон
Изопринозин за вирусна инфекция.
Да на 22 изсл. Показват бактериална, а след шест дни вирусна.
Поддържа тем.от два дни има болки ниско в корема и афти
Подути лимфни възли в корема
По ясно немога да обясня от това от 22 февруари е с тем.

Общи условия

Активация на акаунт