Ниски левкоцити при дете на 5г.

• 10 618
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
ьстискам палци всичко да е от вируса. Сега детето как се чувства?

# 31
Но тогава ниските левкоцити и афтите не са ви основния проблем ...

# 32
Сега детето се чувства добре. Благодаря!
А мен искат в лудница да ме вкарат сега на всичкото отгоре се оказа и с възпалени синуси.
Аз се обърках какво му има на това дете. Седим и чакаме другите резултати незнам с каква диагноза ще се окажем
Правиха снимка на синуси заради сополи

# 33
Съжалявам, нищо не разбирам от описанията Ви, освен, че от 15 дни детето е с температура.

Ако така ги разказвате нещата на лекари, нищо чудно да ви объркат диагнозата. Sad

# 34
Благодаря за вниманието детето е вече по добре. Кк влиза в норма диагноза тежка вирусна ифекция и възпалени синуси аб лечение венозно медаксом. Дано това е ясно 🙂
И пак благодаря за вниманието!

# 35
Да ви занимая още малко с нас.
Цялата дандания и всичко се оказа от шарка.
В градината е имало 4деца с шарка и никой не е сметнал за необходимо да съобщи на мен за това.
И с първия аб сме стопирали избиването на пъпките и се е получило усложнение.

# 36
Радвам се, че вече има яснота!
Надявамс е скоро да се възстановите.

Може да имате предвид, че няма да изграден траен имунитет /явно заради антибиотика/. При мен се е получило по същия начин и боледувах 2 пъти от варицела в рамките на 20 години. Но пък и нормалният имунитет на варицелата бил с 14 годишна давност ми каза имунолога  newsm78

# 37
  • Варна
стига де, ако беше така всички щяха да боледуват по няколко пъти, това е просто абсурд.

# 38
Определено е по добре. Благодаря!
Имаме контролен преглед ще попитам дали може да изкара пак.
А в градината ще им се накарам едно хубаво, три седмици немжем да разберем какво му има, щото няма кой да каже че има шарка.

# 39
стига де, ако беше така всички щяха да боледуват по няколко пъти, това е просто абсурд.

Ами той ми говори разни неща, но аз бях доста зле и не съм разпитвала подробно. Та в общи линии с изненада разбрах, че вирусът на варицела и на херпес зостер е един и същ. Доколкото схванах първата среща с вируса се изкарва като варицела и се създава имунитет, който трае определен срок от време. После ако пак се заразим и "разболеем" болестта протича безсимптомно, тъй като вече имаме имунитет, но възниквали предпоставки за изява на херпес зостер. Имаше и трети етап с някакви херпесни обриви по хода на нервите, но това не си го обясних. Тогава не живеех в България и колкото и да поназнайваш някой език лекарят не ти говори само с научените думички.

То и без това ме питаха какви инфекциозни заболявания съм карала като дете и аз освен там каквото изредих казах и ШАП.  Laughing Те реагираха  Shocked А аз наистина съм с такава диагноза преди 40 години от болница в Търново. Животните на село са били болни и съм се заразила, имало е опастност да загина и от болницата в Търново са казали че няма да понеса преместване в друг град. Заради мен са идвали лекари от София и разни светлила инфекционисти. Мама е искала да ме носи в Букурещ /там е учила/ и да търси лекари, но единият приходящ я спрял и и казал, че съм 3 случай за целият му живот и практика, за който е чувал и там надали ще могат да ми помогнат, а пътя и мотането може да са фатални. Вливали са ми няколко антибиотика едновременно и постепенно съм се оправила. Но документ, че имам такава диагноза нямам. Та като му казах на лекаря, че съм боледувала от Шап /че и в речника го търсих  hahaha/ реши, че съм някоя смахната. Това го разказвам, за да се усмихнете, а не да коментираме колко луда овца боледувала или не от шап съм  Crazy

# 40
  • Варна
Това го разказвам, за да се усмихнете, а не да коментираме колко луда овца боледувала или не от шап съм  Crazy
Ох, ще ме умориш, бре Joy Hug

Венетаmj,
сериозно ли искаш да кажеш, че в групата е имало варицела, а не е имало бележка за контактност на групата на вратата???? Защото наистина ми звучи невероятно.

# 41
Ами да
Иначе нямаше да дам аб
Това е най голямата грешка в началото на варицела да дадеш аб , а аз точно това направих защото нямаше кой да ми каже.

# 42
  • София

Не е абсурд. Аз и сестра ми боледувахме заедно от варицела. Помня го, защото аз бях вече голяма.
В началот на тази година се разболя първо голямото дете на сестра ми от шарка, а след това и малкото. Но най-голяма беше изненадата, когато и тя се разболя от шарка...?
Естесвено се разболяха и моите деца. Аз много се бях притеснила да не се разболея и аз, защото при сестра ми беше страшно.
Направих си тест за анти тела и резултата беше отличен, но ето че сестра ми я изкара два пъти!

# 43
  • Варна
Да, но това е изключение, а не правило.

# 44
  • София
Да, но това е изключение, а не правило.

Изключение е разбира се.
Но има случай, при който не се изгражда траен имунитет и шарката повтаря.
Има и друго, че с годините имунитета отслабва, за това препоръчват на възрастните хора да се имунизират против варицела, защото имунитета вече им е по слаб.
Аз после се сетих, че ми излизаха много херпеси, когато бях студентка и майка ми ме води във вирусологията и взимах някакви капки. Според ЛЛ е възможно да са били имуноглобулини, и за това моя имунитет да е по силен от този на сестра ми.

Общи условия

Активация на акаунт