Дневникът- тема 89 - Да отслабнем всички заедно!

• 61 264
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • На топло
Мерси на Кайсия, че чете с разбиране ✌

Deziderata, никъде не съм заклеймявала платените хранителни режими Mask ....
И спирам да пиша по този въпрос и въобще да с споря с големите експерти в темата.....
Разбирам, че само те могат да изразяват лично мнение.

# 631
Здравейте,
Гледам си говорите за платени хранителни менюта. Не съм голяма почитателка, не мисля, че е някакво вълшебно средство, с което се отслабва по-бързо и по-лесно.....
И аз не съм им фен.....не че мога да спазвам диета, де.
За мен лично, са напразно изхарчени пари, за да ми каже някой да стоя гладна, че иначе отслабване няма.
Скрит текст:
А и май никой диетолог (поне с такова впечатление съм останала, допускам варианта да не съм наясно) не ти казва какво да правиш СЛЕД диетата.А то това е основното в случая, за да останеш "завинаги слаб".
Щото, о.к., ще се напънеш и ще ги изгладуваш тези седмици/месеци, дадени ти по режима.Ами после?Може ли цял живот на 1300 калории или на овесени ядки?

Да се самоцитирам...ненапразно съм написала (сега и болднала), че ЗА МЕН са пари, хвърлени на вятъра.
Не съм обобщила никъде, че платените режими са безсмислени, излишни или друго.
Само за мен лично, са такива.   Т.е., АЗ не бих дала пари за диета.
Никак не държа сметка кой как си харчи парите и за какво преценява да ги дава.
И след това уточнение, менюто:
з-мазно кафе, 2 яйца с масло
о-сьомга консерва, салата
в-пиле печено, салата, маслини
междинно-кафе, чай, плод

# 632
Момичета, имам въпрос, как успявате да изядете такива големи количества храна за закуска?
Аз едвам вкарвам едно яйце Sad или половин кофичка кисело мляко. ама с голям зор става, а съм едва 6ти ден на диета. Нещо като ВМНВ ама не съвсем. Просто ям по-мазно и съм спряла тестените и сладкото под всякаква форма. А и плодовете съм ограничила много.
И знам че е индивидуално, но горе долу след колко време забелязвате че сте започнали да сваляте?

# 633
Дунди, аз нямам опит с ВМ, но съм чела, че или я правиш или не. В противен случай комбинацията "от не точно" + много мазнини = напълняване.

Относно закуската - всичко е до свикване. Обикновено от около 8 години не закусвам. Но ако реша да закусвам, примерно ако съм спазвала режима на ЛТЛ и трябва да закусвам, свиквам до ден-два. Иначе по принцип ми става тежко от закуската и обикновено е плод. Тази сутрин например се събудих много гладна, исках да правя фаст, но прецених, че с този глад ще се измъча прекалено и изядох един банан. Пих кафе и вече не съм така гладна.
Зависи и от това дали тренираш и кога. Аз вече не тренирам на гладно, нямам сила да довърша тренировката и обикновено ям плод или нещо малко преди спорта.

В книгата на Инес бях чела, че липсата на глад сутрин се свързва с високи нива на хормона на стреса и е показател за бавен метаболизъм. Не съм склонна да повярвам на това, но кой знае Simple Smile

Слушай инстинктите си, ако ти е трудно да закусваш с нещо по-тежко, не го прави. Не е необходимо. Ако си гладна - храни се сутрин. Можеш да ядеш и няколко часа след събуждане, ако ставаш към 6-7, закуската може да е към 9. Просто проверявай кога и какво и как ти влияе. Но ако си решила да закусваш и искаш да се научиш да го правиш, ти препоръчвам да е преди кафето. Много често то убива апетита ни. Започни с малки хранения, докато спреш да чувстваш тежест и премини към нещо по-голямо.

# 634
...Само за мен лично, са такива.   Т.е., АЗ не бих дала пари за диета.
Никак не държа сметка кой как си харчи парите и за какво преценява да ги дава.
...

И аз нещо такова мислих докато четох, но всички реагират много чувствително. Според мен защото темата им е лична и важна.

Закуска - закусвам повече откакто вечерчм рано, до 17 най-късно и леко. Т.е. основно закуска и обяд ... ам исамо си идва. Първо оправяш вечерята и после започва да ти се закусва. Аз вчера го ударих на вкуснотии. В смисъл не много, но ... вкусни, а вкусни значеше ... не много оптимални.
Това обаче беше защото имаше. Ако не ми се предлага то няма и да съгреша. Няма да се сетя . Но понеже така протече деня , че имаше пикантни неща и за трите чденета, то аз не се въздържах.

Аз пък ще ви кажа - честита първа пролет. Забравете го този сняг, няма да се задържи. Пролет е, ще има повече възможност за движение и да си показваме който, каквото си има - плочки, дупета и т.н.
честита. И аз имам на ден поне по един път лек джогинг, гимнастика сутрин или разходка през деня навън. Много добре ми идва.

# 635
Така се случи, че вчера храненето ми беше с много малко калории и ВГХ само от малко зелена салата за вечеря. Като резултат едно, че не можах да спя, и второ днес сутринта бях много гладна, затова имах не една, а две закуски.

# 636
Момичета, имам въпрос, как успявате да изядете такива големи количества храна за закуска?
Скрит текст:
Аз едвам вкарвам едно яйце Sad или половин кофичка кисело мляко. ама с голям зор става, а съм едва 6ти ден на диета. Нещо като ВМНВ ама не съвсем. Просто ям по-мазно и съм спряла тестените и сладкото под всякаква форма. А и плодовете съм ограничила много.
И знам че е индивидуално, но горе долу след колко време забелязвате че сте започнали да сваляте?
Аз ставам обикновено към 6.30-7.00 часа.Пия кафе с масло...закусвам обикновено към 8.30-9.00ч.
След стабилна закуска излизам на дъъълга разходка, най-често около 10-на км ходене.Ако не съм яла, започвам да огладнявам и да се чудя какво да си купя за ядене...а навън обикновено продават боклуци.Никой не ми предлага  апетитна пържолка или варени яйца ....    Laughing
Та, за не се изкушавам да утолявам глада навън с простотии, предпочитам да си се наям в къщи.
Рядко се случва да не закусвам, обикновено когато съм вечеряла късно и обилно.

# 637
Според мен like smoke добре го каза, не бива да се обобщават всички режими под общ знаменател. 
Да, много добре го е казала. Дойде да ни набие канчетата как така си позволяваме да не харесваме платените режими и не прекарваме във фитнеса 90% от времето си.
Ами не всички се стремим да имаме плочки на корема и мускули на ръцете. Някой целим единствено добре изглеждащо и най-вече здраво тяло па макар и без релеф.
И да, темата е доста чувствителна. Не може и не бива с лека ръка да се отрича чуждото мнение.

# 638
Благодаря ви Simple Smile значи трябва да се опитам да намаля порцията вечер. Лошото е че не мога да ставам рано и едвам се излюпвам към 7:45/ 8 часа и нямам време за спорт. А и организма ми дефакто още спи и не мога нищо да вкарам в стомаха си. Огладнявам към 10:30- 11 часа и тогава обядозакусвам.
Понеже много ми тежат килата и краката ме болят като танцувам. Но съм решила боли, не боли никакво мърдане- ще се лее пот до заветната цел Smile Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 639
Скрит текст:
Аз ставам обикновено към 6.30-7.00 часа.Пия кафе с масло...закусвам обикновено към 8.30-9.00ч.
След стабилна закуска излизам на дъъълга разходка, най-често около 10-на км ходене.Ако не съм яла, започвам да огладнявам и да се чудя какво да си купя за ядене...а навън обикновено продават боклуци.Никой не ми предлага  апетитна пържолка или варени яйца ....    Laughing
Та, за не се изкушавам да утолявам глада навън с простотии, предпочитам да си се наям в къщи.
Рядко се случва да не закусвам, обикновено когато съм вечеряла късно и обилно.

Amour води луксозния живот на домакиня. Как да не и завиди човек....И аз бях така допреди 2 години.

Ставам в 5, закусвам до половин час протеин на гладно. Храната за деня е разпределена по кутийки и пликчета за да не ям боклуци. Имам на разположение само малък прозорец, така че нямам възможност за импровизация....Ако не си планирам добре, умирам от глад и от яд.
Единствената възможност е да се "вторача" в храната и да си правя сметка, защото вече не съм до хладилника ежечасно.

Да взема да се оженя пак. Flutter Laughing

П.С. Малко ми е горчив хумора,  да не се засегне пак някой.

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 10:50 от Deziderata

# 640
  • Бургас
Танче, браво за хормоните! Според теб на коя точно промяна в храненето се дължи подобряването на хормона?
Ти се хранеше ВМНВХ, но по- либерално нали така?

Да, на НВ-ВМХ съм. Но направих грешката около 4 месеца да карам на прекалено ниски въглехидрати - до 20-30 грама на ден (само от зеленчуци). И щитовидната реагира. Освен това не можех да спя, кожата ми започна да се лющи на места, нямах енергия. След като видях изследванията, реших, че спешно трябва да променя нещо. Увеличих въглехидратите, сега ям по 40 гр. овесени ядки на ден, един банан, 1 ч.л. сусамов тахан и зеленчуци. Лягам задължително в 22 ч. (открих си и 8 от 10 признака на надбъбречна умора) и след седмица усетих промяна. Някъде там ми дойде и желанието и силата да тренирам. Мисля, че и отслабването започва. То също беше зациклило в онези 4 месеца. На този етап, мисля, че открих какво е най-добре за мен. Сега продължавам по-смело Simple Smile

# 641
Не разбирам, защо се получи "деликатна тема" от едното нищо.
Има хора, на които им допада да се самообучават и аз съм сред тях - следя и чета с интерес. Но това не означава, че някой ден не бих си поръчала и режим. За онези, които никога не са го правили, мога да кажа, че от моя опит и за мен, това действа много освежаващо и мотивиращо. В предизвикателството на ЛТЛ всеки ден получавах интересни имейли, информация, забавни задачки, всички които бяхме на режим за отслабване имахме една и съща тренировъчна програма, споделяхме във фейсбук кой как се е озорил, каква техника не е схванал, колко е доволен, гладен или сит. Яко е и си струва.
Аз си мисля, че когато един човек е учил и е експерт в областта, знае повече от мен. И за мен е редно да бъде така, иначе самата аз като експерт и специалист в дурга област, може да остана без работа хахаха.
Но е и вярно, че напоследък много "експерти" се навъдиха и почнаха да раздават акъл, режими и менюта "на кило", което е чисто печелбарство и е некоректно. За това приемам и двете гледни точки.

Аз лично вероятно скоро бих се доверила на някой експерт, като Лазар. Защото две години чета и експериментирам и нямам никакви резултати, а с него имах много добри. В тоя ред на мисли си взех бележка за реактивен инсулин и скоро мисля да отида да се натоваря с глюкоза хаха. То не е нормално вече моето, отказвам повече да нося тая отговорност, уморих се - разбирам да си лежа на дивана и да ям чипс с шоколад - да нямам право да мрънкам. Но при всички усилия, които полагам, тренировки, калориен дефицит, внимание към макросите, да няма дори едно кило или някакви сантиметри на долу - не ми се струва нормално вече.

# 642
Идвам щастлива да кажа, че при мен низходящата тенденция продължава. Да, бавно и трудно тръгват нещата, но веднъж като се завърти колелото- посоката винаги е била еднопосочна. Също така за пореден път се убедих колко е важно човек да е спокоен, в мир и хармония със себе си.  Peace
Голяма драма ми е закуската и на мен. Винаги, винаги, когато съм си налагала да закусвам, съм сваляла, явно наистина си задействам метаболизма по тоя начин. Но пък и не мога да ям насила. И ако не ми се яде- чакам да ми мине и да огладнея.  Laughing Наскоро отново се опитвах да въведа закуската до 30 мин след ставане, не се получи. Без значение кога и какво съм яла за вечеря. Сега реално закусвам около 2 часа след ставане, дотогава вече съм погълнала доволно количество елексир от кофеин.
Относно ВМ хранене- както и Госпожицата е написала, няма "нещо като" там. Или се спазва, следейки В да са достатъчно ниски, или не. И не е казано, че трябва да се изключат всички плодове, а по- скоро да не се прекалява с някои. Разбира се, не бива да се изпада в крайности, но поне в началото трябва да се изградят нужните навици. А и за 6 дни да се види резултат /по принцип, от какъвто и да било режим, диета, или както там ще го назовем/- обикновено са нищожни и са единствено източване на събралата се в организма вода.
Лични впечатления и разсъждения.  Laughing
Менюто за вчера:
з- мазна свинска пържола, гарнитура от запечени в авокадово олио сладки картофи и карфиол, отгоре- млечногорчичен сос /бая/;
следтренировъчен снак- протеин, кокосова вода, банан, ягоди, пчелен прашец;
обяд- филия от протеиновия хляб, намазана с половин авокадо, отгоре слайс естонски мазен кашкавал, две шепи боровинки;
снак- рулца от кашкавал с шунка вътре, 2 бр- големчки;
вечеря- не бях гладна, затова само салата /айсберг, рукола, бейби спанак, пресен лук, чери домати, краставици, авокадо/, 30 гр кайсиева ракия.

Калории 1400, В- под 100 гр, протеин- достатъчно, вода- мноооого.

Таня, много се радвам за хубавите ти резултати!  Hug

# 643
ах, закуската, ТиЛи, закуската Laughing smile3544
Дух, това с глюкозата е голям шок за организма, не си го причинявай без сериозна причина
пробвай да ядеш малко по-еднотипно, много неща смесваш на едно ядене (изв за непоискания съвет)

# 644
Духче, и аз съм на мнение че без видима причина няма смисъл да се обременяваш с глюкоза.
За да видиш дали има проблем изследвай HOMA индекс, това е кръвно изследване и е ориентир дали има проблем или не Simple Smile

Благодаря за насоките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт