Дневникът- тема 89 - Да отслабнем всички заедно!

• 61 250
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Herzi, а няма проблем, благодаря за съвета.
Ами аз май си се храня простичко, или пък греша знам ли? Манджи не ям много, само някакви супи с по-смесени зеленчуци. Опитвам да балансирам П и В
Имам дневник, в него си записвам показателите от гривната и от фитнес пала, следя всеки ден колко калории съм поела, в какъв дефицит съм и на ден съм в дефицит между 300 и 800 калории. Има дни, в които ям повече и тогава стигам до 1500-1600 калории, но не и над това число.
От месец и нещо спортувам всеки ден, без неделя. От седмица вдигнах нивото на тренировката. Пия ел карнитин, купих си и термо колан, приемам понякога грахов протеин, не ям захар, не ям шоколад, не ям пържено, не ям тестено (с изключение понякога на тънките арменски питки Лаваш, но те са без мая и една голяма питка е 50 гр., а като калории не са много). Рядко закусвам, всяко хранене ми е до 450 калории (просто така се получава), мазнините изобщо не са ми много и идват основно от зехтин и авокадо, тук там някоя маслина. Готвим почти без мазнина.
Картофи не съм яла мисля, че от месец. Ориз понякога ям но до 100 гр., варен на хранене, спагети не съм яла, алкохол много рядко пия, с плодовете не прекалявам, по един банан или по един банан с кисели горски плодове на шейк със протеина. Мед добавям по 2-3 гр., в кафето, други подсладители не приемам.
Де да знам, това не е ли някакво основание да проверя, защо при всички тези усилия няма ефект? Толкова пък грешно всичко да правя, не го вярвам.

# 646
Колко много сте изписали Simple Smile
Поздрави и от снежна Силистра. Сняг над глезените, а може и повече да е вече. А под снега - 'страхотно' ледено огледало. Отвратително!

За режимите - не бих поръчала по ред причини, но винаги ми е било любопитно да видя индивидуален такъв. За съжаление нямам познати, които са поръчвали.
А аз самата не бих, защото:
- не съм достатъчно сериозна;
- не ми се дават пари за подобно нещо;
- нещата, които ям са толкова малко и като вид, и като начин на приготвяне, и като комбинации, че ако се вземат предвид ще платя за собственото си меню с едно 'Да' отдолу Joy
Иначе смятам, че няма лошо човек да си поръча режим ако има потребност за това.

За закуската - с години не закусвах и ми беше супер. От началото на зимата закусвам и определено не ми е комфортно. Чакам да се оправи времето за да започнем разходките извън града, та да премахна това първо/трето и излишно за мен хранене.

За калориите в храната - аз ги смягам (когато реша да броя де) в суров вид. Грамажа на замразените зеленчуци показва количеството зеленчуци при пакетиране, а не след замразяване.

Аз почти не съм яла няколко дни. Нараних си венеца и карах на чай и меки храни. Сега ще се постарая да се захраня добре, защото всички знаем колко е зле ако човек се отпусне след като дни е хапвал по-малко.

Връщам се да чета дали сте писали нещо за идеята на групата 80+ Grinning

# 647
  • София
Духче, според мен сваляш от едно, качваш друго и затова няма отражение в кантара. Пък и тялото ти е още в шок- от никакъв спорт до 6 дни в седмицата си е бая усилие. Дай си време бе дете. Щом се чувстваш ок, виждаш разлика тук и там, значи всичко върви по план. Утре ще те похваля колко добре изглеждаш и каква промяна има! А при това темпо до лятото ще си газела или антилопа, минимум.

# 648
  • тук и там
Ако си наистина във калориен дефицит,Духче,и не сваляш нито килограми,нито сантиметри-можеш да пробваш със един зареждащ ден  на 10 дни за раздвижване на метаболизма.Или да увеличиш храната малко за няколко дни и после пак да я намалиш.Това в случай че си сигурна за калорийния дефицит и се мериш коректно. Дори половин сантиметър да махнеш от една от тези обиколки- бицепс,бюст,талия,ханш,бедро,коляно,прасец-значи отслабваш и не си във застой.Hands V
Днес имаше статия в темата за хран.добавки за възстановяването след тренировки.Може на някой да му е интересна.
https://www.bb-team.org/articles/5298_vazstanovqvane-ot-trenirovki

Аз знам за себе си че свалям -ако намаля калориите, но проблема тогава е  че съм гладна и не мога пък да издържа дълго,и накрая се нахвърля като невидяла  и наваксвам за всичките дни на ниски калории.Не мога сама да си наглася така нещата че хем да не съм гладна,хем да свалям.То не знам дали съществува такъв вариант..Някой казват че са намерили начин и си отслабват,но аз още го търся за себе си.

# 649
Аз си сметнах калориите за днес, около 1500, обаче ВГХ - само 11 гр. Та търсех вариант, с който хем да вдигна малко ВГХ поне да мина 20, хем да не вдигна много калориите. Засега се спрях на кефир, но ще видим дали ще го пия, защото хапнах риба и съм доста сита.

# 650
Аз за сега вървя днес по дисциплинирана и по негладна от в4ера . Хапва ми се само леки неща . Да видим дове4ера.

# 651
Бийпси, много си готина! :*

Кайсийке, или съм пълен идиот и не мога да смятам или ... вече не знам Grinning
Водя си описателен дневник от 5.03
5.03 - дефицит 725 калории (приела съм 1232 и съм изразходвала 1957)
6.03 - дефицит 447 калории (приела съм 1520, изразходвала съм 1966)
7.03 - дефицит 460 калории (приела съм 1461, изразходвала съм 1921)
8.03 - дефицит 782 к (приела съм 1111 и съм изразходвала 1893)
на 9-ти не съм броила какво съм яла, но съм изхабила 2026 (не съм преяждала, в това съм сигурна)
10 - дефицит 832 калории (приела съм 1062 и съм изразходвала 1894)
11 - дефицит 866 (яла съм 1078 и съм изразходвала 1944)
12 - 412 калории (яла съм 1296 и съм изразходвала 1708)
13 -  960 калории дефицит (яла съм 973 и съм изразходвала 1933)
и така продължава до днес
16. - дефицит 374 калории, 18.03 - 480 калории,
19 пробвах нещо като фаст - дефицит 1045 калории

водя на отчет и протеините и въглехидратите и мазнините.Мазнините всеки ден са около 25-30 гр., вх варират от 130 до 230, протеините са около 40 до 80 гр. (пряко сили)

Те това е, пляяяс ... Simple Smile
В нито един ден освен вчера не ми е било цел да ям малко или много. Ям каквото ям, каквото ми се яде и после го смятам. Просто докато си хапвам си го меря и си го запомням. Включвам дори зехтина в салатата в мерките, и меда и бадемовото мляко към кафето - всичко. Освен ако не съм шизофреник и не забравям какво съм яла, без да съм писала Grinning

# 652
Скрит текст:
на 9-ти не съм броила какво съм яла, но съм изхабила 2026 (не съм преяждала, в това съм сигурна)

водя на отчет и протеините и въглехидратите и мазнините.Мазнините всеки ден са около 25-30 гр., вх варират от 130 до 230, протеините са около 40 до 80 гр. (пряко сили)

В нито един ден освен вчера не ми е било цел да ям малко или много. Ям каквото ям, каквото ми се яде и после го смятам. Просто докато си хапвам си го меря и си го запомням. Включвам дори зехтина в салатата в мерките, и меда и бадемовото мляко към кафето - всичко. Освен ако не съм шизофреник и не забравям какво съм яла, без да съм писала Grinning
Това на мен ми говори само, че калорийната теория наистина няма смисъл....Ако тя е действаща, при така написаните цифри би трябвало да се топиш с по около 1 кг на седмица....
И знам, че пак ще прозвуча като черна станция, но не виждам как ще се получи отслабване с хранене, основано предимно на въглехидрати.Колкото и калориите да са ниски.

# 653
Скрит текст:

Това на мен ми говори само, че калорийната теория наистина няма смисъл....Ако тя е действаща, при така написаните цифри би трябвало да се топиш с по около 1 кг на седмица....
И знам, че пак ще прозвуча като черна станция, но не виждам как ще се получи отслабване с хранене, основано предимно на въглехидрати.Колкото и калориите да са ниски.

На мен ми се струва тук, доколкото разбирам, че изразходваните калории са надценени ... ако не и двойно. Но това е коментар , лично мнение и предположение. НЕ е статус и не е забележка. Моля да не скачате.

В същност много по-добре можем д апреценим, ако са дадени активностите в минути.
ще ги пресметнем с този калкулатор
http://www.calculator.bg/1/kalorii_sport.html

аз си ги сметнах.
днес спрямо гимнастика и разходка и качване на стълби и други ежедневни имам за сега ... под 800 изразходвани.
Както ги смята ... ако ядеш по 2000 калории както уж трябвало, трябва поне 6 часа да правиш някакъв спорт

Т.е. много бързо се набавят и много трудно се изразходват.

Като гледам ако идвам на работа с колело 14 км. ще изразходвам 280... и връщането и то толкова ... а ще съм гладна като ламята Спаска. И ще метна братвурст с помес на обяд ъа 960 кал.

е, няма таквоа лесно натрупване .

интерено е също, че при спорт като цяло не се гори много.

Ежедневна дейност „почистване“ 1 час гори повече от 1 час спорт „голф“

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 14:54 от Bandiera rossa

# 654
Госпожице, казваш че не сваляш, а качваш ли килограми? При така посоченото хранене проблемът е, че не сваляш или имаш и покачване на тегло?
Някъде има грешка и трябва да се открие къде. Иначе не е логично при такъв дефицит да нямаш резултат.

# 655
Скрит текст:
Скрит текст:
13 -  960 калории дефицит (яла съм 973 и съм изразходвала 1933)

На мен ми се струва тук, доколкото разбирам, че изразходваните калории са надценени ... ако не и двойно.
Това не знам....приех, че цифрите са верни.

# 656
  • София
На Духчето може и да са ѝ много В и затова да не отслабва, ако не ги обработва толкова добре, но не съм съгласна, че принципно на В не се отслабва. Пълно е с вегетарианци на диета и си отслабват.
А ако са правилно отчетени данните, би трябвало да отслабва с половин кг на седмица (теоритично), ако смятам правилно. Мисля, че дефицит от 7000 ккал беше 1 кг, но аз нямам как да си отчета изразходваните, така че не съм задълбавала в това.

На мен последните две седмици В са ми в порякъда 70-85 грама на ден, но аз не се храня правилно, така че не съм коректив със сигурност. Grinning

# 657
  • тук и там
Как си изчисляваш колко калории си изразходвала?Аз пък точно това упражнение не го владея ..От там ми идват и дертовете.Мога да си изчисля базовия  си метаболизъм приблизително,но колко изразходвам ми е пълна мъгла.Румито казва че нейните тренировки изгарят 100-150калории.Голям зор си е иначе докато ги направя,но от към калории-едно няма нищо-набавям си ги само от закуската или от една доза протеин със мляко и една ябълка после..
Или както Бийпси предположи,може да качваш и мускули и за това да няма промяна..Сваляш мазнини и качваш мускули може би..Не знам...

Амурче,хората отслабват и със въглехидрати..В менюто на повечето спортуващи присъстват ВХ,но важно е  също и количеството и качеството..
П.П. Объркала съм се -повече калории горели тренировките на Румянка(към 300  в най-добрия случай -при моето изпълнение),но колкото и да горят,аз ям повече... Mr. Green
Ето,може да е полезно
https://fitnesinstruktor.com/kolko-kalorii-goriat-trenirovkite/

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 14:57 от Kaisia

# 658
Амурче,хората отслабват и със въглехидрати..В менюто на повечето спортуващи присъстват ВХ,но важно е  също и количеството и качеството..
Съвсем спокойно се отслабва и с въглехидрати.

А за качването на мускули съм леко скептична. За да качваш мускулна маса трябва сериозно да се занимаваш със спорт и тренировки - всеки ден; 24/7. Това, което правим ние с любителските тренировки не ми се вижда много надеждно за качване на мускул. Чак пък да сме станали като професионалните спортисти .... едва ли.

# 659
Изчислявам си ги с гривната, със смятане колко ми е базовия метаболизм, колко гори горе долу една тренировка и така.
Основно гледам показателите на гривната, които според мен са си точни, на ден имам между 5 и 7 км ходене + 30-40 минути яка тренировка.
НО дори да приемем, че гривната не отчита съвсем точно и айде не горя 1900-2000, калории, да занижим и допуснем че са 1700-1800, приемам между 1000 и 1400 горе долу осреднено. Това пак е дефицит от по 300-400 калории....
Все тая писна ми вече да го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт